Δημαράς για Ελληνικό: Δεν είναι τα βουλευτικά προνόμια που με κάνουν να ψηφίζω θετικά

Δημαράς για Ελληνικό: Δεν είναι τα βουλευτικά προνόμια που με κάνουν να ψηφίζω θετικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις κατηγορίες του Άδωνι ότι «ψηφίζει για την καρέκλα και την βουλευτική αποζημίωση» 

Δημαράς για Ελληνικό: Δεν είναι τα βουλευτικά προνόμια που με κάνουν να ψηφίζω θετικά
Να απαντήσει στην σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης και να δικαιολογήσει την θετική του ψήφο στην σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού αν και ο ίδιος διαφωνεί επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην επίθεση που του εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ότι «ψηφίζει για την καρέκλα και την βουλευτική αποζημίωση» είπε «σε όσους λένε ότι ψηφίζω για την καρέκλα απαντώ ότι έχω αρνηθεί τα περισσότερα προνόμια. Δεν πήρα ούτε βουλευτικό αυτοκίνητο ούτε τους αστυνομικούς. Από αυτά και μόνο για εμένα το Δημόσιο γλιτώνει 60.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης το δίνω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των οικολόγων. Άρα δεν κάθομαι για τα προνόμια».

Κλείσιμο
Σε άλλο σημείο παραδέχθηκε ότι κατά το παρελθόν ως περιφερειακός σύμβουλος «έδωσα μάχη και προσπάθησα να μην περάσει αυτή η σύμβαση. Πέρασε όμως με την δική σας ψήφο (σ.σ. της ΝΔ) και τώρα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε» ενώ υποστήριξε ότι το τελικό κείμενο έχει βελτιωθεί σε σχέση με το αρχικό.

«Οι αναγκαίοι και ίσως επώδυνοι συμβιβασμοί δεν σημαίνει ταύτιση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ» επισήμανε στο τέλος.

«Όταν το κόμμα μου έφερε κάτι με το οποίο διαφωνούσα παραιτήθηκα από βουλευτής και από υπουργός» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «εσείς μας λέτε δακρύβρεχτα ότι παραιτηθήκατε από το βουλευτικό ΙΧ και από τους αστυνομικούς. Ξέρουμε όμως ότι οι βουλευτές έχουν μεγαλύτερα προνόμια. Έχουν εξουσία. Άρα εσείς που κάνατε αγώνα να μην περάσει η σύμβαση έρχεστε σήμερα και σαν καλό παιδάκι θα ψηφίσετε αυτό που κάποτε χαρακτηρίζατε ως έγκλημα. Επίσης, τα περί βελτιώσεων είναι παραμύθια της χαλιμάς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης