Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για το επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για το επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο

«Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν άμεσα εξηγήσεις για τον περίεργο μεσάζοντα», επισημαίνει με δελτίο τύπου η Νέα Δημοκρατία και καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ για το επεισόδιο Καμμένου με Ταξίαρχο
Στην Βουλή οδηγούνται οι αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ που κυκλοφορεί σήμερα, σχετικά με το επεισόδιο που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος με ταξίαρχο των εξοπλισμών, αναφορικά με την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, αφού το Ριάντ επιθυμεί διακαώς να προμηθευτεί οπλισμό για τον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη.  
 
Στο θέμα παρενέβη η Νέα Δημοκρατία, η οποία με δελτίο τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει ότι πρόκειται για «μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η κυβέρνηση».

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα, απευθύνει προσωπικά στον κ. Καμμένο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ερωτήματα τα οποία χαρακτηρίζει «αμείλικτα» και τους καλεί «να τα απαντήσουν σήμερα κιόλας».

Κλείσιμο
Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνει ότι αύριο το πρωί θα καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
 
«Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύεται μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι στην διαμόρφωση μιας συμφωνίας της Ελλάδος με την Σαουδική Αραβία για την πώληση  από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.
 
Το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, εμφανίζει τον Υπουργό Αμύνης κ. Π. Καμμένο να διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος  μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας. 
 
Τα ερωτήματα προς τους κ. Καμμένο και κ. Τσίπρα είναι αμείλικτα και τους καλούμε να τα απαντήσουν σήμερα κι όλας:
 

Ποιος ήταν ο - κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες;
 
Ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει την διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα;
 
Ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία στις 17 Ιουνίου 2017;
 
Το θέμα είναι - για προφανείς λόγους - εξαιρετικά σοβαρό και η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αύριο κιόλας σχετική ερώτηση στην Βουλή».

Λοβέρδος προς Καμμένο: Ζητήσατε τη σύλληψη αξιωματικού;

Στη Βουλή φέρνει τη... συμφωνία  «Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού» και ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι δημιουργούνται ευλογα ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη συμφωνία  και ερωτά συγκεκριμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας στην συμφωνία. Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται: 

«Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: «Συμφωνία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πολεμικού υλικού»

 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (5.11.2017) αλλά και σύμφωνα με τις καταιγιστικές πληροφορίες που λαμβάνουμε, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την συγκεκριμένη συμφωνία. 

Ερωτάσθε: 
 
Α. Υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας στην συμφωνία για πώληση πολεμικού υλικού μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας 

Β. Ζητήσατε προσωπικά την σύλληψη Αξιωματικού που αντέδρασε σε αυτή την πρακτική;».
 
Θεοδωράκης: Πουλάνε πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!

«Για συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο επικεφαλής του ποταμιού Σαυρος Θεοδωράκης με ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σχετικά με τις αποκαλύψεις του Πρώτου θέματος για το επεισόδιο που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος με ταξίαρχο των εξοπλισμών, αναφορικά με την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

 «Το ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑ κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί. Πουλάει πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο... μπουντρούμι!» έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης