ΝΔ σε κυβέρνηση: Τι θα διαγράψετε από τα σχολικά εγχειρίδια λόγω Συμφωνίας των Πρεσπών;

ΝΔ σε κυβέρνηση: Τι θα διαγράψετε από τα σχολικά εγχειρίδια λόγω Συμφωνίας των Πρεσπών;

Η ΝΔ ζητά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Ελλάδας-ΠΓΔΜ – Ρωτά ποιες αναφορές αποφασίστηκε ότι θα διαγραφούν και για ποιους λόγους

nea_dimokratia_1
Τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ ζητά η Νέα Δημοκρατία, δια των αρμόδιων τομεαρχών Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα και Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της συνάντησης, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2018.

Οι βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και την απόφαση για την διαγραφή ορισμένων αναφορών που περιλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή ποιες είναι οι αναφορές αυτές και για ποιους λόγους αποφασίστηκε η διαγραφή τους. Ζητούν επίσης να κατατεθούν στη Βουλή:

Α) Τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 2ας Νοεμβρίου 2018.

Β) Τα πρακτικά κάθε άλλης προπαρασκευαστικής συνάντησης, της ΜΔΕΕ ή άλλου οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η «διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης