Αχτσιόγλου για σενάρια διάσπασης: Όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, αλλά να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο

Αχτσιόγλου για σενάρια διάσπασης: Όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, αλλά να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο

«Ο κάθε υποψήφιος επιλεγεί τον τρόπο που θα πορευθεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο», σχολίασε αναφορικά με το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη

axtsioglou
Τα σενάρια που θέλουν σύννεφα διάσπασης να επικάθονται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε η υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την ενότητα του χώρου ως απαραίτητη προϋπόθεση λέγοντας πως «όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι το ελάχιστο. Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο», τονίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ευρύτερης κοινωνικής δυναμικής, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των συνυποψηφίων της, η κ. Αχτσιόγλου περιέγραψε ότι θα αξιοποιηθούν ο καθένας με τα χαρίσματα και τις ικανότητές του εκεί όπου μπορούν να προσφέρουν καλύτερα, ενώ περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ιδρυτή της παράταξης, αποτιμώντας ως ορθή τη στάση του να διατηρήσει αυστηρή ουδετερότητα απέναντι στη διαδικασία της διαδοχής του. «Να σεβαστούμε αυτήν του την επιλογή και ο ίδιος κρίνει το βαθμό της πολιτικής του παρουσίας από τώρα και στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

Απαντώντας στο ερώτημα αν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός, η ίδια απάντησε ότι θέλει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια κοινωνική πλειοψηφία που θα δείξει την έξοδο στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και θα δώσει ταυτόχρονα στο κόμμα της τη δυνατότητα να κυβερνήσει ξανά. «Δεν μου αρέσει καθόλου η συζήτηση» ξεκαθάρισε σχετικά με το αν μπορεί και ποιος να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως δεν είναι θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά ότι το ζήτημα είναι τι δυναμική αναπτύσσεται στην κοινωνία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερωτηθείσα για τον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη και το βίντεο που ανάρτησε χθες στα κοινωνικά δίκτυα από την Μακρόνησο, η κ. Αχτσιόγλου αποκρίθηκε πως «ο κάθε υποψήφιος επιλεγεί τον τρόπο που θα πορευθεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο», ενώ πρόσθεσε πως την τακτική καθενός εκ των υποψηφίων την αξιολογούν τα μέλη του κόμματος.

Κλείσιμο
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ολοκληρωτική διάλυση αυτό που έχει συντελεστεί στη Θεσσαλία», κάνοντας ακόμη λόγω για «ένα καλοκαίρι ολοκληρωτικής διάλυσης στη χώρα», με αφορμή και τη χθεσινή της επίσκεψη στον Έβρο. Παράλληλα, «αυτό που συντελείται στη Θεσσαλία είναι μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου, εξηγώντας πως «ήταν προδιαγεγραμμένο ότι η περιοχή ήταν στα κόκκινα» και απέδωσε στην κυβέρνηση ευθύνες και στα τρία στάδια, δηλαδή της πρόληψης, και της στιγμής που εκδηλώνεται το φαινόμενο και στο τωρινό στάδιο της επούλωσης των πληγών. «Οι ευθύνες είναι σε όλο το εύρος», όπως σημείωσε, διευκρινίζοντας πως αν και θα συνέβαινε η θεομηνία και θα υπήρχαν καταστροφές, αυτές θα μπορούσαν να είναι λιγότερες.

«Εκ των πραγμάτων ο κρατικός μηχανισμός έχει αποτύχει» παρατήρησε η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κατέληξε, λέγοντας πως «πρέπει οι ευθύνες να αναλαμβάνονται όχι γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα».

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν δεχόταν τον χωρισμό και τη σκότωσε - Ακαριαίος ο θάνατος της 42χρονης στην Καλαμαριά

Ποιος ειναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν πάνω του ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς

Τρόφιμα: 10+1 υποκατάστατα που δεν είναι «αθώα» - Δείτε τη λίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης