Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ο πιο στρεβλός μηχανισμός του ελληνικού Δημοσίου

Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ο πιο στρεβλός μηχανισμός του ελληνικού Δημοσίου

«Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε ο κ. Τόσκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη

Ως τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αμφισβητώντας και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως το πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει. Η σχολή υπαξιωματικών άρχισε φέτος στην Πτολεμαΐδα παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών για να γίνει η σχολή στην Αθήνα». Υποστήριξε πως τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα» για να σπεύσει ωστόσο να διευκρινίσει πως «Ολοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο. Στηρίζονται από εμάς».

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός σε σχέση με το 2009 έχει μειωθεί δραματικά, ωστόσο, υποστήριξε ότι την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο. «Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο. Μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσώτης εξήγησε πως «Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό»

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Παρατηρητης

Να τι εκανε ο Τόσκας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την πυροσβεστική. Στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για το καθεστώς μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών. Τόσκας για πυροσβέστες: Αντικείμενο εμπαιγμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε οτι η συγκεκριμένη τροπολογία εξασφαλίζει: - Τριετή παράταση της σύμβασης των πυροσβεστών, μετά την οποία θα γίνει αυτόματα η μονιμοποίηση τους. - Την καταβολή κανονικών υπερωριών, νυκτερινών και αργιών, τις οποίες μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να εργαστούν. - Την δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές. - Τέλος, μπορούν να πάνε - κατ' αρχάς με την θέληση τους - στα περιφερειακά αεροδρόμια, για να επανδρώσουν τους πυροσβεστικούς σταθμούς, την δημιουργία των οποίων προβλέπει η σύμβαση με την εταιρεία Fraport. Το κόστος, όπως είπε ο κ. Τόσκας, περίπου ισοψηφίζεται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

VAGANEMOS

Ενώ εκεί στα υπουργεία γραφεία που έχετε στριμώξει τον ένα πάνω στον άλλο από κομματικές προσλήψεις είναι πιο δίκαια τα πράγματα!!

Χ.Λ

Πανηλίθιε τύπε που σου έκατσε να γίνεις και υπουργός, ακόμα και η αλήθεια πρέπει να λέγεται όπως και όπου πρέπει. Αλλά εσύ απλά το κ*λο σου πας να φυλάξεις για να παραμείνεις στη καρεκλομισθάρα σου και να μη γυρίσεις στη σύνταξη του απόστρατου . Αν ήσουν μάγκας ήδη θα είχες δρομολογήσει αλλαγές και θα μας τις έλεγες και εμάς. Αλλά δεν είσαι καν σοβαρός.

Γιάννης Κ

Τι λες ρε άχρηστε καραβανά. Κοίτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη και πες μου αν υπάρχει πιο στρεβλή φάτσα απο τη δική σου.......

Ι.Κάλφας Σουηδία

Αυτοί είναι οι κακόμοιροι Ελληναράδες με χαμηλή αν όχι ανύπαρκτή νοημοσύνη που αναφέρω ποιο κάτω στα δυο σχόλια μου. Καμαρώστε τους. Αυτό είναι το μεγαλείο τις Δημοκράτης να δίνετε το δικαίωμα άποψης ακόμα και σε ανήθικους μισότρελους και να απολαμβάνουν την ελευθέρια του λόγου με τον κοινό χαρακτηρισμό πολίτες. // Γιάννης Κ01/09/201709:43, Τι λες ρε άχρηστε καραβανά. Κοίτα τα μούτρα σου στον καθρέφτη και πες μου αν υπάρχει πιο στρεβλή φάτσα απο τη δική σου.///

jo eleutheriou

αεργοι ανικαμοι αριστεροι...καντε μας τη χαρη και αδειαστε μας τη γωνια...η καραμελα φταινε οι διπλα εχει τελειωσει τριαντα μηνες εχετε αποδειξει οτι ο ερασιτεχνισμος και τα μερεμετια μπορουν να σε κανουν κυβερνηση...γελαει ο κοσμος...

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ο πιο στρεβλός μηχανισμός του ελληνικού Δημοσίου......ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΟΣΚΑ, ΕΙΣΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΥ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ??????

Bill

Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο γίγας τόσκας ο αναντικατάστατος....

Ι.Κάλφας Σουηδία

//Η Αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγετε// Ο Τόσκας τόλμησε να πει μια αλήθεια, θα τον φάνε οι κανίβαλοι Ελληναράδες, Τον βρίζουν βάναυσα και επιθυμούν να τον εξορίσουν με την συνηθής κατηγορία ανθέλληνας. Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να ζει με μύθους, μεσαιωνικές αντιλήψεις, ψέμα, κλεψιά και απατεωνιά . Όλοι η οι περισσότεροι κρατικοδίαιτοί πήραν θέσης στο δημόσιο μέσον τις κομματικής πελατείας. Πόλοι λίγοι είναι αυτή που εξαιρούνται αυτής της μίζερης πραγματικότητας . Ο Νεοέλληνας όμως δεν θέλει να ακούει την αλήθεια κάνοντας μια αρχή εκκαθάρισης και να απελευθερωθεί από αυτήν την βρομιά που τον κατέστρεψε. Επιθυμεί να ασχολείται με εικόνες και ζωγραφιές που πετάχτηκαν , διατυμπανίζει πως έχει τους καλλίτερους Πυροσβέστες τα καλύτερα πυροσβεστικά αεροπλάνα που πετάνε μόνο τα τέσσερα από δεκαοκτώ, τους καλλίτερους γιατρούς, την καλύτερη διοίκηση, την καλύτερη παιδία και δεν συμμαζεύεται . Αν κάποιος διανοηθεί να πει το αντίθετο επιδιώκοντας μια εξυγίανση, τον προκηρύσσουν οι Ελληναράδες Σούργελο και Ανθέλληνα. Επιδιώκουν ακόμα και τη απαγορεύσει τις ελευθερίας του ελεύθερου λόγου. Την Ανικανότητα των πυροσβεστών στην προκειμένη περίπτωση λόγου ανύπαρκτης εκπαίδευσης και ανύπαρκτη αξιολόγηση προσωπικού την διαλαλεί τώρα ένας Υπουργός που νομίζω ήταν και Στρατηγός του Ελληνικού Στρατού . Αν διαβάσει κανίς τους σχολιαστές ένα μέρος αυτών τον αποκηρύσσουν προδότη , ανίκανο ,ακόμα και ανθέλληνα. Να συνεχίσει ο Νεοέλληνας να ονειροπολεί και να ζει με μύθους αποφεύγοντας την αλήθεια σαν το διάβολο από το θυμίαμα, σίγουρα θα ευημερήσει στον άλλον κόσμο που διαλαλούν οι κλεφτό παπάδες θρησκοκάπηλοι.

ΚρΗτικός

Καλά τα λες . Κάνεις όμως κάποιο λάθος ! Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του κρατικοδίαιτου που πήρε θέση στο δημόσιο μέσω τις κομματικής πελατείας ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ. Όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ όλα ήταν καλά , γιατί έτρεχαν άλλοι και έβγαζαν τα κάστανα από την φωτιά και έτσι πληρωνόταν και δεν τον ήξερε κανένας. Τώρα που ανέλαβε υπεύθυνο πόστο και τα έκανε ...... να μην πω τι , είναι άχρηστοι οι άλλοι. Να αρχίσει λοιπόν η εκκαθάριση , όπως λες, αλλά να αρχίσει με τον ΤΟΣΚΑ και να γυρίσει στο χιλιάρικο της σύνταξης , όπως είναι τόσοι άλλοι πρώην συνάδελφοι του , πολλοί πιο ικανοί από αυτόν.

Σουηδός από τα lidl

Τότε αφού είναι όλα στραβά κι ανάποδα γιατί ξημεροβραδιάζεσαι στα σχόλια του Π.Θ. Πήγαινε σε τίποτα Σουηδικά φόρουμς να σχολιάσεις και να συμβάλλεις στην περαιτέρω ανάπτυξη των Σκανδιναβών.

Το τερματισατε

Πιο ανίκανοι από εσάς σε κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Ακόμα και στην κριτική που κάνετε ανίκανοι και εκεί. Άντε να τσακιστείτε στο 3% μιάσματα. Σας σταθήκαμε να σας ακούμε και να σας βλέπουμε. Ένα μάτσο γλοιώδης τύποι είστε.

Ι.Κάλφας Σουηδία

// Ως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αμφισβητώντας και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει είπε ο κ. Τόσκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη.// Ο Τόσκας αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος τις αλήθειας . Κύριε Τόσκα δεν είναι μόνο οι Πυροσβέστες που τοποθετήθηκαν με μέσον τις κομματικής- καπηλείας και είναι ανεκπαίδευτοι. Όλο το Ελληνικό σύστημα είναι διεφθαρμένο σάπιο και ανίκανο. Προ ημέρων έκανα ένα σχόλιο και αμφισβητούσα την υπηρεσιακή ικανότητα τον Πυροσβεστών. Σηκώθηκαν οι Ελληναράδες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μαύρο από το άσπρο να με φάνε. Το ίδιο και με την εικόνα που την πέταξε μια γυναίκα στα σκουπίδια. Την ανικανότητα των θεσμών τώρα το εξομολογεί και ένας Υπουργός που ήταν και Στρατηγός νομίζω του Ελληνικού Στρατού. Σίγουρα και αυτός θα είναι ανθέλληνας και καλά θα κάνουν οι Ελληναράδες να τον εξορίσουν, όπως εξορίζουν από τον οίκο του Πατρός τους όλους τους Έλληνες που ασκούν κριτική επιδιώκοντας εξυγίανση των θεσμών του κράτους που δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε μα ειλικρινά τίποτα, εν σύγκριση πάντα με άλλα κράτη. Καλά θα κάνουν οι κακόμοιροι Ελληναράδες και προπαντός το συνδικάτο του ΡΑΣΟΥ αν έχουν το ελάχιστο ανθρώπινης σκέψης και δεν είναι κανίβαλοι να απολογηθούν ζητώντας συγνώμη η να εξορίσουν τον Τόσκα αν νομίζουν πως τους αδικεί και είναι ανθέλληνας.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Αγαπητέ κάτσε εκεί στην Σουηδία και μην σχολιάζεις πράγματα που δεν τα ζείς στην καθημερινότητά σου.Μας κουνάς το δάκτυλο από τη Σουηδία γιατί δεν έχουμε τρόπους και τάκτ να χαρακτηρίσουμε έναν ανίκανο υπουργό ανίκανο.Ο άνθρωπος αυτός που είναι προϊστάμενος των ανθρώπων που υβρίζει είναι στη θέση του εδώ και 1 χρόνο,ποια είναι η συμβολή του ώστε να αλλάξει η στρεβλή εικόνα του Σώματος που διοικεί και η επιχειρησιακή του ετοιμότητα;Απολύτως καμία όπως και στην ΕΛΑΣ που έχει καταντήσει ο περίγελος όλων των εγκληματικών στοιχείων, γιατί δεν αφήνει λόγω ιδεοληψίας τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλεία τους. Άσε λοιπόν την κριτική και τα παχιά λόγια αφ'υψηλού από την μακρινή Σουηδία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

004465144

«Το εμβληματικό έργο της Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και η Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας που αναδεικνύει, ουσιαστικά παγκοσμίως, το έργο} είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας 

0000kot21

«Είπαμε ότι είναι απαράδεκτο ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να κρατάει δύο αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, αλλά όπως ξέρετε η Τουρκία κρατάει στις φυλακές σειρά και σειρά από Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

2
0000ndr21

«Δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης για την επίθεση από ομάδα ατόμων στο ΣτΕ

3
syriza-grafeia

Απάντηση του κυβερνώνοντος κόμματος στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αιτιάσεις Τσίπρα ότι υπεύθυνο για την επίθεση κατά Μπουτάρη είναι «ένα συμπαγές, σκοτεινό τμήμα  της ΝΔ»

4
0000lae21

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαιρέτισε την επιτυχία του προέδρου της Βενεζουέλας, «παρά τον απερίγραπτο και αδίστακτο πόλεμο που είχε εξαπολύσει η ιμπεριαλιστική Δύση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση»

6
zoran_zaev_arthro

«Η Ελλάδα παίρνει ένα νέο όνομα, χρονικό σημείο αναφοράς και συνταγματικές αλλαγές» επιχειρηματολογεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ - Η νέα πρόταση περιλαμβάνει την αναγνώριση του «μακεδονικού έθνους και της γλώσσας», τονίζει ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

11
0000the21

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε τη βία από την ελληνική κοινωνία και σ' αυτή την πράξη πρέπει με σοβαρότητα να 'σκύψουν' όλες οι πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

1