Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση δείχνει κάθε μέρα νέα επιτεύγματα, ενώ η αντιπολίτευση μιζέρια

Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση δείχνει κάθε μέρα νέα επιτεύγματα, ενώ η αντιπολίτευση μιζέρια

«Τώρα η εμπιστοσύνη που δηλώνεται στην ελληνική οικονομία είναι συνολική, δεν είναι μία περιστασιακή αντιμετώπιση της έκδοσης ενός ομολόγου, όπως το 2014, όταν όλοι οι άλλοι δείκτες ήταν απόλυτα αρνητικοί...» 

«Δεν αρκεί να δει κανείς μόνο το αποτέλεσμα της εξόδου στις αγορές, πρέπει να δούμε και τις άλλες παραμέτρους, που διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα στην οικονομία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση και με το 2014 και τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου.

«Τώρα η εμπιστοσύνη που δηλώνεται στην ελληνική οικονομία είναι συνολική, δεν είναι μία περιστασιακή αντιμετώπιση της έκδοσης ενός ομολόγου, όπως το 2014, όταν όλοι οι άλλοι δείκτες ήταν απόλυτα αρνητικοί. Πρέπει κανείς να βλέπει όλους μαζί τους συντελεστές, που επηρεάζουν θετικά το κλίμα στην αγορά και στις αγορές και αυτό είναι που πρέπει να αποτιμήσει» είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δείχνει κάθε ημέρα νέα επιτεύγματα, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει μιζέρια και απέχθεια απέναντι στα καλά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς αιτήσεις για
συντάξεις ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 130.000, ενώ το 2015 ο αριθμός τους ανερχόταν σε 160.500. Πρόσθεσε ακόμη ότι από το 2015 έως το 2017 έχουν εκδοθεί 217.000 συντάξεις, αριθμός που, όπως εξήγησε, περιλαμβάνει εκτός από παλαιότερες αιτήσεις που εκκρεμούσαν το 2015 και πρόσθετες αιτήσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια.

Κληθείς να σχολιάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε φορολόγηση επιδομάτων αναπήρων ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια». «Πρόκειται για μία εισφορά που καταβαλλόταν και πέρυσι, δεν είναι πρώτη φορά. Πρόκειται για εισοδήματα πάνω από 12.000, στα οποία επιβάλλεται ένα ποσοστό εισφοράς αλληλεγγύης, δεν αφορά τα επιδόματα» διευκρίνισε.

Αναφορικά με την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών ο υφυπουργός σημείωσε ότι ήδη έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που αφορά τη ρύθμιση μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς, το δημόσιο, τις τράπεζες. «Θα μπει στην πλατφόρμα από 3 Αυγούστου η αίτηση υπαγωγής στις διαδικασίες» είπε γνωστοποιώντας ότι πολύ σύντομα ο ίδιος θα προχωρήσει «και στην έκδοση της εγκυκλίου για τη ρύθμιση των οφειλών, που δεν εντάσσονται στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στην οποία είναι και οι τράπεζες και όλοι μαζί οι δανειστές, αλλά είναι μόνο για οφειλέτες στην κοινωνική ασφάλιση». «Εκεί θα είναι ακόμη πιο ευέλικτη η διαδικασία, θα είναι πολύ πιο απλή και πιο άμεση η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων να μπουν στις ρυθμίσεις αυτές» είπε, υπενθυμίζοντας πως «θα είναι είναι πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών στο προφίλ του οφειλέτη».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης ανέφερε: «Για τον ΕΔΟΕΑΠ είμαστε σε μία εξέλιξη θετική, η συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα δείχνει να ανοίγει προοπτικές συμφωνίας και μένει να αποδειχθεί ότι όλοι που συμμετέχουν είναι αξιόπιστοι και εννοούν στα σοβαρά να συμβάλουν στη λύση, η οποία προβάλλει ως εφικτή. Η λύση σχετίζεται με την εργοδοτική εισφορά, που πρέπει να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι στα μέσα ενημέρωσης, κατά τι προσαυξημένη σε σχέση με άλλους εργοδότες, διότι εδώ υπάρχει και η επωφελής ρύθμιση γι αυτούς με την κατάργηση του αγγελιόσημου».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που θα επιλέξουν να μετατρέψουν σε μισθωτή την απασχόληση εργαζομένων με μπλοκάκι, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ.Πετρόπουλος σημείωσε πως «τις προσεχείς ημέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου».

Σχετικά με την πορεία του ΕΦΚΑ ανέφερε πως τον προσεχή Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ θα γίνει ένας δημόσιος απολογισμός του πρώτου εξαμήνου λειτουργίας του. «Έχουμε θετικό ισοζύγιο στις δαπάνες και στα έσοδα, έχουμε πλεόνασμα παρά τις προβλέψεις για ελλείμματα» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Σχολιαστής

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς ώστε να πιστεύει αυτούς τους απατεώνες ;

Φαίδωνας

Η κυβέρνηση των τυχάρπαστων υποκειμένων απευθύνεται σε κρετίνους. Δυστυχώς, έχει πολλούς τέτοιους ακόμη ο τόπος...

Αντίοχος

Πετρόπουλε και λοιποί κυβερνητικοί, έχετε κάνει την εξαπάτηση επιστήμη. Δεν ντρέπεστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο με τις ανοησίες σας ; Αρκετά σας ανεχτήκαμε !

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗΣ ΣΑΣ.

GS

ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

@GS

Δεν παίρνει τίποτε. Απλά, είναι αδίστακτος απατεώνας !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis0

«Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό», τόνισε κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι «είναι επιτομή του αλυτρωτισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα»

15
stournaras

Η κυβέρνηση φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας- «Θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, επισήμανε

12