Επιμένει ο Σπηλιωτόπουλος σε δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα

Επιμένει ο Σπηλιωτόπουλος σε δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα

Δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ που ο πρώην πρόεδρός του ήθελε δημοψηφίσματα για τα πάντα, να φοβάται ένα τοπικό δημοψήφισμα - Δεν είναι θρησκευτικό το ζήτημα, αλλά χωροταξικό, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Επιμένει ο Σπηλιωτόπουλος σε δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος της ΝΔ για τον Δήμο της Αθήνας Άρης Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως «στην προσπάθεια του να στηρίξει την επιλογή του, τον κ. Καμίνη, εμπλέκεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές» και διαστρεβλώνει τις απόψεις του «για να δώσει κομματικούς πόντους στον εκλεκτό του».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει πως η θέση του «όχι μόνο για την προστασία των θρησκευτικών αλλά και εν γένει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστή» και η μάχη του, όπως λέει, για αυτά πολυετής. «Μαθήματα δημοκρατίας συνεπώς επιστρέφονται πίσω και το τζάμι λάσπη δεν κρατεί» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Αναφέρει ακόμη πως «το ζήτημα της χωροθέτησης δεν αφορά τα θρησκευτικά θέματα αλλά τα πρακτικά ζητήματα ανέγερσης τεμένους που αφορούν όλους τους πολίτες στα όρια του Δήμου της Αθήνας, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα τους».

Τονίζει επίσης πως «τα τοπικά δημοψηφίσματα είναι συνδεδεμένα με τον συμμετοχικό Δήμο, την Αθήνα που γέννησε την Εκκλησία του Δήμου και την ελεύθερη έκφραση της κοινωνίας των πολιτών», ενώ διερωτάται πως «ποιος φοβάται και δεν εμπιστεύεται τους πολίτες;»

Καταλήγοντας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επανέρχεται στις επικρίσεις του κατά του ΠΑΣΟΚ. «Είναι απορίας άξιον» λέει «πώς ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου πρότεινε την διενέργεια δημοψηφισμάτων ως πάγια τακτική για όλα, ακόμα και για το ευρώ, ενώ το σημερινό ΠΑΣΟΚ φοβάται ένα τοπικό δημοψήφισμα».

Να σημειωθεί πως το ζήτημα ξεκίνησε με την συνέντευξη του κ. Σπηλιωτόπουλου στο «Θέμα» της προηγούμενης Κυριακής. (Δείτε εδώ την συνέντευξη)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης