Καμίνης: Ολίσθημα του Σπηλιωτόπουλου το δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα

Καμίνης: Ολίσθημα του Σπηλιωτόπουλου το δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε διεθνή υποχρέωση την κατασκευή λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνουν στην πρωτεύουσα

Καμίνης: Ολίσθημα του Σπηλιωτόπουλου το δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα
«Μεγάλο ολίσθημα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων το αίτημα που διατύπωσε σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του συνυποψηφίου του στις εκλογές της 18ης Μαΐου, Άρη Σπηλιωτόπουλου, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ελαιώνα.

«Προσπαθεί απεγνωσμένα να αναιρέσει τη δήλωσή του, ψήφισε και τον σχετικό νόμο ως βουλευτής και ως υπουργός Παιδείας δεν έκανε τίποτε για να τον αναιρέσει. Είναι θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής να μην αναιρούν οι πολιτικοί τους εαυτούς τους» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης.

Χαρακτήρισε, δε, «διεθνή υποχρέωση της χώρας μας την κατασκευή τζαμιού» και αναρωτήθηκε «γιατί σηκώνουν τώρα το θέμα του τζαμιού, γιατί δε εκφράσανε νωρίτερα τις αντιρρήσεις τους για το θέμα του τζαμιού;».

Κλείσιμο
Μιλώντας γενικότερα για το θέμα της ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών, ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι πρέπει και να γίνει ταχύτατα και να υπάρξει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική για τους παράνομους. 

Παράλληλα ο Γιώργος Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία για τον καθαρισμό της Αθήνας από το 2015, λόγω συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου. 

«Θα απομακρύνουμε 800 κάδους με 20 βυθιζόμενα κοντέινερ. Ξεκινήσαμε με 11.000 υπαλλήλους το 2011 και έχουμε πέσει κάτω από τους 7.000, το 2015 μετά από συνταξιοδοτήσεις θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα συνεργαστούμε με ιδιώτες για τον καθαρισμό στο δήμο» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας ότι είναι και ευθύνη των ίδιων των δημοτών να παραμείνει η Αθήνα καθαρή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης