Τζιτζικώστας για το ασυμβίβαστο εκλογιμότητας: Η μάχη χάθηκε στην κοινωνία, όχι στη Βουλή

Τζιτζικώστας για το ασυμβίβαστο εκλογιμότητας: Η μάχη χάθηκε στην κοινωνία, όχι στη Βουλή

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος απαντά σε όσους τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς του: Όποιος διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου ας βγει να το πει ευθέως

Τζιτζικώστας για το ασυμβίβαστο εκλογιμότητας: Η μάχη χάθηκε στην κοινωνία, όχι στη Βουλή
Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο, αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, με την οποία απαντά σε όσους -εντός της Ν.Δ- τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς του, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μην είναι βουλευτής του κόμματος .

Και αυτό γιατί ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019 διότι εξελέγη περιφερειάρχης το 2014.

Κλείσιμο
Στην ανάρτησή του ο Τζιτζικώστας γράφει:

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο.
Σήμερα που οι μεγάλες μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία, καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον δύσκολο στόχο να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της. Με λόγο καθαρό και ελκυστικό. Mε σεβασμό στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας. Mε ιδέες και πειθώ που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη των οποίων χάσαμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει την κρίση και να μπει ξανά σε δρόμο προόδου.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.
Και κάτι τελευταίο, προς πραγματικά απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες:
Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου. Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως.
Εμείς προχωράμε μπροστά».

Ο αντίλογος στο «ασυμβίβαστο»

Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα αναφέρεται πως σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του κόμματος. Και αυτό διότι για να βάλει κάποιος υποψφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση το καταστατικό δεν θέτει ως προϋπόθεση τη βουλευτική ιδιότητα.

Από τους ίδιους κύκλους ξεκαθαρίζεται πως δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου και για την εκλογή στη θέση του πρωθυπουργού, αφού το Σύνταγμα προβλέπει πως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λαμβάνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε είναι βουλευτής είτε όχι.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ( κοινοβουλευτικός ή μη) παρίσταται και ασκεί όλα του τα καθήκοντα στη Βουλή σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα της χώρας.

Τέλος και από τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος ασκεί όλες τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, που αφορούν στην κοινοβουλευτική ομάδα και το εκάστοτε κόμμα και συγκαλεί κοινοβουλευτική ομάδα, σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης