Προκαλεί ο Τατάρ: Τουρκία και ψευδοκράτος είναι αδιαίρετα «σαν το νύχι με το κρέας»

Προκαλεί ο Τατάρ: Τουρκία και ψευδοκράτος είναι αδιαίρετα «σαν το νύχι με το κρέας»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι το ψευδοκράτος συνεχίζει να αναπτύσσεται ως τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο – Σε συνεργασία με την Τουρκία «γεννήθηκε μια εντελώς διαφορετική γαλάζια πατρίδα», είπε

ersin_tatar
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι με το κρέας», λέγοντας πως η Κύπρος είναι σημαντική για την Τουρκία από άποψη ασφάλειας.

Σε ομιλία του σε διάλεξη με θέμα «Η σημασία της τδβκ (ψευδοκράτος) στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Σουτσού Ιμάμ του Καχραμάνμαρας, με αφορμή την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ο Ε. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος συνεχίζει την ανάπτυξή του ως «τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι «σήμερα η τδβκ έχει μια δημοκρατική τάξη και μια κρατική δομή με όλους τους θεσμούς και τους οργανισμούς της».

Αναφερόμενος στα «δικαιώματα και τις εξουσίες» του ψευδοκράτους ο Ε. Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι σε συνέργεια με την Τουρκία «γεννήθηκε μια εντελώς διαφορετική γαλάζια πατρίδα», σημειώνοντας ότι όταν πρόκειται για την Κύπρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που ζουν εκεί, αλλά να γίνεται αντιληπτή ως ένας χώρος με θαλάσσιες δικαιοδοσίες, εναέριο χώρο και δικαιώματα, δίκαιο και στρατηγικά κέρδη που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα - Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής: Δεν είχαμε παραχωρήσει ποτέ σπίτι στον δολοφόνο, είχε απολυθεί και αποζημιωθεί πριν έναν χρόνο

Γέροντας Εφραίμ: Ο Κάρολος επικοινώνησε μαζί μου όταν διαγνώστηκε με καρκίνο

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα με πρόταση για συνέχεια στις κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης