Παππάς: Όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς: Όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέδεσε εμμέσως τις καταγγελίες Σκουρλέτη με την επίσκεψη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ και υποστήριξε για τα περί εξαγοράς βουλευτών: Προειδοποιούμε για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας -
- Τι είπε ο Νίκος Παππάς για τη δικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο Άρειος Πάγος

Παππάς: Όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε πάντα τον κώδωνα του κινδύνου, για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας σε καταστάσεις που θυμίζουν στιγμές πάρα πολύ άσχημες», είπε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του συντρόφου του στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτη ότι επιχειρηματίες «έβγαλαν κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180» βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, οι οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, έγιναν «προληπτικά», ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Να σας θυμίσω την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ. Θα σας έλεγα ότι έχουν και ένα στοιχείο τέτοιο γιατί όχι;».

Ο κ. Παππάς, εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα επικαλέστηκε δηλώσεις των κυρίων Καμμένου, Κωνσταντόπουλου και Καρατζαφέρη θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει περιεχόμενο πίσω απ' όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης περί προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών.

Κλείσιμο
«Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μια τέτοια συζήτηση. Να σας θυμίσω ότι είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου προ αρκετών ημερών, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη, όταν είχαν μετακινηθεί ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης στη ΝΔ. Αυτό θα είχε ένα ενδιαφέρον αν το θέσουμε σε ένα πλαίσιο ευρύτερο, με την έννοια ότι η Δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά και άλλες φορές δεν αντιδρά», είπε ο κ. Παππάς.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τους δικαστικούς λέγοντας: «Δεν αντέδρασε (σσ. η Δικαιοσύνη) όταν είπε ο κ. Βενιζέλος ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ότι έχει αντίγραφα ή όταν είπε ο πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες».

Στην ίδια συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Παππάς ρωτήθηκε αν λέει ότι υπάρχει πολιτικός «δάκτυλος» πίσω από τη χθεσινή παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Να μην το πω αυτό. Δεν περιμέναμε και δεν τη θωρούσαμε δόκιμη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, με μία ψυχραιμία που απορρέει από τη βεβαιότητα μας ότι οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανένα Έλληνα και Ελληνίδα, σε αντίθεση με την αντίδραση της κυβέρνησης».


Διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων
Ο κ. Παππάς κλήθηκε να απαντήσει στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή ότι όσοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ ή ανεξάρτητοι καταψηφίσουν τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση για το αξιώμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αργυρώνητοι.

«Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που μέχρι στιγμής δεν είναι μαζί μας. Είναι σταθερή, ανοιχτή και ειλικρινής επιδίωξή μας», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση τέτοιου τύπου τοποθετήσεις, όπως του κ. Καλαντζή δεν πρόκειται να μας πτοήσουν από το να συνεχίσουμε τον δρόμο που βαδίζουμε τα τελευταία 4 χρόνια και έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα για μας».

Μάλιστα, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε: «Αν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό αυτή η πολιτική να τερματιστεί και ψηφίσει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν την Βουλή που εμείς θεωρούμε απονομιμοποιημένη, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας. Οι συμφωνίες γίνονται πάνω στα προγράμματα και στις κοινές επιδιώξεις. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης