Αποστόλου: Από τις θυρίδες μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία

4494599

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι στις θυρίδες υπάρχει  ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί

Στις θυρίδες εναποθέτει την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς όπως επεσήμανε σε αυτές υπάρχει ένας πλούτς που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου για μπλόκο στις τραπεζικές  θυρίδες όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ.Αποστόλου απάντησε: «Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού», σημείωσε.

«Δεν πήραμε το μάθημα από τον υπέρογκο δανεισμό που μας έστειλε στα μνημόνια; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνίσω ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Δεν γνωρίζουμε τα μέτρα, μια πρόταση έχει πρόταση.. Γίνονται συζητήσεις δεν είναι κάτι οριστικό.», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, δήλωσε: «αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ έχει μπει το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν, καθώς είναι το τελευταίο που έχει απομείνει στο απυρόβλητο των κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπολογίζεται ότι συνολικά στο τραπεζικό σύστημα υπάρχουν περίπου 320.000 τραπεζικές θυρίδες, από τις οποίες είναι μισθωμένες περίπου οι 220.000 (ή το 70%).

video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (95)

Τσίπρας

Αν με δείτε να μπουκάρω , κάντε ότι κοιμάστε .

realman

Πάω να κρύψω στο κήπο τα φασόλια, τις φακές και το μπιτόνι με το λάδι. Ελπίζω να τα γλυτώσω.

realman

δοκιμή

Ξένοι φιλέλληνες κυβερνήτες χτες

Η Σούπερ Ληγκ αποδέχτηκε ότι με Έλληνες διαιτητές δεν γίνεται δουλειά . Έφερε ξένους διαιτητές, στο φετινό πρωτάθλημα διαιτητεύουν ξένοι διαιτητές . Ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι το πολιτικό προσωπικό στο σύνολο του δεν είναι απλώς ανίκανο , αλλά ενεργά ανθελληνικό . Ήρθε η ώρα να φέρουμε ξένους φιλέλληνες πολιτικούς ή ακόμα καλύτερα να καταργήσουμε τους πολιτικούς και να πάμε σε ένα ελβετικό σύστημα .

Ημίμετρα !

Σύντροφοι . Οσο καθυστερειτε το τρίπτυχο σοσιαλιστικης αναπτυξης "Κολλεκτιβοποίηση-Τεχνητος Λιμος-Εκκαθαρισεις" τόσο θα συμβιβάζεστε με ημίμετρα στυλ "κατασχεση κατοικιων-καταθεσεων-θυριδων" και θα καθυστερειτε τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο της κοινωνιας.

θυριδοτρυπας

εγω παντως μολις γυρισα απ τη τραπεζα οπου εβγαλα απ τη θυριδα τα ντολαρς μου κ τα χρυσα μου κ αφησα μεσα ένα δονητή με μπαταρια, ολος δικος σας φιλοι ψυριζαιοι!!

Μήπως είχε πυρετό;

να ψάξουν και σε κελλάρια πλούσιων κατοικιών. Υπάρχουν κρασιά που αξίζουν μία περιουσία.

Οχταπλασιασμος των φοροφαγάδων ...

Τέτοια εποχή, στις 2 Ιουλίου 1958, δηλ. πριν από 60 χρόνια η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα τ΄ αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, την οποίαν είχε διενεργήσει. Από τα στοιχεία εκείνα προκύπτει και αποδεικνύεται ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα ανήρχετο συνολικώς στούς 82.250. Από αυτούς 62.836 ήσαν άρρενες και 19.414 ήσαν γυναίκες. Από τους άρρενες οι 29.571 και από τις γυναίκες 11.694 ήσαν κάτω των 42 ετών. Τότε το 1958 η Ελλάς είχε πληθυσμό 8.000.000 κατοίκων (σε στρογγυλοποιημένους αριθμούς), δεδομένου ότι στην απογραφή του 1961 ο πληθυσμός ανήρχετο σε 8.383.553 κατοίκους. Κατά τα τέσσερα δε έτη 1958 έως και 1961(συμπεριλαμβανομένου) υπήρχε μία υπεροχή γεννήσεων κατά 379.493 (γεννήσεις 155.359-160.199- 157.239-150.716 και θάνατοι 58.160-60.852-60.563-63.955 αντιστοίχως). Το 2018 ο πληθυσμός, μετά από 60 χρόνια, δεν υπερβαίνει τους 10.800.000 κατοίκους. Σημειωτέον ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος με βάση την απογραφή του 2011 ανήρχετο σε 10.815.197. Κατά τα έτη 2011 έως 2017 είχαμε μία υπεροχή θανάτων κατά 148.362. Από τους παραπάνω αμείλικτους αριθμούς αποδεικνύεται ότι κατά τα 60 αυτά χρόνια ο πληθυσμός στην πατρίδα μας αυξήθηκε μόλις κατά 35%. Να δούμε τώρα ποιά είναι η κατάσταση με τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα το έτος 2018. Από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου της Διευθύνσεως Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδεικνύεται, ότι ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου (πλήν Ν.Π.Ι.Δ.) τον Μάρτιο του 2018 ανήρχετο σε 566.600 και των Ν.Π.Ι.Δ. σε 36.491, δηλ. συνολικώς σε 603.091. Επί πλέον υπάρχουν ως έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο άλλες 86.926 και στα Ν.Π.Ι.Δ. 13.867. Υπήρξε στα 60 αυτά χρόνια αύξηση από τους 82.250 του 1958 στις 703.753 το 2018, δηλ. κατά 800%!!! Εάν η αύξηση ήταν στο ίδιο ποσοστό με την αύξηση του πληθυσμού (35%) κατά τα 60 αυτά χρόνια, τότε σήμερα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να ανέρχεται σε 105.000. Αντ΄ αυτού έχομε 703.753, δηλ. επί πλέον σχεδόν 600.000 δημοσίους υπαλλήλους!! Εάν υποθέσουμε ότι η αύξηση του πληθυσμού ήταν ανάλογη με την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, τότε θα έπρεπε σήμερα ο πληθυσμός της Ελλάδος ν΄ ανέρχεται σε 64.000.000 κατοίκους!!

Οτι θελουν τα παιδια...

Σαν στο σπιτι σας παιδια ! Κλειδωσε...οτι το παρτι του τζιτζικα της προεξοφλησης μελλοντικων εισοδηματων , θα το πληρωσει ο μερμηγκας γιατι μαζι τα φαγανε ! Για να μαθει και αυτος να δανειζεται , να γλυφει κατουρημενες ποδιες να διοριστει στο δημοσιο ,να τα τρωει στα μπουζουκια και στις ψαρουκλες , στα ταξιδια και στις γκομενες ,και να στελνει τα λεφτα του εξω , γιατι μια ζωη την εχουμε και πρεπει να την γλεντησουμε , και οι ωραιοι εχουν χρεη που τα πληρωνουν τα κοροιδα ! Μας το λενε αλλωστε και οι ( αμεροληπτοι ) διαιτητες που εφερε ο ΓΑΠ απεξω για να βαλουν σε ταξη τον τοπο και να επιβαλουν την ( δικαιοσυνη ) ! Αχαχαχουχαχα!! Σαν στο σπιτι σας παιδια ! Οι περιουσιες μας διαθεσιμες προς ( αναδιανομη ) υπερ δραστων του ριφιφι των δανεικων και των διορισμων καθως και των ξενων προστατων τους , και τους συγχρονους Ισμετ Ινονου με το varlik vergisi τους ,και με τον συνδιασμο ( προοδευτικο ) φορο εισοδήματος συν (προοδευτικο ) ΕΝΦΙΑ ,συν ( προοδευτικες ) ασφαλιστικες εισφορες ,συν ΦΠΑ συν,συν,συν ...και ας λεει το συνταγμα για αναλογικους φορους ,και ας καναμε καλο κουμαντο στα οικονομικα μας τοσα χρονια ,και ας μην χρωσταγα με πουθενα και ας μην πιασαμε ποτε δημοσιο χρημα στα χερια μας ! Σαν στο σπιτι σας παιδια ! Τωρα που τελειωσαν τα δανεικα για τους μισθους και τις συνταξεις σας , σας περιμενουν οι περιουσιες μας για μασα ,καθως και η περιουσια της χωρας ,και για να ξεπληρωσετε τα δανεικα σας και ανεξαρτητα ποθεν εσχες στην λογικη του μαζι τα φαγαμε ! Ότι θελουν τα παλικαρια μας....

μονο που το ανεφερε

Πρεπει να μπει φυλακη ο ψυχοπαθης...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4807332

Από το  «Ρολόι» στο Πασαλιμάνι ο πρωθυπουργός έκανε  λόγο για αποτυχημένο πείραμα  «μετα-δημοκρατίας» - «Πανηγύρισε» το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έβγαλε την οικονομία σε ξέφωτο - Άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - Εξύμνησε τον Πειραιά του «Φύσσα και του Λαμπράκη»

83
mitskr0

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες, μαζί θα πάμε και πάλι μπροστά», τόνισε από το Ενετικό Λιμάνι ο πρόεδρος της ΝΔ - Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τις παροχές αντίδωρα για να μαζέψει  ψήφους - Μήνυμα στη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα άκρα

109