Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το νέο σήμα του κόμματος - Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο

Το νέο λογότυπο αποκαλύφθηκε  στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος - Μητσοτάκης: Το καινούργιο λογότυπό μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει και τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του,  κάθε Ελληνίδα και  κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του ότι είναι αναγκαίο πλέον για τη χώρα να πάμε σε εκλογές το συντομότερο.

Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για το λόγο αυτό δεν  έχει περίγραμμα.

Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι' αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να «προσαρμόζεται» στους διαφορετικούς τομείς της πολιτικής. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 7 τρίγωνα, τα οποία σχηματίζουν τα αρχικά «Ν» και «Δ» με τον Πυρσό στη μέση.
nd02
nd03


Πώς εξήγησε το νέο σήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το νέο σήμα παρουσιάστηκε επίσημα κατά την πανηγυρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και τους συμβολισμούς που εμπεριέχει το νέο σήμα, που «σηματοδοτεί το κόμμα, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, που θα φέρει τους νέους στην πολιτική, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής». Το γράμμα «Ν» συμβολίζει τη διαρκή ενότητα και το γράμμα «Δ» την παντοτινή δημοκρατική αναφορά του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σήμα «δεν θα μπορούσε να μην έχει ως άξονα τον παραδοσιακό πυρσό, σε μια πιο αφαιρετική εκδοχή».

Το σήμα έχει δύο χρώματα, το γαλάζιο και το λευκό, που ως χρώμα είναι «έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα άλλα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το σήμα κινείται σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και ευμετάβολο, όπως ο κόσμος γύρω μας.

«Είναι τόσο διακριτό που να ξεχωρίζει από κάθε άλλο και τόσο αφαιρετικό που να μπορούν να προβάλλουν πάνω του τις προσδοκίες τους κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Αυτό συμβόλιζε πάντα η ΝΔ, την ελπίδα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το νέο σήμα δείχνει ότι «η ΝΔ αλλάζει, είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και ανανεώνει την ιδεολογία της, πάντα πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της».


Πανηγυρική εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της    Νέας Δημοκρατίας

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι η ομιλία ήταν γεμάτη αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν πιστεύει σε ένα πατερναλιστικό κράτος που προσφέρει αυταπάτη προστασίας ευνουχίζοντας τους πολίτες από κάθε αλλαγή.

«Δεν με συγκινούν οι αναφορές για επιστροφή σε μια Ιθάκη που δεν υπάρχει πια. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο χθες», πρόσθεσε, κάνοντας πολλές αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα για μεγάλα και τολμηρά βήματα, που «η δικιά μας γενιά πρέπει να κάνει πράξη».

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου.

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα.

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους. «Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.
Λιγότεροι φόροι και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του κόμματος.

«Λιγότεροι φόροι και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις», ήταν η φράση του, δίνοντας σημασία στην Παιδεία, αλλά και στο «δίκαιο και την ασφάλεια που αποτελούν προϋποθέσεις δημοκρατίας για μια Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ισότιμη με τους εταίρους».

Σύνδεση του χθες με το σήμερα

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να συνδέσει το χθες με το σήμερα του κόμματος, κάνοντας αναφορά στο Μητρώο Στελεχών, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 150 στελέχη, που μέχρι πρότινος δεν μετείχαν σε πολιτικά κόμματα, καθώς και σε μέλη του συνδέσμου '74. «Στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Κυριάκου Γριβέα αναγνωρίζουμε την προσφορά όλων όσοι έκαναν το κόμμα μας αυτό που είναι σήμερα και έριξαν τον σπόρο γι' αυτό που θα γίνει αύριο», σημείωσε.
«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

«Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε.

Κάλεσμα στην κεντροαριστερά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα τόσο προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ που έπαυσαν να ψηφίσουν το κόμμα, ιδιαίτερα από το 2004 και μετά να επιστρέψουν πίσω. Επίσης, πρόσκληση απηύθυνε και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς.

«Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε, καλώντας σε εθνική συμπόρευση.

«Ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε. Μαζί μπορούμε», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.


Διαβάστε ΕΔΩ την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ.


Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

44 Χρόνια Νέα Δημοκρατία


Δείτε το βίντεο αφιέρωμα για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ.: 

44 Χρόνια Νέα Δημοκρατία


Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του νέου σήματος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπορούμε. Μαζί Μπορούμε

Δείτε το το νέο σήμα του κόμματος:
nd-logo01


«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ για το νέο σήμα του κόμματος και σημείωσε: «Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα».Δείτε βίντεο: Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Αυτό είναι το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΟΛΙΑ (247)

Μεταμοντερνισμός

Tangram: Σαν να έχουν πετάξει πέτρα στο παράθυρο και σπάσανε το τζάμι

Νάγια Οικονόμου

Αρχικά παραξενεύει αλλά μετά από μια δεύτερη ματιά είναι ενδιαφέρον και πολύ πρωτότυπο. Κ πρωτοποριακό

Θραξ

Εναλλακτικα το σημα της ΖΙΜΕΝΣ!!ο κουλης ξερει να βγαζει τις υποχρεωσεις!!!

@Θραξ

Θραξ οπως λεμε βλαξ;

πολυσυλεκτικος τενεκες

Απο εσας τενεκέδες της Καραμανλικης και Μητσοτακικης ( κεντροδεξιας ) τελειωσαν ολα. Αντι να σταματησετε το Πασοκ to 91- 93 αλλα και αργοτερα και να στειλετε χιλια λαμογια στην φυλακη με κατασχεμενες περιουσιες προσχωρησατε σε αυτο εναντι μερους των λαφυρων του ριφιφι των δανεικων και των διορισμων .Αλλα ηταν γλυκια η μασα ... Η συνεχεια αναμενομενη. Απο εσας τενεκεδες τελειωσαν ολα. ( κοιτα μην ξανασβησετε σχολια πασοκοαριστερουληδες του ΠΘ και οψιμοι ΝΔ γιατι θα τα πουμε με εισαγγελεα )

Αναβατης

Αυτο το σημα μοιαζει αριστα με μοναδα εξωσωματικης γονιμοποιησης επομενως απευθυνεστε στα στειρα ζευγαρια. Βουρ.

Μοιάζει

Με ένα αόρατο ΝΔ. Στα ψηφοδελτια τα τριγωνα θα ειναι μαυρα; Και ο ψηφοφορος θα τραγουδαει "Τριγωνα καλαντα σκορπισαν παντου, ειναι βαρκα με πανια το σημα της ΝΟΥΔΟΥ";

To Νέα

Το Νέα τι θα πει; Σε σχέση με τι; και τελευταία μάλιστα (πχ. λαϊκίστικες μπούρδες που λέει περί της συμφωνίας Πρεσπών, λεφτά υπάρχουν, κλπ) η ΝΔ ακούγεται εξαιρετικά παλαιοκομματική, λαϊκίστικη κσι ξεπερασμένη... Μυρίζει μίγμα ναφθαλίνης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΧΑ όλα αυτά μαζί.

Νικητας

Αα καλα, το έχει χάσει τελείως το ποκεμον, τέτοια ψυχασθενεια, πραγματικά ψυχακιας ο κουλης!

Στρ. Ιωάνvης

Έχουν σήμερα τα κόμματα και ιδίως o Koύλns, το απαραίτητο "ηθικό πλεovέκτnμα" να μιλάvε για βελτίωση των οικovoμικών της xώρας όταν τα ταμεία τους είναι άδεια και χρωστάvε σε όποιον μιλάει Eλλnvικά; Η Εξεταστική Επιτρoπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ αποκάλυψε ότι το συνολικό χρέος των κομμάτων προς τις τράπεζες ανέρχεται στα 418.000.000 ευρώ. Από αυτά τα 402.000.000 δεν εξυπηρετούνται και σχεδόν όλο το ποσό αφορά τα χρέη της NΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αvτιπολίτευσης οφείλει στις τράπεζες 231.800.000 ευρώ, εvώ το κλεφτoΠΑΣΟΚ 189.700.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα χρέος που φαivεται ότι μεγαλώνει με την πάροδο του χρόvoυ. Κι ας αφήσουμε το κλεφτoΠΑΣΟΚ για λίγο. Ας μιλήσουμε για την ΝΔ που διεκδικεί την διακυβέρvnση της χώρας. Ο Κoύλns μας υπόσxεται λαγούς με πετραxήλια και "voικοκύρεμα" του κράτους, στο οπoio απέτυχε (και) η αριστερά. Πως θα το επιτύxει αλήθεια αυτό όταν δεν μπορεί να voικoκυρέψει τα υπέρoγκα χρέn της ΝΔ; Από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και αvέλαβε την πρoεδρία του κόμματoς, τόvιζε προς κάθε κατεύθυvση ότι θα επιτύχει την οικovoμική εξυγίαvση της ΝΔ και δεν έχει καταφέρει απoλύτως τίπoτε. Mάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι στην ΝΔ αvαζnτούν τρόπoυς ώστε το τεράστιο χρέoς να "φoρτωθεi" στο Ίδρυμα "K. Kαραμαvλής". Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το πoλιτικό σύστημα στην Eλλάδα κάvει… θαύματα: Xρεoκόπnσαν την Eλλάδα, τα ίδια τους τα κόμματα, αλλά οι ίδιoι πρoσωπικά, διαθέτoυν παxυλoύς τραπεζικoύς λoγαριασμoύς. Δεν είvαι μαγικό;

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

ΜΑΠΑ ΣΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΧΑΝΕΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

27
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

35