Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία εντόπισε αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη σε αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία εντόπισε αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη σε αυτοκίνητο

Το περιστατικό έγινε πριν λίγες ημέρες – Συνεχείς έλεγχοι καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ομάδες ετοιμάζονται για πρόκληση επεισοδίων

astynomia_dias
Αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε δρόμο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ ελέγχθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές δεν εντόπισαν άλλα «υλικά» συγκρούσεων, που θα δικαιολογούσαν τη σύλληψη των επιβαινόντων.

Το περιστατικό έγινε πριν λίγες ημέρες και είναι ενδεικτικό των συνεχών ελέγχων που διενεργούν οι αρχές, που υποστηρίζουν ότι έχουν σοβαρές ενδείξεις για ομάδες που ετοιμάζονται για την πρόκληση επεισοδίων. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της αστυνομίας σε σημεία όπου συχνάζουν ακροδεξιές οργανώσεις, για τις οποίες υπάρχουν φόβοι ότι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μπροστά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Παρ' ότι από την αστυνομία επιβεβαιώθηκαν οι έλεγχοι, δεν έγινε γνωστό εάν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Συνέλαβαν τέσσερις αναρχικούς στην εθνική οδό

Άλλωστε χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας συνέλαβαν τέσσερα άτομα, μετά από έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό τους στην εθνική οδό, στο ύψος της Μαλακάσας.

Στο αυτοκίνητο, που είχε ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη, επέβαιναν ένας 27χρονος, που φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας καθώς και άλλοι τρεις αντιεξουσιαστές ηλικίας 27, 26 και 16 ετών.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σφυριά, βαριοπούλες, κράνη, ασύρματοι, κουκούλες full face, γάντια, προστατευτικά σώματος, USB και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Κλείσιμο
Οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Μάλιστα ο 27χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή. Από έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε επίσης σπρέι πιπεριού, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης