Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Επέμενε στην καθαρή έξοδο από το μνημόνιο – ΝΔ για συνομιλία με Μαρινάκη: Αδιανόητο το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δικαιου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη

tzanakopoulos_1

Στα περί καθαρής εξόδου της χώρας από το μνημόνιο επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στη ΝΔ για το αίτημά της περί εκλογών, για τις οποίες, όπως είπε, θα γίνουν στην ώρα τους, το φθινόπωρο του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, δεν επαληθεύτηκαν τα «τρομοκρατικά σενάρια» ότι η Ευρώπη θα απορρίψει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. «Το πρόγραμμα ανάπτυξης χαιρετίστηκε» από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ ανέφερε ότι καθορίστηκαν οι σταθμοί για τη μεταπρογραμματική περίοδο. «Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα αποφασιστεί η καθαρή έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα.

«Το καθεστώς μετά το μνημόνιο θα προσομοιάζει με το αντίστοιχο που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες», σημείωσε, αναφερόμενος στο καθεστώς εποπτείας που θα εφαρμόσουν οι ευρωπαϊκές αρχές. Όπως ανέφερε, η μεταπρογραμματική εποπτεία που συζητείται «δεν θα συνεπάγεται και αξιολόγηση όπως σήμερα. Αυτή η διαδικασία τελειώνει τον Αύγουστο του 2018. Θα υπάρχουν αποστολές που θα καταγράφουν σε έκθεσή τους την πορεία της ελληνικής οικονομίας για να ενημερώνεται το Eurogroup», κάτι που όπως είπε εφαρμόστηκε και στις περιπτώσεις της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μαρινάκη, λέγοντας πως η συνομίλια τους δεν ήταν τυπική, τουλάχιστον με τη δική μου έννοια. 

Για το θέμα αυτό, πηγές της ΝΔ σχολίασαν πως «είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Ελληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη». 

«Αδιανόητο είναι να λειτουργεί το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως Γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη» απάντησε το Μαξίμου.

Κλείσιμο

«Στις 21 Ιουνίου θα επιβεβαιωθεί η καθαρή έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα»

«Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα επιβεβαιωθεί η καθαρή έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα», τόνισε, κατηγορώντας όσους ζητούσαν πιστοληπτική γραμμή, γεγονός που όπως είπε «δεν συνιστά έξοδο από το πρόγραμμα και βρισκόταν στη φαντασία των τότε κυβερνώντων».

«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές είναι οξύμωρο»

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «οι εξελίξεις μας επιτρέπουν να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο η ΝΔ θέτει θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018, μετά το τέλος του προγράμματος. Το αίτημα είναι οξύμωρο, καθώς επιβεβαιώνει αυτό που η ΝΔ θέλει να αμφισβητήσει, το τέλος του μνημονίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα ανανεώσει την εντολή στην ώρα της, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση ανέφερε ότι «η ώρα της είναι όταν λήξει η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία, το φθινόπωρο του 2019».

«Δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα»

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ελάφρυνση των βαρών που έχουν επωμιστεί οι πολίτες.

«Δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, όπως και για την εξακολούθηση μέτρων που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Η ελληνική οικονομία μπορεί να παράγει πάνω από το στόχο. Η κυβέρνηση μπορεί να ελαφρύνει τους πολίτες και οι συγκεκριμένοι τρόποι που θα συμβεί αυτό, θα συζητηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής», ανέφερε.

Τέλος είπε πως η κυβέρνηση έχει  ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε -είπε- να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη για εκβιαστικά δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης