Πρωτοφανές: Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα και τον απειλεί

stournaras_polakis_art2

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Είναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο και σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ, που είχε καλέσει τη διοίκηση της Attica Bank για να δώσει εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ, πήρε τηλέφωνο τον διοικητή, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, αφού μαγνητοφώνησε την ιδιότυπη αυτή συνομιλία που είχαν οι δυο τους, στη συνέχεια έδωσε την απομαγνητοφώνηση στον Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος με τη σειρά του την ανέβασε αυτούσια στο site του.

Από τη δημοσιευθείσα συνομιλία γίνεται σαφές πως ο κ. Πολάκης εκβιάζει τον κ. Στουρνάρα πως, αφού εξετάζει το δικό του δάνειο, πρέπει να εξετάσει και μια σειρά από άλλα δάνεια των πολιτικών του αντιπάλων. Τον απειλεί μάλιστα πως, αν δεν το κάνει, θα πάει στο γραφείο του και δεν πρόκειται να φύγει μέχρι να διατάξει ελέγχους!

Η ωμή αυτή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος δεν έχει προηγούμενο και ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός είναι «bullying» στον κεντρικό τραπεζίτη με μεθόδους τραμπουκισμού. Από που κι ως που και με ποιο δικαίωμα μπορεί να παρεμβαίνει ένας υπουργός της κυβέρνησης στο έργο του κεντρικού τραπεζίτη -και μάλιστα να χρησιμοποιεί το προϊόν της τηλεφωνικής συνομιλίας που μαγνητοφωνήθηκε, χωρίς την άδεια προφανώς του κ. Στουρνάρα, και στη συνέχεια να μοιράζεται στο διαδίκτυο. Αυτό κι αν είναι μαγκιά, ήθος και πλεονέκτημα της αριστεράς.

Σε μια οιαδήποτε ευνομούμενη χώρα, θα είχε παρέμβει πάραυτα η Δικαιοσύνη και θα είχε απαγγείλει κατηγορίες στον κ. Πολάκη περί εκβιασμού, απειλής, εξωθεσμικής παρέμβασης, παράνομης καταγραφής συνομιλιών, συκοφαντικής δυσφήμισης κλπ.

Στην Ελλάδα, όμως, όλα αυτά φαίνεται πως είναι λεπτομέρειες... Γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας;

Σε διαφορετική περίπτωση και όσο θα οδεύουμε προς τις εκλογές τρέμουμε όλοι στην ιδέα τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.

Διαβάστε παρακάτω την υποκλαπείσα συνομιλία και βγάλτε συμπεράσματα αν στοιχειοθετούνται οι παραβάσεις του μισού ποινικού κώδικα από τον κ. Πολάκη:

- Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας;»

- Στουρνάρας: «Μάλιστα, ο ίδιος»

- Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης»

- Στουρνάρας: «Γεια σας τι κάνετε;»

- Πολάκης: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος»

- Στουρνάρας: «Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι»

- Πολάκης: «Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση»

- Στουρνάρας: «Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση»

- Πολάκης: «Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο»

- Στουρνάρας: «Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε»

- Πολάκης: «Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;»

- Στουρνάρας: «Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω»

- Πολάκης: «Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…»

- Στουρνάρας: «Μπα, όλοι δικοί μου είναι»

- Πολάκης: «Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»

- Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»

- Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα»

- Στουρνάρας: «Μάλιστα, καλά»

- Πολάκης: «Καλό απόγευμα»

- Στουρνάρας: «Καλό απόγευμα».

ΝΔ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για «απόπειρα εκβίασης» του κεντρικού τραπεζίτη ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ενέργεια του Παύλου Πολάκη να τηλεφωνήσει για το δάνειο του στον κεντρικό τραπεζίτη (!) και να μαγνητοφωνήσει την συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μπανανία, αναφέρει η ΝΔ, η οποία στρέφει πλέον τα πυρά της στον Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει:

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη - Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.

Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.

ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (187)

Άφαντο το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!

Μα που είναι τελοσπάντων το πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που διατυμπάνιζαν ; Τέτοιο ηθικό ξεπεσμό δεν έχει ξαναζήσει ποτέ η Ελλάδα. Αλλοίμονο τι άλλο θα ζήσουμε πιά ? Αυτοί στηλιτεύανε τα απλήρωτα δάνεια προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και τα δάνεια ημετέρων προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα έσπευσε ο υπουργός Υγείας να ακολουθήσει το παράδειγμά τους ? Φτου του και δεν ντρέπεται

Άγγελος

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποτε απειλούσαν ότι «αν χρησιμοποιηθούν οι ηχογραφημέςνες συνομιλίες του Ψυχάρη με τον Τσίπρα τότε θα πάνε μέσα αυτοί που το ηχογράφησαν».

WTF

Σε άλλη "φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ" εφημερίδα, γράφεται ότι ο Πολάκης είπε στον Στουρνάρα ότι ηχογράφει την συζήτηση, ισχύει;

@ WTF

Το να την ηχογραφει ειναι το πρωτο ποινικο αδικημα. Το να απειλει ειναι το δευτερο. Προχθες ακουγα εναν δικο σας απλυτο συμμοριτη να λεει οτι ο γιδοβοσκος "ειναι εμετικα εντιμος". Εννοουσε οτι αφου δεν ξερει οτι εγκληματει δεν μπορει να ειναι ατιμος. ΥΓ.: Οι διοικητες των κρατικων κεντρικων τραπεζων των χωρων της ευρωζωνης ειναι υφισταμενοι της Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας και οχι των κυβερνησεων και αυτο ειναι τα κακα μαντατα για την συμμορια γιατι δεν μπορουν να τους ακουμπισουν με τα συμμοριτικα τερτιπια τους. Α ρε κρεμαλα που θελετε.

Μ.Γ.

Ενα ζουρλομανδυα σε μεγεθος XXXXL !!...Δεν εξηγειται αλλιως !!...Αυτο δεν ειναι τραμπουκισμος !!..Ειναι παρανοια !!...

Φίλιππος

Το μεγαλύτερο σοκ για ένα συμμορίτη είναι η συνειδητοποίηση ότι κυβερνά και έχει ευθύνες. Το δεύτερο μεγαλύτερο σοκ είναι ότι αυτές συνεπάγονται λήψη αποφάσεων που έχουν συνέπειες. Το τρίτο και πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός πως όταν κυβερνάς, και δεν είσαι απλά ένα δημόσιο πρόσωπο, ακόμα και το βρακί που φοράς, ακόμη και το πως παραγγέλνεις τον καφέ σου, θα περνάνε από ακτίνες. Τζάμπα μαγκιές και αργομισθίες από τα ορεινά έδρανα, όχι σε όλα και υψωμένες γροθιές στα πεζοδρόμια κομμένες. Και στα τρία, τα κυβερνώντα κουμμούνια, 30% τρόφιμοι του ιδεολογικού στάβλου της ΚΝΕ και 70% του ΠΑΣΟΚικού βόθρου που έκανε την Ελλάδα αυτό που είναι, έχουν διαπρέψει. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυτοί ψηφίστηκαν. Και είναι ο καθρέφτης της πλέμπας των αγράμματων, αργόμισθων, κρατικοδίαιτων τζαμπατζήδων της αργομισθίας που δυστυχώς είναι πάρα πολλοί

ζ

+1000

Mitsos

Το ενδιαφέρον είναι η αντίδραση του Στουρνάρα. Τον έχει "γραμμένο". Ο Κρητίκαρος "σκούζει" και ο άλλος του απαντάει ήρεμα, σαν να μην τρέχει τίποτα. Έχει συνηθίσει φαίνεται. Πάλι καλά που τον ηχογράφησε. Τόσος ξεπεσμός πια από πολιτικούς.... Ξεφτίλα.

Συριζαίοι Νταβέληδες

Το ίδιο έκανε και ο λήσταρχος Νταβέλης, λήστευε, απειλούσε και τραμπούκιζε.

George

Ακουγεται οτι οι δηλωσεις για κρατικοποιηση ιδιωτικου νοσοκομειου που ειχε βγει για πωληση, που στην ουσια την ακυρωσαν, δεν ηταν δωρεαν !! Αλλα εδω ειμαστε μπανανια κ δεν ασχολειται κανεις !!

ρ

Ρεζίλι ο Στουρνάρας

rembrandt

Σιγουρα προκειται για ενα ατομο αντιπαθες και προδοτικο.Ο Στουρναρας ομως του λεει κατι απιστευτο.Οτι παρ`οτι ο ιδιος ειναι Γενικος Τραπεζιτης, δεν μπορει να ελεγξει ολες τις τραπεζες διοτι καποιες ειναι συστημικες!!!Ποιος τον εμποδιζει να τις ελεγξει και γιατι.Τα δανεια εκατονταδων εκατομμυριων στη Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ και αλλου,τι γινεται μ`αυτα; Ο Στουρναρας δεν απαντα.

Ετσι είναι

Σωστά τα λέει, ΔΕΝ μπορεί να τις ελέγξει. Ήμασταν κράτος και γίναμε Νομαρχία.

Μανώλης..

Τι να απαντήσει; Μυστικό είναι τα μνημόνια, τα capital controls, η ανακεφαλαιοποίση;

@ rembrandt

Για να καταλαβεις εσυ πρεπει να σου κανουν κατακλύσεις με ακουαφορτε. Ειναι σαν να ζητας ενας ελεγκτης δημοσιας διοικησης να ελέγξει τις δοσωληψιες του φουρναρη της γειτονιας. Μονο σε καθεστωτα σαν του φιλου σας του Μανταρα μπορει να γινουν κατι τετοια.

Akis

Κοιμήθηκες το 2009 και ξύπνησες μόλις τώρα; Δεν εξηγείτε αλλιώς!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης