Δημοσκόπηση για τη Θεσσαλονίκη: Double score για τον Ταχιάο επί της Νοτοπούλου και στους δύο γύρους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
notopoulou_ar

Εντεκα μονάδες μπροστά από τη Νοτοπούλου στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης - Στο 24,7% η διαφορά αν η Νοτοπούλου περάσει στον δεύτερο γύρο

Με ευρύ προβάδισμα οδηγεί την κούρσα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ο «γαλάζιος» κ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που έχει από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αφήνει μακράν πίσω του την εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας αποσπά σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τη νεαρή υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης και, εφόσον είναι εκείνη με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο, μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας μέχρι του σημείου να επιτύχει θριαμβευτική εκλογή με double score. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc το διάστημα 1 έως 7 Φεβρουαρίου σε δείγμα 800 νοικοκυριών, οι δημότες της Θεσσαλονίκης δίνουν την πρωτιά στον κ. Ταχιάο, ο οποίος, ανάμεσα σε έντεκα υποψήφιους που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον εν λόγω δήμο, προπορεύεται με ποσοστό με 21,6%. Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 11%, κατατάσσεται η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και έπεται ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, με 8,8%, πολύ κοντά στον οποίο πλασάρεται, με 8,1%, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός, που δεν πήρε το χρίσμα της Πειραιώς και κατεβαίνει με «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο.

Μισή… ντουζίνα κεντροδεξιοί

Ακολουθούν στην πέμπτη και στην έκτη θέση δύο ακόμη πρόσωπα που κινούνται μεν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, πλην, όμως, απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικά ακροατήρια. Στο 6% μετρήθηκε η απήχηση που έχει ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε νομάρχης και περιφερειάρχης και αφού διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος, στη συνέχεια πολιτεύτηκε με ακροδεξιά σχήματα. Στο 5,5% καταγράφηκε, από την άλλη, η επιρροή του πρώην αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος διετέλεσε συνεργάτης του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, αλλά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Πιο χαμηλά κατατάσσονται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο Πέτρος Λεκκάκης (2,3%), ο οποίος κινείται κεντροαριστερά και θέλει να διεκδικήσει την «προίκα» του απερχόμενου δημάρχου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%), που κινείται κεντροδεξιά, όπως και ο πρώην αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης (1,6%). Και η ενδεκάδα των υποψηφίων κλείνει με τον Οικολόγο Μιχάλη Τρεμόπουλο (1,6%).

Στην πρόθεση ψήφου δεν περιλαμβάνεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, μια που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποιο όνομα. Η εμφάνισή του πιθανολογείται ότι θα πιέσει τις επιδόσεις των κυρίων Ψωμιάδη και Ορφανού, καθώς σε αυτή τη φάση ένα μέρος των ψηφοφόρων του ακροδεξιού μορφώματος κατευθύνεται προς αυτούς, μάλλον λόγω έλλειψης δικού τους υποψηφίου.Ωστόσο, η πολυδιάσπαση της ψήφου, αποτέλεσμα των… ορέξεων που έχει προκαλέσει το σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές κάλπες του προσεχούς Μαΐου, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που αντιπροσωπεύει έναν στους τέσσερις υποψήφιους -17,9% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 7,3% απορρίπτουν όλους τους υποψήφιους-, αφήνει κάποια μικρά περιθώρια για ανατροπές στη σειρά, αλλά με βάση και τα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί η δυναμική της υποψηφιότητας Ταχιάου.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος παίρνει κεφάλι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συγκεντρώνοντας μεγαλύτερη απήχηση στους άνω των 65 ετών. Η δε βασική ανταγωνίστριά του κλείνει ελαφρώς την ψαλίδα στη μέση ηλικία (45-64), ωστόσο η ίδια βλέπει να είναι κάτω από τον μέσο όρο η επιρροή της στις νεότερες ηλικίες (17-44) όπου ανήκει. Η κυβερνητική υποψήφια εμφανίζει μεγαλύτερη διείσδυση στις γυναίκες (13,6%), ενώ ο κ. Ταχιάος πείθει περισσότερο τους άνδρες, που τον προτιμούν σε ποσοστό 24,4%, τριπλάσιο από το ισχνό 8,1% της κυρίας Νοτοπούλου.

Εμφατική είναι η υπεροχή του εκλεκτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση που βρει απέναντί του στον δεύτερο γύρο την κυβερνητική υποψήφια. Τον κ. Ταχιάο δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν το 51,9% όσων ψηφίσουν τον κ. Ορφανό, το 47,4% των ψηφοφόρων του κ. Ψωμιάδη, το 42,3% του κ. Ζέρβα και το 39,8% του κ. Βούγια. Από την άλλη, η κυρία Νοτοπούλου μπορεί να ελπίζει στο 28,9% όσων προτιμούν τον κ. Βούγια, πλην, όμως, μια τέτοια επίδοση είναι απολύτως ανεπαρκής για να φέρει ανατροπή. Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης, δύο στους τρεις Θεσσαλονικείς δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή δημοτική αρχή. Ωστόσο θεωρούν ότι ο κ. Μπουτάρης πρόσφερε ισόποσα στην πόλη σε σχέση με τους παλαιότερους δημάρχους της Ν.Δ. Η αξιολόγηση, ωστόσο, της προσφοράς των δημάρχων ενδέχεται να επηρεάζεται από το βάθος χρόνου της θητείας τους. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι οι πλέον ικανοποιημένοι (σε ποσοστό 53%) από τη σημερινή δημοτική αρχή είναι όσοι το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πιο δυσαρεστημένοι από τον κ. Μπουτάρη (σε ποσοστό 82,9%) είναι οι νεοδημοκράτες.

Στην ιεράρχηση, τέλος, των τοπικών προβλημάτων, οι Θεσσαλονικείς κατατάσσουν στην πρώτη θέση την καθαριότητα (έτσι απάντησε το 77% που είχε τρεις επιλογές) και ακολουθούν το κυκλοφοριακό (32,5%), το συγκοινωνιακό (20,5%), το οδικό δίκτυο (19,5%), η αστυνόμευση (9,5%) και το πράσινο (7,2%).


pinakas1
pinakas2pinakas3pinakas4
pinakas5
pinakas6
pinakas7
pinakas8
pinakas9Νίκος Ταχιάος: Για είκοσι χρόνια πρωταγωνιστής στον δήμο Θεσσαλονίκης

Γέννημα θρέμμα της νύμφης του Βορρά, ο 57χρονος Νίκος Ταχιάος συνδυάζει την πολύχρονη παρουσία στα κοινά με την επαγγελματική δραστηριοποίηση στον ιδιωτικό τομέα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέρχεται από βλάχικης καταγωγής οικογένεια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει διαγράψει μια πετυχημένη παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έργο που αναγνωρίζεται από φίλους και εχθρούς.

Νεοδημοκράτης και μητσοτακικός εξ απαλών ονύχων, ανελίχθηκε στο κομματικό στερέωμα μέσα από τη δράση του στα ηγετικά κλιμάκια της ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε πρόεδρος της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στη συνέχεια από τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αρχιτεκτονικού, επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα, Ντίνου Κοσμόπουλου και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, άφησε το στίγμα του στην πόλη για σχεδόν 20 χρόνια.

Θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους αντιδημάρχους και από τους πιο καταρτισμένους δημοτικούς συμβούλους που πέρασαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι ακόμη θυμούνται εκδηλώσεις που με προσωπικό ρίσκο, ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, σημάδεψαν την πόλη τις δεκαετίες 1990 και 2000. Ανάμεσα σε αυτές, η συμμετοχή avant-garde σχημάτων, όπως οι Urban Sax στα 30ά Δημήτρια, αλλά και η αναδρομική έκθεση έργων του Χέλμουτ Νιούτον, παρουσία του εκκεντρικού δημιουργού.
Από τη θέση του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού (2002-2005), εργάστηκε με πάθος και μεράκι για το εμβληματικό έργο της νέας παραλίας, παρά τις αντιδράσεις και τα προβλήματα συνεργασίας που είχε με τον τότε δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Παράλληλα, υπήρξε από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανόκηπων. Πολιτεύτηκε με τη Ν.Δ. και οι προεκλογικές του καμπάνιες (1989, 1990), με την υπογραφή του φίλου του, γνωστού διαφημιστή Περικλή Πηλείδη, είχαν προκαλέσει αίσθηση, όπως και η ατζέντα που παρουσίαζε στο κοινό (ναρκωτικά, AIDS, μόλυνση του περιβάλλοντος κ.ά.). Στις δημοτικές εκλογές του 2006 δεν έλαβε μέρος και ασχολήθηκε ενεργά με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Από το 2007 έως το 2009 ανέλαβε αναπληρωτής γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, με απόφαση της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία ακολούθησε μετά την αποχώρησή της από τη Νέα Δημοκρατία στο βραχύβιο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2012, αν και ήταν πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης, απέτυχε να εκλεγεί αφού η ΔΗ.ΣΥ. δεν έπιασε το εκλογικό όριο του 3%, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή του στη Ν.Δ. Το 2010 είχε στηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητα του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη - ίσως και εξαιτίας της κοινής βλάχικης καταγωγής, είπαν τότε κάποιοι. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε εντείνει την κριτική του απέναντι στη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, κυρίως σε θέματα καθημερινότητας, αλλά και συμπεριφοράς του δημάρχου. Στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το 2016 στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον σημερινό πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και τον έχει ορίσει αναπληρωτή γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος και πρόσφατα ανακοίνωσε δημόσια την υποστήριξη στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που -όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- διεκδικεί με αξιώσεις. Ως αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός με πτυχίο από το ΑΠΘ, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία πέντε χρόνια παρέχει υπηρεσίες στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, δραστηριοποιούμενος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ (94)

Όσοι δεν το κατάλαβαν ας το καταλάβουν!!!

Υπάρχουν δυό οικονομικά διεθνή ρεύματα στο ελλάντα. Το ένα το αντιπροσωπεύει ο κ. Μαριν και το μητσοταικέικο και το άλλο ο Ρώσσος. Απτή απόδειξη είναι οτι ο ταχίνης είναι ακραιφνής στρατιώτης του μητσοταικέικου και του πειραιά. Αν τον ακούσει κάποιος με τι μίσος καταφέρεται κατά του ταμπλούχου και πως υπερασπίζεται με πίεση μητσοταικέικο και μαρίν μένει άναυδος.

Ωπα!

Οι δημοσκοπήσεις γίνονται τουλάχιστον σε δείγμα 1000 ατόμων!Εδώ γιατί 800?

ο

Οι συριζαίοι υπάρχουν μόνο στο ίντερνετ.Δείτε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα.Ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη και δε τους πλησιάζει ούτε πεινασμένη γάτα.Κάνουν εκδηλώσεις κι οταν δεν έχει αστυνομοκρατία δε γεμίζουν ούτε ταξί.Στην αυτοδιοίκηση όσοι συμμετείχαν σε φιλικούς για την κυβέρνηση συνδυασμούς την κοπανάν και πηγαίνουν με άλλους υποψηφίους.Έτσι κι αλλιώς συγκυριακά τους ψήφισαν οι Έλληνες.Πηγαίνουν στα σκουπίδια με ηχηρό τρόπο.Δυστυχώς το κακό που έκαναν στη χώρα είναι τεραστίων διαστάσεων.

Να

Γίνει διαγωνισμός σε pole dancig εκει να δεις τη συριζαια πόσες μονάδες μπροστά θα φύγει.

Alexis4ever

Νέα, ωραία, οξυδερκής, δυναμική, αποφασιστική, έντιμη, υποδειγματική, γεμάτη ανθρωπιά και κατανόηση για τα προβλήματα της πόλης η πολύ πετυχημένη υπουργος και νέα δήμαρχός μας, είναι το πρότυπο για κάθε δημότη και δημότισσα της Θεσσαλονίκης! Όσο για τον υποψήφιο Ταχίμπ και τις ψευτοδημοσκοπήσεις της ΝΔ... Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

εκεί στο ΠΘ δεν θα γράψετε κάτι για τον αποκλεισμό (sic) του κ. Μπογδάνου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

το ότι η Νοτοπούλου παίρνει ποσοστό 23% στο δεύτερο γύρο, μέσα στο άντρο της δεξιάς και της καραδεξιάς είναι άθλος....

σωστα ....

αθλος να βγαίνεις δευτερος.

Ελεονώρα

Όλοι οι πτυχιούχοι κουλτουριάρηδες γκει καλλιτέχνες παπατζήδες αρειανοι κλπ θα ψηφίσουν το νέο κορίτσι η κουτοπόνηρη νοοτροπία της διεφθαρμένης δεξιάς δεν έχει πλέον θεση στην Θεσσαλονίκη....Η γερουσία ου στήριζε Παπαγεωργόπουλο ψωμιαδη κλπ δεν υπάρχει πλέον εδώ....τα γκάλοπ ας λένε ότι θέλουν

@38

Δηλαδή θα την ψηφίσει κάποιος που είναι πτυχιούχος και γκέι και καλλιτέχνης και παπατζής(!) και Αρειανός( από τον πλανήτη Αρη?)

Αφροξυλανθη Κατσικογιάννη

Καραστημενη δημοσκόπηση. Στη πραγματικότητα το Κατερινιω θα σαρώσει και θα εκλεγεί πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή. Υπερέχει συντριπτικά σε μόρφωση, σε ευφράδεια, σε αυτοδιοικητική εμπειρία και σε πολιτικό λόγο.

Σαλονικιός

Η Κατερίνα είναι βέβαιο ότι θα βγει γιατί έχει τη στήριξη της νεολαίας της Θεσσαλονίκης! Δεν ξέρω κανέναν νέο που να θέλει να ψηφίσει τον Ταχίνι

Ρεαλιστης

Εσυ, ο υποτιθεμενος Σαλονικιος, ξεχνας οτι η Θεσσαλονικη ειναι η πιο συντηρητικη και μεσαιωνικη γωνια της χωρας οπου διαφεντευει ο Ανθιμος. Οι (ανυπαρκτοι) φιλοι σου εαν υπηρχαν δεν θα ψηφιζαν Νοτοπουλου, ειδικα λογω ηλικιας. Ραντεβου στις καλπες ηλιθια.

***

ΟΛΗΣ της νεολαιας ομως. Γι αυτο παιρνει 11%.. Αντε για τα 0,60 τωρα..

Άλλος σύντροφος

Να βγαίνεις που και που από τον τεκέ.

13.29 11/2/19

μια επίσκεψη σε γιατρό στα σκόπια, δώρο μειωμένη τιμή για την επίσκεψη και μπόνους στο ψηφοδέλτιο της σκοπιανής.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΥΦΑ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ.

Καλ

Έλα λιγα σχολια ακομη και θα συμπληρωσεις το 5ευρω να πας μπαραλια για καφε...

Δημήτρης S400

Σαλονικιέ η προδοσία ακόμα φωνάζει Άντε με τη Κατερινούλα σου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

5
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό