Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς - χωρίς Εμάς»

Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς - χωρίς Εμάς»

Τα άτομα με αναπηρία μαζί με μέλη της οικογένειας τους, συνοδούς και φίλους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου

amea_main01
Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ σήμερα και η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση, με σύνθημα «Τίποτα για εμάς- χωρίς Εμάς». Τα άτομα με αναπηρία μαζί με μέλη της οικογένειας τους, συνοδούς και φίλους θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή την ώρα η πορεία των ΑΜΕΑ βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

kourou


Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 αποφάσισε η ΓΣΕΕ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο, να μετάσχει στο συλλαλητήριο.

Στα αιτήματα που προβάλλουν τα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξης:

Η εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια, η μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ, η επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, που προέβλεπε μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους κ.α.

Συγκέντρωση των ΑμεΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος: «Τίποτα για εμάς - χωρίς Εμάς»

amea02
amea03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης