Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς - χωρίς Εμάς»

amea_main01

Τα άτομα με αναπηρία μαζί με μέλη της οικογένειας τους, συνοδούς και φίλους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου

Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ σήμερα και η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση, με σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς». Τα άτομα με αναπηρία μαζί με μέλη της οικογένειας τους, συνοδούς και φίλους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή την ώρα η πορεία των ΑΜΕΑ βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

kourou


Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο, να μετάσχει στο συλλαλητήριο.

Στα αιτήματα που προβάλλουν τα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξης:

Η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, η επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.

Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς - χωρίς Εμάς»

amea02
amea03

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Λοιπον

Εδω ολοκληρη χωρα χαντακωσαν εσας θα λυποντουσαν;

eleana

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

perioliko

Νεαρός που γκρέμισε την τζαμαρία ενός φωτοτυπείου στο κέντρο του Αγρινίου, τρύπωσε στο εσωτερικό και «σήκωσε» την ταμειακή μηχανή, χωρίς να προσέξει ότι το συρτάρι με τα χρήματα δεν ήταν… ενσωματωμένο