Αινιγματικό email από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα: Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης...

«Όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα»

Εύλογα ερωτήματα και απορίες προκαλεί ένα email που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Γάλλων υπηκόων που ζουν στη χώρα μας και περιλαμβάνει το σχέδιο ασφαλείας που έχει εκπονήσει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε περίπτωση μεγάλης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κρίσης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που φθάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Γάλλων υπηκόων που ζουν στη χώρα μας μια τέτοια αλληλογραφία καθώς στο παρελθόν είχαν σταλεί κάποια ανάλογα e-mails που αναφέρονταν ξεκάθαρα σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα που φροντίζει και έχει πλάνα για όλους τους υπηκόους της μέσα και έξω από την επικρατεί ενώ το δίκτυο όλων των υπηρεσιών  της είναι σε θέση να έχει υψηλού επιπέδου πληροφορίες. Μάλιστα, ο τρόπος που γίνεται πάντα η ενημέρωση είναι διακριτικός χωρίς να προκαλεί πανικό.

Το protothema.gr παρουσιάζει το e-mail που έφθασε σε Γάλλο υπήκοο, στην πρωτότυπη αλλά και την μεταφρασμένη μορφή του:

Η “Επιστολή από το Γαλλικό Προξενείο”

Θέμα : Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό
Κυρίες και κύριοι,
Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:
Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια
Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
httphs://gr.ambafrance.org.// Plan-de securite-ilots-6522
Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;
Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία .
Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας,τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:
https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html
Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:
https://ambafrance.org/ Connaissez-vous -votre chef-d-ilot
Για την καλύτερη ασφάλειά σας,καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr
Με εκτίμηση
Γαλλικό Προξενείο Αθηνών
Ακαδημίας 6 ,1ος όροφος

“Το σχέδιο ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας

Στα links που υπάρχουν στα e-mails αναφέρονται οι οδηγίες οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής :
΅”Το Προξενείο στην Αθήνα διαθέτει σχέδιο ασφάλειας για τη διευκόλυνση της διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικής καταστροφής, που επηρεάζει την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το έδαφος της προξενικής περιφέρειας χωρίζεται σε νησίδες (περιοχές) Κάθε ένας από αυτούς έχει έναν διαχειριστή μπλοκ και βοηθούς, ο ρόλος του οποίου είναι να παρέχει τη διασύνδεση, κυρίως όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών, μεταξύ των γαλλικών και των προξενικών υπηρεσιών σε περίπτωση κρίσης μόνο. . 
Αν έχετε εγγραφεί στο μητρώο των Γάλλων υπηκόων στο εξωτερικό, που περιλαμβάνονται στην «Κοινότητα Ασφάλειας Σχέδιο γαλλικά» που κρατούν μέχρι σήμερα, στην Αθήνα, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας της Γαλλίας.
Η βασική δομή του σχεδίου ασφαλείας είναι σε “νησίδες”. Για να είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να πάρει πιο γρήγορα από εσάς και την οικογένειά σας και να σας βοηθήσει, έχουμε στην πραγματικότητα διοργάνωσε η γαλλική κοινότητα στην Αθήνα και την περιοχή της, χρησιμοποιώντας μια συστηματική κοπής σε «νησίδες» .Κάθε μπλοκ είναι υπό την ευθύνη ενός ηγέτη νησίδας, ενός εθελοντή που έχει την αποστολή να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας βοηθήσει εάν είναι απαραίτητο. Θα ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ εσάς και της Πρεσβείας σε περίπτωση ενεργοποίησης του Σχεδίου Ασφαλείας”.  

 


Καθησυχάζει η γαλλική πρεσβεία: Λαμβάνονται μέτρα προστασίας για χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σεισμικές καταστροφές

Για μήνυμα «διοικητικού χαρακτήρα» που είχε σκοπό την ενημέρωση των Γάλλων πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα και το οποίο δεν «προοριζόταν για δημοσίευση» κάνει λόγο η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της γαλλικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα,  οι πρεσβείες της Γαλλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προειδοποίησης της γαλλικής κοινότητας, κάτι που συμβαίνει κυρίως  στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές. 

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Γαλλία, το email που αποκάλυψε τοprotothema.gr δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού, αλλά αντίθετα ενημερωτικό σκοπό για τα μέλη της γαλλικής κοινότητας. 

Δείτε την απάντηση που έστειλε η πρεσβεία της Γαλλίας 

«Μία από τις ουσιαστικές αποστολές του γαλλικού διπλωματικού δικτύου είναι η προστασία των συμπολιτών μας στο εξωτερικό.

Σ’αυτό το πλαίσιο, οι πρεσβείες της Γαλλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προειδοποίησης της γαλλικής κοινότητας που είτε κατοικεί είτε ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές. Για του Γάλλους ταξιδιώτες, ένα από αυτά τα μέτρα είναι η δημιουργία από το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών μιας πλατφόρμας εγγραφής στην οποίαν ενθαρρύνονται να αναγράφουν τα στοιχεία τους όταν μετακινούνται εκτός Γαλλίας. Για την γαλλική κοινότητα που κατοικεί στην Ελλάδα, ένα άλλο μέτρο είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνομιλητών μεταξύ των μελών της γαλλικής κοινότητας και η εγγραφή των κατοίκων στην ενημερωτική πλατφόρμα του προξενείου.

Στην Ελλάδα, όπως όλες οι πρεσβείες, η πρεσβεία της Γαλλίας κινητοποιείται για την ασφάλεια των Γάλλων υπηκόων. ΄Εχει ήδη δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα δίκτυο υπευθύνων ανά γεωγραφικό τομέα. Έγινε αντιληπτό ότι το δίκτυο έπρεπε να γίνει περισσότερο γνωστό στους Γάλλους υπηκόους σε μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές. Απεφασίσθη λοιπόν να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού, προς ενημέρωση της γαλλικής κοινότητας σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας εγγραφής και σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός μας.

Το εν λόγω μήνυμα, που δεν προοριζόταν για δημοσιοποίηση, απευθύνεται λοιπόν με τον συνήθη τρόπο στα μέλη της γαλλικής κοινότητας. Έχει διοικητικό χαρακτήρα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνηθες διάβημα όλων των γαλλικών προξενείων στο εξωτερικό και δεν έχει καθόλου στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας.»

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2018
 

 
COMMUNIQUE DE PRESSE
 
«Une des missions essentielles du réseau diplomatique français est la protection de nos ressortissants à l’étranger.
 
Dans ce cadre, les Ambassades de France dans tous les pays du monde sont amenées à établir des mesures pour assister et prévenir la communauté française résidente ou de passage. C’est notamment le cas dans les pays à fort risque sismique ou sujets à des risques naturels importants.
 
Pour les Français de passage, une de ces mesures consiste en la mise en place par le ministère de l’Europe et des Affaires étrangères d’une plateforme d’enregistrement sur laquelle ils sont incités à s’enregistrer dès lors qu’ils effectuent des déplacements hors de France. Pour la communauté française résidente, une autre consiste en la mise en place d’un réseau d’interlocuteurs au sein de la communauté française et de l’enregistrement de résidents sur la plateforme d’information du consulat.
 
En Grèce l’Ambassade de France est, comme toutes les Ambassades, mobilisée pour la sécurité des ressortissants français et a mis en place il y a plusieurs années déjà un réseau de chefs d’îlots, c’est-à-dire de quartiers. Il est apparu que ce réseau gagnait à être mieux connu des ressortissants français, dans un pays aux risques naturels importants (séisme, incendies). Il a donc été décidé d’adresser un message, qui n’a pas de caractère d’alerte, pour informer la communauté française de l’existence de la possibilité de s’enregistrer et du fonctionnement de notre système.
 
Ce message, qui n’avait pas vocation à être public, s’adresse donc de manière routinière aux membres de la communauté française. Il a une valeur administrative, répond à une démarche habituelle de tous nos consulats à l’étranger et n’a aucune une valeur d’alerte ou d’actualité.»


Athènes, le 9 mars 2018Δείτε βίντεο: Αινιγματικό email από την πρεσβεία
της Γαλλίας στην Αθήνα: Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης...


ΣΧΟΛΙΑ (175)

ΜΠΟΥΖΝΤΟΥΛΙΚΣ

ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΑΙ ΑΛΕΥΡΑ , ΖΑΧΑΡΙ , ΟΣΠΡΙΑ , ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΡΥΖΙΑ ,ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ , ΓΑΛΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ , ΑΛΑΤΙ , ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ , ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ . Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΙΔΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ , ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩΣ

Παλαιολόγος

Πότε είπαμε θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι κι εμείς θα πάρουμε την Πόλη; με τον Τσίπρα θα την πάρουμε ή με τον Κυριάκο; τι λένε οι προφητείες; πότε θα ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς; θα προλάβουμε να το βγάλουμε το 18 ή όχι;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ?

Πεφτοσυννεφάκιας

Όπως έλεγε και ο μακαρίτης όλα καλά θα πάνε Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και όπως λέει και ο Κούλης η ΝΔ θα κάνει επίθεση φιλίας στη Τουρκία

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι Τουρκοι,δεν υπηρξαν ποτε φιλοι μας.παλευουν να μας κατακτησουν ολοκληρωτικα και να μας αφανισουν τωρα και χρονια αλλα ποτε δεν πετυχαν το στοχο τους.Οι Ελλληνες εχουν παντα τον πρωτο λογο,

Grand Palais

Μην ανησυχείτε, πανομοιότυπη εντολή η Γαλλία έστειλε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από τότε που η Γαλλία έγινε θέατρο βίας κι εγκληματικότητας από τζιχαντιστές. Μόνο στην Ελλάδα δεν είχε στείλει κι απέστειλε και σ αυτή. Να μαθαίνετε πρώτα και μετά να ανησυχείτε...

Batman

Καλά έκαναν. Τι σας χάλασε σε αυτή την οδηγία σανοφαγοι ψηφοφόροι συριζοφατσες;

123

Διότι με τους τσιπροκαμμενους που μας κυβερνάνε όλα είναι πιθανά

Γιάννης Παρίσι

Όλοι έξω έχουν σίγουρο το ντου της Τουρκίας και τη παράδοση της Ελλάδας άνευ όρων μετά από μερικές εικονικές μάχες για τα μάτια του κόσμου. Η Γαλλία έχει κράτος και προετοιμάζεται για να φυγαδεύσει σε ασφαλή μέρη τους Γάλλους πολίτες. Εσείς οι Ελλαδίτες έχετε καταφυγια να προστατευθήτε; Θα σας βομβαρδίζουν οι Τούρκοι όπως στη Συρία και θα τρέχετε δεξιά αριστερά με κράτος ανύπαρκτο.

Δημ

Εμεις οι Ελλαδιτες ξερουμε ρε μαγγιτη τι θα κανουμε.φαε την κρεπα σου και βαλε και τα αρωματα σου στην Γαλλια και παρε φορα απο τον πυργο του Αιφελ και σε μοστραρουμε στον Λευκο Πυργο στην Σαλονικα.περαστικα σου ρε φρατσεζααααααα.

GA

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΤΑ ΕΟΙΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΚΑΙ ΝΤΑΗΣ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Απο το 1821, απο την Εθνεγερσια, θα τους ειχαμε καθαρισει ολους του Τουρκους ,που δεν ηταν και πολλοι! Και τους ειχαμε..., αλλα δε μας αφησαν οι Αποικιοκρατες και ιδιαιτερα οι Αγγλοι. Τους ειχαμε διαλυσει τοτε 3-4 μεγαλες στρατιες και δεν μπορουσαν να συγκεντρωσουν και να μετακινησουν αλλους,ουτε απο ξηρα, ουτε απο θαλασσα και τοτε αλαφιασμενοι ζητησαν να τους βοηθησει... η Αιγυπτος! Η Αγγλια αλλα οχι μονο αυτη, ηθελε τοτε την Οθωμανικη Επικρατεια, αναχωμα στην εξαπλωση της Ρωσιας και με τα βρωμοδανεια τους ,ςκαλη ωρα, εβαλαν φαγωμαρα στους Αγωνιστες...!

;

Οι γάλλοι καλύτερα να δουν πως θα προστατέψουν τους πολίτες τους ΕΝΤΟΣ της Γαλλίας από τους τρομοκράτες.

Dagget

Αν ηταν για περιπτωση πολεμου θα τους ειχαν ηδη πει να φυγουν το συντομοτερο. Μαλλον προγραμματισμενο ηταν να γινεται κατα καιρους και τα μεσα το πουλανε για τρομολαγνεια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

2
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

42
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

39