Παππάς: Χρυσαυγίτης είναι αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών»

Παππάς: Χρυσαυγίτης είναι αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών»

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ επιτέθηκε στα στελέχη της ΝΔ - Κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός είχε πει: «Τον Παππά τον θέλω μέσα» - Βολές κατά Βορίδη και Μαρκογιαννάκη

Συνελήφθησαν δύο για τα ύποπτα πακέτα στο Παγκράτι
Παππάς: Χρυσαυγίτης είναι αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα στελέχη της ΝΔ εξαπέλυσε ο προφυλακισμένος βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ σχετικά με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης, όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι ανακρίτριες.

Ο Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για σαθρό κατηγορητήριο, ανυπόστατα στοιχεία και πολιτική δίωξη σε βάρος του, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν υπό το φόβο ότι η ΧΑ θα πάρει μεγάλα ποσοστά.

Κλείσιμο
«Θέλατε να μας στείλετε φυλακή, για να πέσουν τα ποσοστά. Χάσατε, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν» είπε, σημειώνοντας ότι «το 10% είναι ψήφος επιλογής, όχι ψήφος οργής. Το 10% ψήφισε και θα φέρει κι άλλο»

«Θέλετε να μας σκοτώσετε; Χάσατε και πάλι. Χρυσαυγίτης σημαίνει αυτός που πιστεύει στο "ου φεισόμεθα της ζωής ημών (δεν θα λυπηθούμε για τη ζωή μας)"» τόνισε ακόμη.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «κρυπτόμενο πρωθυπουργό».

Ο κ. Σαμαράς «είχε πει τηλεφωνικά τον περασμένο Οκτώβριο, "τον Παππά τον θέλω μέσα"», συνέχισε ο βουλευτής της ΧΑ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να προσεγγίσει την ΚΟ της ΧΑ, φοβούμενη μεγάλη πτώση των ποσοστών της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε ο Χρήστος Παππάς, είχε πει: «Προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Αριστερός», ενώ από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο Μάκης Βορίδης.

«Η Ελλάδα διαθέτει επικίνδυνο, μετεώρο και πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την αίθουσα υπήρχαν πολλοί Μπαλτάκοι. Αν τους ψάξετε, θα πρέπει να χάσετε τη μισή σας Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε προς την ηγεσία της ΝΔ.

«Εμείς είμαστε πιστοί, τιμούμε τον ελληνικό λαό, ιδού ο λόγος που είμαστε στη φυλακή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολλοί από εσάς και πάρα πολλοί άλλοι πως είμαι αθώος, ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα, που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή».

«Έχετε υποστεί μία μεγάλη ήττα» τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Η Χρυσή, όσο και αν μας πολεμούν οι ανθέλληνες εσωτερικού-εξωτερικού, είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή αυθεντικό εθνικιστικό κόμμα».

Στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, επικράτησε «μπάχαλο» στη Βουλή. Όλα άρχισαν με τη φράση του κ. Παππά: «Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους να σας λυπηθεί ο λαός».

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον διέκοψε και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε» του είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής, κατηγορώντας τον ότι, όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, είχε χρηματιστεί.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση όλων των βουλευτών, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να του κλείσει το μικρόφωνο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης