Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό

«Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης

Δεν έχει υπάρξει «καμία απολύτως απαγόρευση σε κανένα στέλεχος είτε να εκφράσει την άποψή του, είτε να πάει σε συλλαλητήριο», για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ
διευκρίνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης
διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «οι… κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι τρεις σημαντικές πτυχές είναι οι εξής: Πρώτον, σύνθετη ονομασία. Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις. Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. Ως προς το τελευταίο διευκρίνισε ότι για τη ΝΔ η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσα μέσω διμερούς συμφωνίας.

«Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης.

Και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπλήρωσε λέγοντας ότι ουδόλως είναι δεδομένη η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λύση μόνο για το όνομα. 
Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Το ελάχιστο είναι να υπερασπιστούν το κεκτημένο του Βουκουρεστίου

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος κάνοντας λόγο για μια «αδιέξοδη καταστροφική πολιτική» και αναρωτώμενος «πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι Έλληνες τους κ.κ. Τσίπρα-Καμμένο;». Παράλληλα ξεκαθάρισε όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων ότι η εθνική γραμμή είναι αυτή που έχει χαραχτεί από το 2008 και το Βουκουρέστι τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό στο σύνολό του.Θράσος να λένε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε θράσος εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι η γ΄ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα ενώ «το 2018 φέρνει φόρους 2,2 δισ. ευρώ, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης, με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"»ενώ καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης να μοιράζει επιδόματα λέγοντας ότι «φέρνει τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία ενθαρρύνοντας τη μαύρη εργασία καθώς προτιμά την πολιτική επιδομάτων από την πολιτική ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας την κριτική του τόνισε ότι «το 2017 είχαμε ασήμαντη ανάπτυξη πολύ κατώτερη των προσδοκιών» υπενθυμίζοντας ότι «από 1η Ιανουαρίου 2019 κόβονται και άλλο οι συντάξεις μέχρι 19% ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου, αν αυτή δεν έρθει νωρίτερα».

«Έχουν υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές και υποστηρίζουν ότι τάχα θα βγουν από το πρόγραμμα έχοντας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρονια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «η ολοκλήρωση του προγράμματος σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με λογικά επιτόκια και για να γίνει αυτό χρειάζεται τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη των αγορών. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να το κάνει αυτό».Από την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε τα όσα γίνονται στο χώρο της παιδείας σημειώνοντας ότι «ούτε η παιδεία μπορεί να μεταρρυθμιστεί με πολιτικές τύπου Γαβρόγλου με γηρασμένες ιδεοληψίες ακόμα και στο θέμα των εκδρομών. Δεν πρέπει να εμποδίζονται αυτοί που μπορούν σε μια Ελλάδα που διαρκώς τη μικραίνει η νοοτροπία Τσίπρα-Τσακαλώτου-Καμμένου».Η Ελλάδα έχει εθνική γραμμή για το Σκοπιανό και χαράχτηκε στο Βουκουρέστι το 2008
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του προέδρου της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τονίζοντας αρχικά ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την οποία επέλεξε να κάνει εν κρυπτώ».

«Το μόνο που βλεπουμε είναι ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει χθες ότι ο Καμμένος δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στα ελληνικά. Αστεία πράγματα για μια πολύ κρίσιμη εθνικά υπόθεση».

Υπενθύμισε, δε, ότι «η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως αυτή χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αυτή είναι η θέση της ΝΔ». «Τότε απέναντι σε πολλές πιέσεις υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν θα γίνει αποδεκτή αποσπασματική λύση που δεν επιλύει το θέμα στην ολότητά του» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση «να μας ενημερώσει εμάς και τον λαό υπεύθυνα τι συζητά και τι διαπραγματεύεται».Πρωτοφανής η πίεση στη δικαιοσύνη
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα κράτος που «αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού». «Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά».

Ζήτησε, τέλος, από την κυβέρνηση «άμεσα να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν και να σταματήσει να αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση ως παιχνίδι στις κομματικές της επιδιώξεις» ενώ ξεκαθάρισε ότι «εφόσον οι εκλογές γίνουν εντός του 2018, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλόγές τον Ιούνιο 2019 και με το εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα».

Οι τομεάρχες που ανακοίνωσε ανά περιφέρεια 


ΣΧΟΛΙΑ (189)

Nεοδημοκράτης

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας εκεί στα επιτελεία της ΝΔ ότι αv o Koύλns δεχτεί για τα Σκόπια σύνθετο όνομα με το Μακεδονία μέσα θα του κοκκινίσουμε το σβέρκο! Πολιτικά πάντα...

Νίκος

Ακόμη και η ΔΕΞΙΑ, σύνθετη ονομασία προκρίνει με την λέξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" μέσα. Δηλαδή οι πολιτικοί εκπρόσωποι και κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του λαού μας (ήτοι πολύ πάνω και από το 90%), ΘΕΛΟΥΝ να έχει του λοιπού η FYROM μέσα στην επίσημη ονομασία της την λέξη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Νίκος

EMΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην Κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και μόνο. Αυτό ΑΡΚΕΙ!

Nτάλε κoυάλε μαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Όλοι βλέπoυμε την πολύ δύσκολη θέση της ΝΔούλας μετά την θεαματική κwλoτoύμπα Καμμέvoυ, για την εκχώρnση του ovόματos της Μακεδoviας μας. Βλέπετε, η "διαφωνiα" Καμμέvoυ ήταν μια πoλύ καλή πρόφαση για να κρυφτεi πίσω της το κόμμα της ψoφoδεξιάς και να το παizoυν οι πoλιτευτές της Μακεδovoμάxoι. Και τώρα που μας τελεiωσε ο Koύλης ψάxvει για άλλες αφoρμές, για να συμφωvήσει διαφωvώντας! Σήμερα, λoιπόν, στην ομιλiα του προς τους τομεάρxες του κόμματός του, ο Κoύλnς ψέλλισε κάτι για "διαπραγμάτευσn εν κρυπτώ" και ζήτnσε εvnμέρωση για το "τι συznτά και τι διαπραγματεύεται" η συγκυβέρvnση λες κι είναι μυστικό. Πρoσθέτovτας, πως "η xώρα έχει εθvική γραμμή όπως αυτή χαράχτnκε το 2008 στο Boυκουρέστι από την κυβέρvnση Καραμάv-αλή και αυτή είναι η θέση της ΝΔ". Όλοι εμείς που ασχολούμαστε, ξέρουμε ότι η "Eθvική γραμμή" του Βoυκουρεστίου ήταv "σύvθετη ovoμασία για όλες τις χρήσεις", με το "Mακεδoviα" μέσα, αλλά δεν την δέχθnκαν τότε οι Σκoπιανοί (που ήθελαν σκέτo "Mακεδovία"), κι έτσι προέκυψε το βέτο. Μ αυτήν την αντεθνική γραμμή "διαπραγματεύεται" σήμερα και η συγκυβέρνηση, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία διαφωvία με την ΝΔoυλα, που πρέπει να πάψει να κρύβεται!

Nιγρiτα Σερρών

Εμείς οι δεξιοί Μακεδόνες θα σε μαυρίσουμε Κούλη αν δεχτείς όνομα για τα Σκόπια που περιέχει μέσα το Μακεδονία! Και θα πάμε στην ΧΑ που σε πονάει!

ΓΕΟ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? 1000000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΙΧ . ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΑΠΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ εκτός της Χ.Α...

Εμ..ξέρει ότι στηρίζεται σε εσένα ο Αλέκσης, Κούλη μου...και προχωράει ακάθεκτος στο ξεπούλημα της μαρτυρικής Μακεδονίας ....!

Ερώτηση

Ο Κος Πρόεδρος της δημοκρατίας , παλιό δεξί χέρι του αείμνηστου Κ Καραμανλή ο οποίος δάκρυζε στο όνομα της Μακεδονίας θα υπογράψει την παράδοση του ονόματος μετά από 25 χρόνια ; Ή θα παραιτηθεί παρασύροντας την χώρα σε εκλογές ; Δεν είναι απλά τα πράγματα ο ΠτΔ είναι παλαιός καραμανλικός

Δημοψήφισμα

Αφού έκαναν την μπούρδα δημοψήφισμα μέσα σε μια βδομάδα χωρίς ερώτημα ουσιαστικά μόνο και μόνο για να χορεύουν στο Σύνταγμα , γιατί δεν βάζουν σε δημοψήφισμα το μακεδονικό να ακούσουν ένα όχι 98% και να χορέψει έτσι η εθνοσωτήριος στο ταψί ;

Βόρεια Μακεδονία

Βορειομακεδονες για την ιθαγένεια , εθνικότητα και υπηκοότητα και βόρειομακεδονική γλώσσα. Το νέα Μακεδονία δεν εξυπηρετεί τίποτα παρά μόνο τους Σκοπιανούς.

παστουρμάς

Όταν αρχίζουν τα λατινικά, σημαίνει ότι δε θέλουν να καταλάβει ο μέσος Έλληνας τι λένε.

...

Χαχαχα ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης