Μητσοτάκης: Τα ΑμεΑ αξίζουν ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια

Μητσοτάκης: Τα ΑμεΑ αξίζουν ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον σύλλογο «Άλμα» στο Παλαιό Φάληρο στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία – Συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

mitsotakis_alma_eksw
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την ελλιπή μέριμνα του κράτους για την ειδική αγωγή αλλά και την ελλιπή στήριξη των οικογενειών συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο κ. Μητσοστάκης επισκέφθηκε τον σύλλογο «Άλμα» όπου λειτουργεί ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 3-5 ετών και παρακολούθησε την πρόβα για το χριστουγεννιάτικο έργο που ετοιμάζουν τα παιδιά. Επίσης, επισκέφθηκε τη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, στο Παλαιό Φάληρο.

Στην παιδική χαρά λειτουργούν -με πρωτοβουλία του συλλόγου «Άλμα»- διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό με κυριότερο το πρόγραμμα προεπαγγελματικής κατάρτισης νέων «Θέλω να εργαστώ». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τους νέους που εργάζονται στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές αλλά και τα προβλήματά τους. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της ΝΔ τη θέλησή τους να βρουν απασχόληση, μέσω και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη δήλωσή του ότι θα πρέπει να υπάρξει ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις. Όπως ανέφερε, θα πρέπει να φύγουμε από επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας «και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών», δίνοντας στα ΑμεΑ τη δυνατότητα για ένταξη στην κοινωνική και πνευματική ζωή.

«Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:


«Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία. Θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών.

Κλείσιμο
Να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή. Αυτήν τη σημαντική ημέρα θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενεργού συμπαράστασης όχι μονο στα ΑμεΑ αλλά και στις οικογένειές τους, στους αφανείς ήρωες που στηρίζουν τα ΑμεΑ, ειδικά τα παιδιά με αναπηρία, και κάνουν απίστευτες υπερβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν στα άτομα αυτά, στα παιδιά αυτά, τη δυνατότητα να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια».



mitsotakis_alma1
mitsotakis_alma_eksw1
mitsotakis_alma2


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης