Ο Βούτσης δικαιολογεί τον Ρουβίκωνα: Και οι βουλευτές αναρτούν πανό...

Ο Βούτσης δικαιολογεί τον Ρουβίκωνα: Και οι βουλευτές αναρτούν πανό...

«Δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας» λέει ο πρόεδρος της Βουλής - Μιλά για υπερπτήσεις drones και χαρακτηρίζει αποτελεσματική τη Φρουρά - Καταγγέλλει επικοινωνιακή δραματοποίηση και εξηγεί ότι αυτός ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι «Ρουβίκωνες»

Σε δικαιολόγηση - ου μην και αθώωση - των μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή τους στη Βουλή στις 26 Ιουλίου προχωρά ο Νίκος Βούτσης
στην απαντητική του επιστολή στον Κυριακό Μητσοτάκη ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις τόσο για τους χειρισμούς του στις 26 Ιουλίου όταν κατόπιν παρέμβασής του αφέθησαν ελεύθεροι οι τότε προσαχθέντες.

Αφού αρχικά προσπαθεί να υποβαθμίσει όσα συνέβησαν κάνοντας λόγο για «απλή έκφραση διαμαρτυρίας» στη συνέχει δικαιολογεί τα μέλη του Ρουβίκωνα με το επιχείρημα ότι και στο παρελθόν υπήρξαν βουλευτές που ανήρτησαν πανό μέσα στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα επιχειρεί να δώσει μια εικόνα ευνομίας στη χώρα γράφοντας ότι «δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας» την ίδια ώρα που τα μέλη του Ρουβίκωνα μπαίνουν στη Βουλή, τα Εξάρχεια είναι άβατο και κάθε λίγο και λιγάκι άγνωστοι σπάνε εκδοτήρια εισιτηρίων σε Μετρό και ΗΣΑΠ.

Όσον αφορά, δε, σε όσα οδήγησαν στην απελευθέρωση των τότε προσαχθέντων για την εισβολή μελών της αναρχικής ομάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξηγεί ότι ήταν αυτός που με παρέμβασή του ζήτησε να βγουν οι χειροπέδες από τους Ρουβίκωνες κάνοντας, μάλιστα, για επικοινωνιακή δραματοποίηση.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εικόνα «ξέφραγο αμπέλι» που έδωσε η Βουλή όσο και την παρέμβασή του, ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζει ότι «είναι σαφές ότι καταγράφονται πάντοτε και είναι προσβάσιμα στις υπηρεσίες ασφαλείας τα γεγονότα και τα ατομικά στοιχεία των υπαιτίων για τη “διατάραξη της τάξης”, ενώ, σε συνεννόηση και με εντολή του εκάστοτε Προέδρου, δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να υπάρξουν συλλήψεις, με ή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».

«Στη βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνα» συμπληρώνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην επιστολή για το «μπάχαλο» που παρουσίασε η ασφάλεια της Βουλής κατά την έφοδο του Ρουβίκωνα ο Νίκος Βούτσης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι συλλήψεις των εισβολέων έγιναν από αστυνομικές δυνάμεις – και όχι την φρουρά του κοινοβουλίου -  χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν μαζί του.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραδέχεται αρχικά πως το κοινοβούλιο πρέπει να έχει αυστηρή φρούρηση και υπενθυμίζει ορισμένα περιστατικά που έγιναν πριν την δική του θητεία όπως εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τα θεωρεία της Ολομέλειας αλλά και το άγριο επεισόδιο με τον γιο του κ. Τάκη Μπαλτάκου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής» καταλήγει για το επίμαχο ζήτημα ο πρόεδρος της Βουλής.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Βούτση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Με την στάση του, ο Βούτσης διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες

«Κύκλοι» της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την απάντηση του προέδρου της Βουλής, σημείωναν: «Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έπραξαν το αυτονόητο, να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Εξ αντικειμένου με την στάση του διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία».


ΣΧΟΛΙΑ (71)

με την αποπειρα

ΕΝΟΠΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ?ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ Η ΧΑΘΗΚΕ?

Κυριάκος Ιωαννίδης

Στη χώρα αυτή τιμωρούνται μόνο τα κοροϊδία. Οι νόμοι ισχύουν μόνο στα κορόϊδια και τους αδύναμους. Οι νόμοι ερμηνεύονται και εφαρμόζονται με το δίκαιο του ισχυροτέρου. έχει παρεξηγηθεί η έννοια του αιρετού άρχοντα, έχει ταυτιστεί με το ατιμώρητο.Αν δεν αλλάξουν αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει η Ελλάδα. Ξύπνα δικαιοσύνη, αν θέλεις μπορείς μη συμμετέχεις στον κατήφορο δεν αξίζει να χάνεις το κύρος για προσωπικές φιλοδοξίες. το κύρος σου βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί.Αναδιοργανώσου, περάτωσε αντικειμενικά και έγκαιρα τις δίκες. Το έργο σου αξίζει περισσότερο από την κατασκευή μιας οδού. Ζήτησε και επέβαλε να σου δοθούν τα ανάλογα κονδύλια και μπες μπροστά για την αλλαγή. Μπορείς. Η Ελλάδα πεθαίνει.

Ποτέ Ξανά Αριστερά.

Αυτή είναι η ελληνική αριστερά. Αμόρφωτοι, μηχανοράφοι, αδίσταχτοι, έτοιμοι να παίξουν την χώρα στα ζάρια. Ποτέ Ξανα Αριστερά.

Στεφαν

Καφετζη , Δυο ουζάκια και το ταβλι , αντε και κανα νομοσχεδιο

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ "ΚΑΛΑ"ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ........

Μαλιστα

Φανταζομαι και οι ληστες τραπεζων σαν τον γιο του πρεπει να αφηνοντε ελευθεροι.Σωστα?

Βαγγέλης

Ξεφτιλισμενα κομμουνια θα σας στειλουμε για παντα εκει που σας αξιζει

Συριζάκιας καθαρόαιμος

Ο Πρόεδρος μιλάει καθαρά για τη "...διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνας". Οι πολίτες αυτοί, μπορεί αλλού να σπάνε και να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, την Ελληνική Βουλή όμως την σεβάστηκαν. Ούτε σπασμένα μάρμαρα και τζαμαρίες με τις βαριοπούλες τους, ούτε κόκκινες λαδομπογιές στους τοίχους, ούτε κατεστραμένα έπιπλα, ούτε ένα ανοιγμένο κεφάλι μπάτσου. Ορθώς ο κύριος Βούτσης, απαίτησε από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους. Την άλλη φορά, θα ζητήσει τη σύλληψη όσων αστυνομικών τολμήσουν να συλλάβουν τους πολίτες της ομάδας Ρουβίκωνας. Α και μη ξεχνάμε: λευτεριά στη συντρόφισσα Ηριάννα Β. Λ. και όλων των πολιτικών κρατούμενων που κρατούνται στα λευκά κελιά της αστικής δημοκρατίας.

fidel

ανάμεσα σε κοτσακά και δούρου, από πάνω ευλογεί ο τσοχατζό......

Vagelis

Αντε και ο γιος σου που τον συνέλαβαν, ο γιος του σκουρλετη που σπαζει λεωφορεία, η κόρη του δραγασάκη με τα καλασνικοφ του Κουφοντινα, ο ρωμανος η ηριανα κλπ αυριανοι υπουργοί

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias-prespes

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της θητείας Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών - Η γνωριμία Κοτζιά-Τσίπρα και η διαφωνία Λαφαζάνη στην υπουργοποίηση Κοτζιά

5
tzanakopoulos_main

«Δεν σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση» -  Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του

29
theoxaris

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν ξεκαθάρισε το τοπίο ούτε για το εάν θα δώσει θετική ψήφο στη  Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και με ποιο κόμμα σκέφτεται να συμπορευτεί

7
giannis-mixas

«Απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια πολιτικών αντιπάλων μου να με εμπλέξουν στην πολύκροτη υπόθεση της προμήθειας από την πατρίδα μας γερμανικών υποβρυχίων» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην νομάρχης Πειραιά

tsipras_kammenos

Ο κίνδυνος αν όχι διάλυσης, τουλάχιστον αποδυνάμωσης των ΑΝΕΛ με αφορμή το Σκοπιανό και με ευθύνη μάλιστα του κ. Τσίπρα, μπορεί να δυναμιτίσει κι άλλο τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και να προκαλέσει προβλήματα ανά πάσα στιγμή

1
vraxonisida_arthro

Για ανευθυνότητα εγκαλούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης - Ερωτηματικό το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει τα Προεδρικά Διατάγματα που ετοίμασε ο Νίκος Κοτζιάς για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από στο Ιόνιο

1