Σημίτης: «Θυμηθείτε πόσο μας κόστισε το λεφτά υπάρχουν»

Σημίτης: «Θυμηθείτε πόσο μας κόστισε το λεφτά υπάρχουν»

«Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις οδηγούν στην αποτυχία», η θανατηφόρα ατάκα του πρώην πρωθυπουργού για τον Γ. Παπανδρέου - Διαβάστε την ειρωνική απάντηση Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου - Παρίσταται το «όλον ΠΑΣΟΚ» - Συμμετέχουν και οι Παπανδρεϊκοί Πετσάλνικος, Βάρτζελη, Τσούρας

Σημίτης: «Θυμηθείτε πόσο μας κόστισε το λεφτά υπάρχουν»
Με ένα σύντομο δρώμενο από δύο νεολαίους του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η εκδήλωση λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος έπιασε το νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχε αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην προχθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου: «Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις οδηγούν στην αποτυχία. Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το "λεφτά υπάρχουν"», ήταν η θανατηφόρα ατάκα του Κώστα Σημίτη, με την οποία κατακεραύνωσε τον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Δύναμή μας η γνώση και η εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, και συνέχισε:  «Δεν είμαστε καραβάνι παλαιοκομματικών που αναζητούν νέα όαση γιατί μας έδιωξαν από εκεί που είμασταν, χρειαζόμαστε συσπείρωση χωρίς επετηρίδες και χρονοντούλαπα». 

«Η κρίση ήρθε από αλόγιστους διορισμούς, από πελατειακό κράτος και από την αδιαφορία μας στις υποχρεώσεις που είχαμε στο διεθνές περιβάλλον» σημείωσε ακόμα ο Κώστας Σημίτης, ενώ ασκώντας ευθεία κριτική στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης Σαμαρά είπε: «Διστάζουμε να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν οι απαραίτητες ουσιαστικές τομές».  

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στις εξεισσόμενες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η Τρόικα περιορίζει την αυτονομία μας, αλλά ακόμη κι αν φύγει θα υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί που θα το κάνουν (σσ. εννοεί τον περιορισμό της αυτονομίας). Ο προϋπολογισμός θα παίρνει πάντοτε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ρύθμιση του χρεόυς θα αργήσει. Δεν έχουν καν συσταεί οι αρμόδιες επιτροπές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση». 

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από αλήθειες που θα μας οδηγήσουν σε νέους δρόμους, αλλιώς θα έχουμε πολίτες χειροκροτητές, οπαδούς των υποσχέσεων. Χρειαζομαστε συζητήσεις ελεύθερες χωρίς κλακαδόρους και διαγραφές. Ανοικτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια χωρίς σκονισμένα παράσημα, επετηρίδες και ιεραρχίες» κατέληξε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τον Κώστα Σημίτη ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους (διαβάστε εδώ τι είπε στην ομιλία του)
.

Σε βίντεο στο χώρο της εκδήλωσης προβάλλονταν εικόνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και εικόνες από τα πεπραγμένα παλαιότερων κυβερνήσεων του κόμματος, χωρίς να λείπει και η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου. 

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης άλλωστε είναι το «Όλοι μαζί ξανά με την προοδευτική δημοκρατική παράταξη για τη νέα αλλαγή».

Στο Ζάππειο βρίσκονται ακόμα οι Κώστας Λαλιώτης, Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Παρασκευάς Αυγερινός, Θανάσης Τσούρας, Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, Ντίνος Ρόβλιας, Γιάννης Καψής και Παντελής Καψής, Θάλεια Δραγώνα, Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Σπηλιώπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος, μεταξύ πολλών ακόμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης