Βίντεο: «Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη για τη συνάντηση Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

Βίντεο: «Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη για τη συνάντηση Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, απλησίαστο το πρωθυπουργικό γραφείο λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας - Οι πρώτες δηλώσεις Τσίπρα και Ρος

thess-dromoi01-mesa
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, και του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Στις πρώτες τους δηλώσεις ενώπιον των καμερών, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον Αμερικανό υπουργό στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη -«αυτή την πανέμορφη πόλη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στην έξοδο από τα μνημόνια και στη νέα εποχή που αρχίζει για την Ελλάδα, καθώς και στη σημασία που έχει για τη χώρα το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ.

Από την πλευρά του, ο Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της.

Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού υπουργού:

Πομπή υπ. Μακεδονίας Θράκης


H συνάντηση πραγματοποιείται στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία, τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Η Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, έχει μετατραπεί σε «νεκρή» πόλη, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και να μην αφήνουν κανέναν να πλησιάσει στο σημείο.

Η παρουσία των αστυνομικών στην πόλη είναι έντονη, καθώς έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 5.000, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την  83η ΔΕΘ.

Δείτε εικόνες:



thes01
thes02
thes03

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης