Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία

Θα κάνω τα πάντα για να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, τόνισε

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα να μείνει στο ευρώ πάση θυσία
Την ανάγκη παραμονής της χώρας στο ευρώ «πάση θυσία» υποστήριξε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι εάν το «Ποτάμι» αποκτήσει την απαραίτητη εκλογική δύναμη θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποφευχθούν τυχόν επαναληπτικές εκλογές που θα έβαζαν την χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Σημείωσε πως στόχος του κόμματός του είναι να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή προκειμένου να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ να αποχωρήσουν από αντιευρωπαϊκές ή ακροδεξιές θέσεις αντίστοιχα και όχι για να καταλάβουν στελέχη του «Ποταμιού» υπουργικές καρέκλες. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» υποστήριξε πως θα το θεωρήσει ως αποτυχία αν το κόμμα του δεν αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη.

«Εάν πάρουμε την 3η διερευνητική θα απευθυνθούμε στο πρώτο κόμμα είτε είναι η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με κόκκινες γραμμές σε προτάσεις και πρόσωπα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και εξήγησε «έχουμε προτάσεις για να αναγκάσουμε την ΝΔ να αποχωρήσει από ακροδεξιές θέσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ από την ανεύθυνη αντιευρωπαϊκή πολιτική. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιχνίδια που παίζει ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Υποστήριξε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ «πάση θυσία» ενώ επισήμανε ότι «θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μην γίνουν επαναληπτικές εκλογές. Θα ήθελα να μην γίνουν επαναληπτικές όμως όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους μεσσίες  αν και φοβάμαι ότι είναι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις που έρχονται».
Κλείσιμο

Σε άλλο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι δεν θέλουν μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ αλλά με το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όμως, πως από την μια θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και από την άλλα αναζητούν συνεργασίες με κόμματα που θέλουν την χώρα εκτός Ε.Ε.;»
 
Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι μετά την συνεργασία με την «ΔΡΑΣΗ» θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και νέες συνεργασίες με άλλα κόμματα που θα ενισχύσουν την προεκλογική ορμή του «Ποταμιού»  και θα εδραιώσουν το πολιτικό του στίγμα στην ευρύτερη περιοχή του κεντρώου χώρου.

Αναφορικά δε με τις επικρίσεις που ακούστηκαν για την συνεργασία με την φιλελεύθερη «ΔΡΑΣΗ» είπε πως «έχουμε δύο όχθες, μια αριστερά και μια κεντροδεξιά – φιλελεύθερη. Ολοι όμως υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι με το «Ποτάμι» θα είναι οι: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου, οι πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης και Αννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ,  ο υποψήφιος με την ΝΔ στις περασμένες ευρωεκλογές Γιώργος Αμυράς, πρόσωπα του αθλητισμού όπως: Γιώργος Μαυρωτάς, Στέλιος Προσαλίκας, Μέμος Ιωάννου, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες.

Ερωτώμενος τέλος για το νέο κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου είπε «το 2009 πήρε την ευκαιρία του αλλά απέτυχε. Πήρε 44% για να τα αλλάξει όλα, πήρε την λευκή επιταγή αλλά δεν έκανε τίποτα. Γιατί λοιπόν να τα καταφέρει τώρα»  ενώ πρόσθεσε ότι «κάποιοι πρέπει να πάρουν την απόφαση και να αποσυρθούν από την πολιτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης