ΣΥΡΙΖΑ: «Εικονομαχία» για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

ΣΥΡΙΖΑ: «Εικονομαχία» για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου

Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο του Κασσελάκη- «Μεγάλο λάθος, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ» του κόμματος, είπε ο Τσακαλώτος - «Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις» λέει η Γεροβασίλη

«Εικονομαχία» για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου
kasselakis_makronisos1
Συνθήκες ρήξης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει προκαλέσει το προεκλογικό βίντεο του υποψήφιου Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, για τις ανάγκες του οποίου μετέβη στην Μακρόνησο, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων. Σε ρόλο αφηγητή, ο κ. Κασσελάκης σπεύδει να διευκρινίσει πως «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε», για να υπογραμμίσει με νόημα στη συνέχεια πως ακόμη και κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής Αριστεράς που εξορίστηκαν, «λέτε να συμφωνούσαν σε όλα; Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις;».

Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα. Επειδή στα σχολικά βιβλία η ελληνική...

Posted by Stefanos Kasselakis on Tuesday, September 12, 2023


Η ανάκληση της ιστορικής μνήμης, αλλά και του συλλογικού τραύματος, ωστόσο, εξελήφθη σχεδόν ως «βεβήλωση» από μερίδα στελεχών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βροχή σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα, με φόντο την πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνυποψήφιός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε πως ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης».


Κλείσιμο


Μάλιστα ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ», μπροστά στην ένταση των αντιδράσεων στους κόλπους του κόμματος. Την ίδια ώρα, η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου απέφυγε να σχολιάσει στον ΣΚΑΪ την προεκλογική τακτική του κ. Κασσελάκη, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως τα μέλη του κόμματος αξιολογούν τις πρωτοβουλίες του καθενός εκ των διεκδικητών της ηγεσίας.

Να νιωθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς

▪️ Επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»; ▪️ Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της. ▪️ Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ▪️ Μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ. 📺 Συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστερά #γιατί_μπορούμε

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Tuesday, September 12, 2023



Τι είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης που μετέφερε τον Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Από πλευράς του, ο Ναύαρχος και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης υπεραμύνθηκε σήμερα της ενωτικής διάθεσης του σποτ, ο οποίος, άλλωστε, όπως μετέδωσε το protothema, μετέφερε τον κ. Κασσελάκη και το συνεργείο στην Μακρόνησο με τη βάρκα του, για τις ανάγκες του σχετικού τηλεοπτικού γυρίσματος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvhk92a5xfcp)


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απάντησε πως «ζήτησε ο κ. Κασσελάκης να κάνει ένα ρεπορτάζ στη Μακρόνησο. Ο καιρός είχε πολλά μποφόρ. Και έγινε η ανάλογη “καταδρομική επιχείρηση”. Πήγαμε με ένα φουσκωτό», αποκάλυψε ο κ. Αποστολάκης, για να προσθέσει πως «το γύρισμα και η εμφάνιση είναι ενωτική». Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου», ενώ ερωτηθείς για το εάν στηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, ξεκαθάρισε ότι «κάθε υποψηφιότητα η οποία είναι φρέσκια και έχει νέες ιδέες είναι ευπρόσδεκτη» και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω σε καθετί καινούργιο που δίνει ελπίδα και κεντρίζει το ενδιαφέρον και των νέων ανθρώπων», διαφωνώντας με την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Υπέρ του βίντεο Πολάκης και Καρανίκας

Ταυτόχρονα, εκτός από τα δημόσια συγχαρητήρια του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη που εισέπραξε για το βίντεο από την Μακρόνησο, ο κ. Κασσελάκης μετρά στο πλευρό του για το συγκεκριμένο θέμα και τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος υπερθεμάτισε της επιλογής του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «ο σύντροφος Κασσελακης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξια και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία. Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ .Απάντησες σε πολλους και πολλά σήμερα

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Tuesday, September 12, 2023


«Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό. Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς του σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους, ούτε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές που κόπτονται για τον λαό. Ο λαός προφανώς έχει ξεπεράσει τους δογματικούς», κατέληξε ο κ. Καρανίκας.

Ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της...

Posted by Νίκος Καρανίκας on Tuesday, September 12, 2023


«Σε όλα υπάρχει ένα όριο»

Την ίδια ώρα, το παλιρροϊκό κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε το βίντεο του κ. Κασσελάκη συνιστά, κατά ορισμένα στελέχη, το αποκορύφωμα της σοβούσας εσωκομματικής έντασης, η οποία εξελίσσεται καθημερινά με «όπλα» τα πληκτρολόγια και πεδίο δράσης τα κοινωνικά δίκτυα, όπου επώνυμοι και ανώνυμοι οπαδοί των υποψήφιων Προέδρων διασταυρώνουν τα βέλη τους με «δηλητηριώδη» σχόλια.

Πάντως, το γεγονός ότι για το θέμα έλαβαν δημόσια θέση αρκετά στελέχη του κόμματος και από διαφορετικές ιεραρχικά βαθμίδες προμηνύει ένα καυτό φθινόπωρο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Από μέρους του, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου ανέφερε χθες πως «σε όλα ( πρέπει να) υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολυ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Τα προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατω από το βλέμμα και το χειροκρότημα του Χαριλάου και του Λεωνίδα», καταλήγοντας πως «την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας».

Θέση για το θέμα έλαβε στα κοινωνικά δίκτυα και ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη, δήλωσε πως «σ.@skasselakis η Ελλάδα δεν "κόπηκε στα δύο" στον "νέο Παρθενώνα". Η Ελλάδα ειναι κομμενη στα δύο επειδή είναι πλυμμηρισμενη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο. Από εμένα είναι ΟΧΙ».



Σύννεφα διάσπασης

Αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη ως προς τις προθέσεις του να βιντεοσκοπήσεις το προεκλογικό μήνυμά του στην Μακρόνησο άφησαν ακόμη πρώην Βουλευτές, όπως ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (όπως ο Νίκος Καραντιλιόν και η Ντίνα Μπάτζια), ενώ ανοιχτό για πρώτη φορά το παράθυρο διάσπασης του κόμματος άφησε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Αντιπρόεδρο της Βουλής να απαντά πως «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις». Μάλιστα, «το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά», παρατήρησε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας με χιούμορ ότι «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα».



Με την κ. Γεροβασίλη να σπάει το «ταμπού» της συζήτησης για μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δημόσια, να υπερβεί έναν νέο -αν όχι μοιραίο- κύκλο εσωστρέφειας επιχείρησε σήμερα η κ. Αχτσιόγλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως«όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι το ελάχιστο. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο», για να προσθέσει πως όλα τα στελέχη, και των υποψηφίων Προέδρων συμπεριλαμβανομένων, θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα με βάση τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους όπου μπορούν να αποδώσουν περισσότερο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvhnys2dr941)


Δείτε βίντεο: «Εικονομαχία» για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου
«Εικονομαχία» για τη Μακρόνησο - Σύννεφα διάσπασης, «πυροσβέστης» η Αχτσιόγλου και βολές Τσακαλώτου


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα κατανεμηθούν τα 2,25 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα αίτια της πλημμύρας στη Θεσσαλία


Φωτογραφίες: 2 χλμ. από το σημείο της εκτέλεσης το κρησφύγετο των 6 στη Λούτσα - Το είχαν νοικιάσει μέσω AirBnb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης