Κοινή συνισταμένη τα fake news για ΣΥΡΙΖΑ-Βελόπουλο, λέει η ΝΔ με αφορμή τη «μάχη της φέτας»

Κοινή συνισταμένη τα fake news για ΣΥΡΙΖΑ-Βελόπουλο, λέει η ΝΔ με αφορμή τη «μάχη της φέτας»

Πυρά και για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη - Στην Κέρκυρα το απόγευμα ο Μητσοτάκης

mitsotakis-agrinio
Η...μάχη της φέτας που «άναψε» μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της κυβέρνησης με φόντο τα όσα είπε την περασμένη Παρασκευή από βήματος Βουλής για την τιμή της ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Και, παράλληλα, αποσκοπεί στο να αποδομήσει τον κ. Κασσελάκη, τόσο για τη βασιμότητα όσων λέει όσο και συνολικά για την πολιτεία του, με δεδομένο ότι έχουμε μια ευθεία αντιπαράθεση. Από το Αγρίνιο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα χρεοκοπήσει ξανά τη χώρα από τις λαϊκιστικές υποσχέσεις κάποιων.

Ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης στην υπόθεση της φέτας αντανακλά όλα τα παραπάνω. Λίγη ώρα μετά το TikTok του κ. Κασσελάκη με την επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ, ζητώντας να βρει φέτα στην τιμή των 6,28 ευρώ, απάντησε με δικό του TikTok ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό απατεώνα» και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τιμή της συσκευασίας μισού κιλού της φέτας.

@pavlos_marinakis

Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.

♬ πρωτότυπος ήχος - Pavlos Marinakis


Εξίσωση Κασσελάκη-Βελόπουλου

Κλείσιμο
Στην εξίσωση μπήκε το πρωί της Κυριακής και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επεχείρησε την εξίσωσή του με τη ρητορική και την πρακτική της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία» του κ. Κασσελάκη «όπου αρχικά συνέκρινε ανόμοια προϊόντα και στη συνέχεια ανόμοιες τιμές και συσκευασίες», γράφοντας ότι «δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι’αυτό επικίνδυνος». «Και είναι πράγματι κρίμα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ουρά της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news» προσθέτει ο Άκης Σκέρτσος. Μέσα από αυτό το παράδειγμα, μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος, προέταξε και το εκλογικό δίλημμα, λέγοντας ότι όλα τα παραπάνω είναι σοβαροί λόγοι για να σηκωθούν οι πολίτες από τον καναπέ τη μεθεπόμενη Κυριακή, "ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα «ζιζάνια» να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας".

skertsos-facebook


Μάλιστα, λίγο μετά, η ΝΔ επέμεινε στη λογική ταύτισης Κασσελάκη-Βελόπουλου, με φόντο την αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης περί «αλλοίωσης» των πρακτικών της Βουλής, ώστε να φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε έγγραφο με τιμή συσκευασίας μισού κιλού για τη φέτα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, υπό αυτό το πρίσμα, μίλησε για αναβίωση του «άξονα» Τσίπρα-Καμμένου, με τον κ. Κασσελάκη αντί του κ. Τσίπρα και τον κ. Βελόπουλο αντί του κ. Καμμένου.

Πυρά για την επίσκεψη στην Παλαιστίνη

Ο κ. Κασσελάκης, παράλληλα, βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και για το ταξίδι του στα παλαιστιανικά εδάφη, αλλά και για όσα λέγονται από τον ίδιον και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χαμάς. Το γεγονός ότι δεν προγραμμάτισε συνάντηση με Ισραηλινό αξιωματούχο αναδείχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ η αναφορά του σε «ανθρωπιστικό έργο» της Χαμάς σχολιάστηκε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη (ΣΚΑΪ). Μάλιστα, στο παρασκήνιο σχολιαζόταν και η χθεσινή...ανάλυση του συμβούλου Στρατηγικής και Επικοινωνίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Άρη Σπηλιωτόπουλου (ΣΚΑΪ) για τη...διαβάθμιση βίας των μελών της Χαμάς.

Περιοδείες και υπουργικό

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, συνεχίζει το πρόγραμμά του και σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην Κέρκυρα, όπου θα μιλήσει με πολίτες και θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή (ήταν «αντάρτης» προερχόμενος από τη ΝΔ) και τον δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο. Την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ την Πέμπτη θα «εξορμήσει» σε Αίγιο, Πάτρα και Πύργο, μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις. Για το τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται το μηνιαίο υπουργικό συμβούλιο που θα έχει «προεκλογικό άρωμα», ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε γαλάζια «απόβαση» στην Κρήτη, με τον κ. Μητσοτάκη να παραχωρεί τη διακαναλική του συνέντευξη την Κυριακή στα Χανιά.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανηγύρισε μαζί με τα παιδιά του το 7ο και έριξε σπόντα για τον Ολυμπιακό - Δείτε φωτογραφίες

Τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και η μάχη κατά της μάσκας - Ποιος είναι ο Μητροπολίτης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Τον έριξαν στον τάκο για 3η συνεχόμενη φορά, αλλαγές στις ασυλίες του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης