Βενιζέλος: «Μας μισούν, δε μας χωνεύουν επειδή πήραμε σκληρά μέτρα»

Βενιζέλος: «Μας μισούν, δε μας χωνεύουν επειδή πήραμε σκληρά μέτρα»

«Εγκληματική οργάνωση εν λειτουργία», χαρακτήρισε τη ΧΑ - «Θέμα εκλογών δεν υπάρχει, δεν το θέλει ο κόσμος» - «Ακραίο φαινόμενο» η υπόθεση Μπαλτάκου - «Αστεία όσα γράφονται» περί αμφισβήτησής μου - Τα «καρφιά» εναντίον του Παπανδρέου

Venizelos: There is no issue of elections to be raised. The people do not want it.
«Θέμα εκλογών δεν υπάρχει, δεν το θέλει ο κόσμος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν σε τρία επίπεδα, «δημοτικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό», όπως είπε. Εις ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η στρατηγική της εφόδου του Αλέξη Τσίπρα έχει αποτύχει.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας αυτών που ενοχλήθηκαν με το Μνημόνιο και τις περικοπές».

Κλείσιμο
Βενιζέλος: Θλιβερό το θέμα Μπαλτάκου

«Είναι θλιβερό ότι βρέθηκε κυβερνητικό στέλεχος σε τέτοια θέση που φέρεται όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζοντας την υπόθεση του αποπεμφθέντος γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει αμέσως την παύση του κ. Μπαλτάκου», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι ο κ. Μπαλτάκος «δεν είχε τη δυνατότητα να επηρεάσει το νομοθετικό έργο. Δεν μπορούσε να υπαγορεύσει πολιτικές ο κ. Μπαλτάκος». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Είχα προειδοποιήσει για τη στάση του κ. Μπαλτάκου σε σχέση με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής».

«Δεν ξέρω σχέσεις, ξέρω όμως πολιτικές απόψεις, προτιμήσεις», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μια αποστροφή του κ. Βενιζέλου σε σχέση με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση εν λειτουργία και εν δράση. «Αυτοί υποκλέπτουν συνομιλίες, καταγράφουν, μπορεί να εκβιάζουν», τόνισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι έθεσε πρώτος το θέμα της ΧΑ κα είχε ζητήσει την λήψη μέτρων όταν οι υπόλοιποι δεν είχαν αντιληφθεί τη δράση της οργάνωσης. «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι και ο κ. Σαμαράς είπε κάποια στιγμή ότι διαμορφώσαμε την πολιτική βούληση καθυστερημένα», αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος.

O κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ακραίο» και «αδιανόητο» την υπόθεση Μπαλτάκου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά» εκ μέρους του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακολουθούν μια φιλική γραμμή και υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι είναι «τραγικό» αυτό που συμβαίνει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝ.ΕΛΛ.

Προσθέτοντας τον χαρακτηρισμό «ακραίο φαινόμενο» για την υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει σχετικά, για τη στάση του στο θέμα της ΧΑ, υποστηρίζοντας ότι στη ΝΔ υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά με την ακροδεξιά. Αυτοί όμως, υπογράμμισε, δεν είναι η άποψη του κ. Σαμαρά και της ΝΔ. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του διότι, όπως είπε, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε πολύ καθαρά στο ζήτημα και ανέλαβε την ευθύνη της παρακολούθησης όλων των κυβερνητικών στελεχών.

«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τι είπε ο κ. Τσίπρας για το γεγονός ότι βουλευτές του δεν ψηφίζουν την άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής;», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Το «καρφί» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου

«Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας», απάντησε ο κ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε πώς εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. «Σίγουρα έχει πλήρη συνείδηση των ιστορικών αναγκών της χώρας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος ρίχνοντας ένα «καρφί» στον κ. Παπανδρέου.

«Μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος της ανάκαμψης», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι αυτό εκτός από τους Ευρωπαίους το γνωρίζουν ακόμη και οι ηγέτες της... Αφρικής.

Βενιζέλος: «Αστεία» τα περί αμφισβήτησής μου

«Αστεία τα όσα γράφονται» περί αμφισβήτησής του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, είπε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του www.protothema.gr. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως αυτά τα σενάρια είναι «κατώτερα των περιστάσεων» και πρόσθεσε: «Λες και ήθελα να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή υπουργός Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες». Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας το έργο τους στα υπουργεία της ευθύνης τους. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στο γάλα χωρίς Τσαυτάρη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Βενιζέλου που εξήρε επίσης τους χειρισμούς των κυρίων Χρυσοχοϊδη και Μανιάτη (μεταξύ άλλων) στα θέματα των αυτοκινητοδρόμων και της έρευνας για εντοπισμό υδρογονανθράκων αντιστοίχως.

«Με ορίζετε, ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τελεία;»

«Τώρα σε σχέση με το τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά, ο ρόλος ο δικός μου είναι πολυσύνθετος και ιστορικά προσδιορισμένος. Δεν είναι ο ρόλος μου να είμαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τελεία. Έτσι με αντιλαμβάνεστε; Αυτό είναι, έτσι με ορίζετε, ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τελεία; Μη με ορίζετε έτσι», απάντησε ο κ. Βενιζέλος στο ερώτημα αν προτίθεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που το κόμμα καταποντιστεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Δεν μπαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις, είναι συζητήσεις άλλων εποχών, όταν δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα κι ήταν όλοι στα πρόθυρα της κατάληψης της εξουσίας, ράβανε τα κοστούμια τους τα υπουργικά, τους έφτιαχνε το κόμμα και η παράταξη από το πουθενά. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, προέρχομαι από την κοινωνία, από τον κόσμο της εργασίας και της διανόησης και έχω άλλη διαδρομή και άλλο ρόλο, τα κριτήριά μου είναι εθνικά, είναι παραταξιακά ευρύτερα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Τώρα θα μου πείτε επικοινωνείτε με την ιστορία και όχι με το λαό; Με το λαό επικοινωνούμε και προσπαθούμε να πείσουμε τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι γράφουμε ιστορία, ας τη γράψουμε σωστά όλοι μαζί, ενωμένοι, με μία εθνική ενότητα που είναι απολύτως αναγκαία για να ολοκληρώσουμε αυτό το τεράστιο έργο».

Βενιζέλος: «Μας μισούν επειδή πήραμε σκληρά μέτρα»

«Μας μισούν, δε μας χωνεύουν, επειδή ανατρέψαμε καταστάσεις, επειδή διαψεύσαμε προσδοκίες, επειδή πήραμε σκληρά μέτρα εμείς που δώσαμε τα πάντα στη μεταπολίτευση και ήμασταν οι δημοφιλέστεροι, οι συμπαθέστεροι και είχαμε ποσοστά δημοφιλίας τα οποία κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει τώρα; Ξέρετε πόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν δημοφιλία 70% και 75%; Λοιπόν, τι να κάνουμε; Αυτή είναι η σκληρή επιλογή, τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα», είπε ο κ. Βενιζέλος σχεδόν εξομολογούμενος τον τρόπο με τον οποίο εισπράττει την πτώση του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Θα συζητήσουμε κάποια στιγμή πολύ σύντομα στον τόπο αυτό, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός θα συζητήσουμε ψύχραιμα. Ξαναγνωριζόμαστε, θα γνωριστούμε. Φυσικά όταν υπάρχουν ολόκληρα συστήματα τα οποία σε βρίζουν, σε λοιδορούν, σε υπονομεύουν, σε συκοφαντούν, εντάξει, κάτι μένει, αλλά και τι έγινε τελικά, θα σώσουμε την υπόθεση αυτή, θα σώσουμε την παρτίδα για τη χώρα, για την πατρίδα. Αυτό έχει σημασία, αυτό θα μείνει».

Σε σχέση με το αν υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δυνητικά μπορούν πάντοτε να γίνουν αλλαγές και προσκάλεσε εκ νέου τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην κυβέρνηση. «Θέλουμε εθνική συστράτευση. Ποτέ δεν έχει πάψει η πρόσκλησή μας να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ. Και το ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε αν αυτοπροσδιορίζεται φιλοευρωπαϊκή και υπεύθυνη δύναμη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης