Βενιζέλος: Δυστυχώς ο Γιώργος μιλάει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland

Βενιζέλος: Δυστυχώς ο Γιώργος μιλάει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland

Ειρωνικό σχόλιο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την επέτειο - «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» το σύνθημα που ακουγόταν την ώρα που ο Βενιζέλος αναφερόταν στον Γ. Παπανδρέου - «Εξαντλώ τα περιθώρια της δικής μου ανοχής και αντοχής» το προειδοποιητικό μήνυμα του αντιπροέδρου

Βενιζέλος: Δυστυχώς ο Γιώργος μιλάει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland
Αμέσως μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης για την επέτειο συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. 

«Ευχαριστώ για την παρουσία σου και τον ουσιαστικό χαιρετισμό σου που αποτελούν συμβολή στο διάλογο» είπε από βήματος προς τον πρώην πρωθυπουργό (
διαβάστε εδώ την ομιλία Σημίτη) και συνέχισε, προφανώς ειρωνικά: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας...». Την ώρα που ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό εξάλλου, παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση φώναζαν το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», τονίζοντας προφανώς τη διαφορά με την προχθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου, όταν οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του και τον γιούχαραν ενώ προσπαθούσε να μιλήσει.

Κλείσιμο
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο», είπε λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε εκτενέστερα στην συγκεκριμένη εκδήλωση: «Προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη ... Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά ... δεν ανήκουν στην παράταξη». Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης».

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας.

Πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».  


«Επιτελώ καθήκον»
«Την ενότητα την εγγυώμαι, θα την πετύχουμε στην πράξη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, μια χρονολογική αναφορά στους σταθμούς της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πορεία του ίδιου: 

«Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 - 2009. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε» είπε σε έντομα φορτισμένο κλίμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: «Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο, προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Έναν μόνον όρο, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Εις πείσμα όλων εκείνων που χτυπούν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντοος του τόπου. Αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή μας για να τιμήσουμε τον Αντρέα Παπανδρέου και να γιοτρτασουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης