Σαμαράς σε Ντόρα: Έπρεπε να είχα ενημερωθεί νωρίτερα για το ραντεβού με τον Τσίπρα

Σαμαράς σε Ντόρα: Έπρεπε να είχα ενημερωθεί νωρίτερα για το ραντεβού με τον Τσίπρα

«Δεν είναι ώρα για τα προσωπικά μας, θεώρησα υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για όσα είπαμε με τον πρωθυπουργό» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ

Σαμαράς σε Ντόρα: Έπρεπε να είχα ενημερωθεί νωρίτερα για το ραντεβού με τον Τσίπρα
Τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντηθεί σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα και να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν έκρυψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ, κυρία Μπακογιάννη, τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά μετά τη συνάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα διημείφθησαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη συνάντηση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά στην κυρία Μπακογιάννη: «Θα έπρεπε να με είχατε ενημερώσει πριν τη συνάντηση και όχι μετά».

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε στον κ. Σαμαρά: «Αυτή την στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό». 

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε στο τηλέφωνο, καθώς βρισκόταν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ.

Τελικώς, η συνομιλία έγινε, αλλά, όπως προκύπτει και απ' όσα είπε ο κ. Σαμαράς στην Ντόρα Μπακογιάννη, το κλίμα μεταξύ τους ήταν ψυχρό, καθώς στη Συγγρού καταλογίζουν στην κυρία Μπακογιάννη ότι επιχείρησε να κάνει «ηγετική» εμφάνιση.

Αξίζει στο σημείο αυτό να επισημανθεί και το γεγονός ότι, μέσω Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ζητούσε να ενημερωθεί γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη και όχι ο Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει: «Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ».

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη ώρα, προσθέτοντας ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με συνεννόηση και εθνική συσπείρωση.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά, έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός ο στόχος, εντολή λαού η διαπραγμάτευση εντός του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης