Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για το επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για το επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο

«Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν άμεσα εξηγήσεις για τον περίεργο μεσάζοντα», επισημαίνει με δελτίο τύπου η Νέα Δημοκρατία και καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

Στην Βουλή οδηγούνται οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ που κυκλοφορεί σήμερα, σχετικά με το επεισόδιο που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος με ταξίαρχο των εξοπλισμών, αναφορικά με την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, αφού το Ριάντ επιθυμεί διακαώς να προμηθευτεί οπλισμό για τον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη.  
 
Στο θέμα παρενέβη η Νέα Δημοκρατία, η οποία με δελτίο τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει ότι πρόκειται για «μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η κυβέρνηση».

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα, απευθύνει προσωπικά στον κ. Καμμένο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ερωτήματα τα οποία χαρακτηρίζει «αμείλικτα» και τους καλεί «να τα απαντήσουν σήμερα κιόλας».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνει ότι αύριο το πρωί θα καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
 
«Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύεται μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι στην διαμόρφωση μιας συμφωνίας της Ελλάδος με την Σαουδική Αραβία για την πώληση  από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.
 
Το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, εμφανίζει τον Υπουργό Αμύνης κ. Π. Καμμένο να διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος  μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας. 
 
Τα ερωτήματα προς τους κ. Καμμένο και κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα και τους καλούμε να τα απαντήσουν σήμερα κι όλας:
 

Ποιος ήταν ο - κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες;
 
Ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει την διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα;
 
Ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία στις 17 Ιουνίου 2017;
 
Το θέμα είναι - για προφανείς λόγους - εξαιρετικά σοβαρό και η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αύριο κιόλας σχετική ερώτηση στην Βουλή».

Λοβέρδος προς Καμμένο: Ζητήσατε τη σύλληψη αξιωματικού;

Στη Βουλή φέρνει τη... συμφωνία  «Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού» και ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι δημιουργούνται ευλογα ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη συμφωνία  και ερωτά συγκεκριμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας στην συμφωνία. Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται: 

«Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: «Συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού»

 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (5.11.2017) αλλά και σύμφωνα με τις καταιγιστικές πληροφορίες που λαμβάνουμε, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη συμφωνία. 

Ερωτάσθε: 
 
Α. Υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας στην συμφωνία για πώληση πολεμικού υλικού μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας 

Β. Ζητήσατε προσωπικά την σύλληψη Αξιωματικού που αντέδρασε σε αυτή την πρακτική;».
 
Θεοδωράκης: Πουλάνε πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!

«Για συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο επικεφαλής του ποταμιού Σαυρος Θεοδωράκης με ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σχετικά με τις αποκαλύψεις του Πρώτου θέματος για το επεισόδιο που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος με ταξίαρχο των εξοπλισμών, αναφορικά με την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

 «Το ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑ κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί. Πουλάει πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!» έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.


 

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Ου ρε

αλητες συριζαιοι φιλαρακια των αμερικανοισλαμοφασιστοσιωνιστων,γελιοι!Αντε φαπουλα και απο τον ασαντ!

Γιάννης

Ελεος πιά με την υποκρισία ειδικά της Νέας Δημοκρατίας. ......... Κάτι τέτοιο γινόταν διακαώς και στο παρελθόν. Ειδικά επι Πασόκ εποχής του Ανδρέα. ........... Μάθετε λοιπόν οτι ολα τα εκρηκτικά , βόμβες, σφαίρες, κλπ κλπ. έχουν ημερομηνία λήξεως. Εάν περάσει αυτή η ημερομηνία γίνονται έως "τζούφια". Κυριολεκτικά ειναι απο άχρηστα 'έως και επικίνδυνα ακόμα. ....... Και τα τελευταία δυο τουλάχιστον χρόνια της ζωής τους οι ένοπλες δυνάμεις και οχι μόνο της Ελλάδος κοιτάζουν να βρούν " ενδιαφερόμενους" να τα αγοράσουν. Δηλαδή να τα ξεφορτωθούν. Γιατί εάν τους μείνουν το κόστος αχρήστευσης τους ειναι τεράστιο και ακόμα περισσότερο το που θα εναποτεθούν τα κατάλοιπα. Ενω τώρα αν τα πασάρουν θα κερδίσει κάποια εκατομμύρια ο Ελληνικός στρατός.... Καταδικαστέο θα ήταν εαν τα σύντομης ημερομηνίας λήξης πυρομαχικά πωλούνταν σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή αντάρτες, ή σε εγκληματικές συμμορίες. .... Απο την στιγμή που πωλούνται σε επίσημη ξένη χώρα ειναι η καλύτερη λύση. .. Και αυτοί το τι θα τα κάνουν ή που θα τα χρησιμοποιήσουν ειναι καθαρά δικό τους θέμα.

GS

Εσύ αυτό κατάλαβες από όλη την ιστορία??? πουλιά στον αέρα πιάνεις...

Απο τρελλό κι απο μικρό....

Κάθε φορά που πέφτουν βομβοκροτίδες και ντρον στο μπαλκόνι ενός γείτονα εμπόρου καυσίμων (δες ιντερνετ), ο Λιαγκας (που του ξεφεύγουν) λεει ότι στην ανω Βουλιαγμένη είμαστε γείτονες εγω (ο Λιαγκας), ο Καμμένος, η Κουγαινα και η Θεοδωρίδου. Και τα ντρον δεν είναι για τον Καμμένο αλλά παίζουν κάποια παιδάκια στο λόφο...και τους ξέφυγε. Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση του, όταν είχε πέσει ένα ντρον σε ένα αμάξι και δεν ήξερε για την ύπαρξη του γείτονα έμπορου. χοχοχοχο!

Πολύ

....σοβαρό ΘΕΜΑ..., πολύ σοβαρό!!!...χα, χα, χα, χα....

ΔΓ / ΔΑ

Δεν ειναι σοβαρό θέμα οτι ζητήθηκε απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η σύλληψη αξιωματικού που έκανε απλά τη δουλειά του; Γίδι.

Μπουλης

Κακός μαθητής του Τσοχατζόπουλου...Σε λίγο που θα τον συναντήσει θα του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ο Άκης, για το πώς βουτάς το χέρι στο μέλι χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι

Παπους

Αν δεν μας πει η κ. Μπακογιάννη τη σάπιο υπάρχει. Οφειλή να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να λέει οτιδήποτε έτσι και και να δημιουργεί προβλήματα με την Αμερική

Eva

Η Μπακογιαννη θα μας πει για τα σαπια...;

Ανίατος

Αν υπάρχει αξιωματικός που τίμησε τον όρκο του και τα γαλόνια του να βγει το όνομά του τώρα και να γραφεί με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ

ΑΗΔΩΝΟΚΟΥΛΗΔΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ.

αχ κύριε Λοβέρδο,

τόσο ετοιμοπόλεμος πάντα,τόσο διαφανής! 1-0 τον Άδωνησπύρο!

Προς όσους αναρωτιούνται

Ας κάνουν μια βόλτα στο φράχτη του υπουργείου άμυνας. Θα δουν ένα μάτσο κουστουμαρισμένους λιμοκοντορους να σουλατσάρουν μέσα έξω από το υπουργείο, ενώ ο κάθε εν ενέργεια αξιωματικός θέλει ειδική άδεια για να μπει. Και όχι δεν είναι σωματοφύλακες όλοι αυτοί, ούτε περνάνε τη μέρα τους εκεί για την ψυχή της μάνας τους. Business, big business.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsiprasvaroufa

 ««Ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ισχυρίζονταν ότι θα μπορούσαν απλώς να εξαφανίσουν μαγικά την κρίση χρέους από τη χώρα τους. Και πολλοί Έλληνες τους πίστευαν. Είχαν μιαν ασυνήθιστη σχέση με την πραγματικότητα», γράφει  η Frankfurter Allgemeine Zeitung 

bouli-nea

Η διαδικασία ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου και λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - Η αντιπαράθεση αναμένεται να εστιάσει σε ΔΕΗ, ΕΡΤ, οικονομία και αλλαγές στην φορολογία, εργασιακά, δικαιοσύνη και πανεπιστημιακό άσυλο