Ο Βούτσης δικαιολογεί τον Ρουβίκωνα: Και οι βουλευτές αναρτούν πανό...

Ο Βούτσης δικαιολογεί τον Ρουβίκωνα: Και οι βουλευτές αναρτούν πανό...

«Δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας» λέει ο πρόεδρος της Βουλής - Μιλά για υπερπτήσεις drones και χαρακτηρίζει αποτελεσματική τη Φρουρά - Καταγγέλλει επικοινωνιακή δραματοποίηση και εξηγεί ότι αυτός ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι «Ρουβίκωνες»

Ο Βούτσης δικαιολογεί τον Ρουβίκωνα: Και οι βουλευτές αναρτούν πανό...
Σε δικαιολόγηση - ου μην και αθώωση - των μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή τους στη Βουλή στις 26 Ιουλίου προχωρά ο Νίκος Βούτσης
στην απαντητική του επιστολή στον Κυριακό Μητσοτάκη
ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις τόσο για τους χειρισμούς του στις 26 Ιουλίου όταν κατόπιν παρέμβασής του αφέθησαν ελεύθεροι οι τότε προσαχθέντες.

Αφού αρχικά προσπαθεί να υποβαθμίσει όσα συνέβησαν κάνοντας λόγο για «απλή έκφραση διαμαρτυρίας» στη συνέχει δικαιολογεί τα μέλη του Ρουβίκωνα με το επιχείρημα ότι και στο παρελθόν υπήρξαν βουλευτές που ανήρτησαν πανό μέσα στο Κοινοβούλιο.
Κλείσιμο

Παράλληλα επιχειρεί να δώσει μια εικόνα ευνομίας στη χώρα γράφοντας ότι «δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας» την ίδια ώρα που τα μέλη του Ρουβίκωνα μπαίνουν στη Βουλή, τα Εξάρχεια είναι άβατο και κάθε λίγο και λιγάκι άγνωστοι σπάνε εκδοτήρια εισιτηρίων σε Μετρό και ΗΣΑΠ.

Όσον αφορά, δε, σε όσα οδήγησαν στην απελευθέρωση των τότε προσαχθέντων για την εισβολή μελών της αναρχικής ομάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξηγεί ότι ήταν αυτός που με παρέμβασή του ζήτησε να βγουν οι χειροπέδες από τους Ρουβίκωνες κάνοντας, μάλιστα, για επικοινωνιακή δραματοποίηση.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εικόνα «ξέφραγο αμπέλι» που έδωσε η Βουλή όσο και την παρέμβασή του, ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζει ότι «είναι σαφές ότι καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”, ενώ, σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».

«Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» συμπληρώνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην επιστολή για το «μπάχαλο» που παρουσίασε η ασφάλεια της Βουλής κατά την έφοδο του Ρουβίκωνα ο Νίκος Βούτσης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι συλλήψεις των εισβολέων έγιναν από αστυνομικές δυνάμεις – και όχι την φρουρά του κοινοβουλίου -  χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν μαζί του.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραδέχεται αρχικά πως το κοινοβούλιο πρέπει να έχει αυστηρή φρούρηση και υπενθυμίζει ορισμένα περιστατικά που έγιναν πριν την δική του θητεία όπως εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τα θεωρεία της Ολομέλειας αλλά και το άγριο επεισόδιο με τον γιο του κ. Τάκη Μπαλτάκου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής» καταλήγει για το επίμαχο ζήτημα ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βούτση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Με την στάση του, ο Βούτσης διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες

«Κύκλοι» της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την απάντηση του προέδρου της Βουλής, σημείωναν: «Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έπραξαν το αυτονόητο, να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Εξ αντικειμένου με την στάση του διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης