ΠΑΣΟΚ: Oι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη στην αφετηρία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

ΠΑΣΟΚ: Oι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη στην αφετηρία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη δίνουν βάρος στην προσέγγιση της μεγάλης «δεξαμενής» των αναποφάσιστων

nikos-androulakis-pasok
Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες δημοσκοπήσεις και στη δυναμική που θα καταγράψει το ΠΑΣΟΚ στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις εκλογές βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη της οποίας οργανώνουν κλιμάκωση των επιθέσεων τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και προς την Κουμουνδούρου.

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να ανοίξει το θέμα του πολιτικού προσώπου και να βάλει στο κάδρο των υποψήφιων πρωθυπουργών και τον εαυτό του εκτιμούν ότι διευκολύνει την στρατηγική τους στόχευση, αρκεί να συμπληρωθεί τάχιστα με άλλες ισχυρές πρωτοβουλίες στα διάφορα και διαφορετικά πεδία της μάχης. Οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη δίνουν βάρος στην προσέγγιση της μεγάλης «δεξαμενής» των αναποφάσιστων, ιδίως εκείνων που κινούνται στον κεντροαριστερό χώρο. Πιστεύουν ότι οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ασφαλές μέσο για την επικοινωνία με τους πολίτες και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα. Φιλοδοξούν δε ότι θα μείνουν μακριά και έξω από το κλίμα πόλωσης, προσελκύοντας «απογοητευμένους» ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου «έχει οχυρωθεί, πίσω από το σενάριο της αυτοδυναμίας» λόγω της αδυναμίας του να παρουσιάσει μια «πειστική εναλλακτική πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας για την επόμενη μέρα» μετά και τη σημαντική φθορά που κατέγραψε σε όλα τα τελευταία γκάλοπ. Το ΠΑΣΟΚ -λένε στη Χαριλάου Τρικούπη- έχει το πρόγραμμα και τα στελέχη να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. «Δεν υπάρχει πρωθυπουργός- άγνωστος Χ», δηλώνει ο κ. Ανδρουλάκης θέλοντας να επισημάνει ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί θα «καθοδηγήσουν» τη συζήτηση στο πεδίο των διερευνητικών εντολών. «Όπως το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι προϊόν προγραμματικών συγκλίσεων, έτσι και τα πρόσωπα σε κρίσιμα υπουργεία και βεβαίως του πρωθυπουργού πρέπει να εκφράζουν αυτό το πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας τη ρήση «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας ξανά στη θέση του πρωθυπουργού».

Το πολιτικό διακύβευμα άλλωστε που περιγράφει ο κ. Ανδρουλάκης εν όψει των εκλογών παραπέμπει στην εξής παραδοχή: «Από τη μία είναι ο λόγος της προόδου, της αλήθειας, της κοινής λογικής, της αξιοπρέπειας, του δημοσίου συμφέροντος. Και από την άλλη, είναι δύο συστήματα εξουσίας – των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα- που είναι ικανά να κάνουν τα πάντα και να πουν τα πάντα, μόνο για την καρέκλα». Ο δε πυρήνας της στρατηγικής, που η Χαριλάου Τρικούπη υιοθετεί, συμπεριλαμβάνει το στόχο ενός ισχυρού διψήφιου ποσοστού στις πρώτες κάλπες, με το σύστημα της απλής αναλογικής και αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής με ουσιαστική διαβούλευση στη βάση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και της πρότασης για πολιτικό πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού.

Περιοδείες παντού

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκινά από αύριο νέο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια. Πρώτος σταθμός είναι η Λαμία (θα μιλήσει στο Star Κεντρικής Ελλάδας), ακολουθούν οι Σέρρες, μια εκλογική περιφέρεια με έντονο το γαλάζιο-καραμανλικό στοιχείο όπου η Χαριλάου Τρικούπη διαπιστώνει άνοδο των δυνάμεών του. Στο πλάνο είναι περιοδείες και ομιλίες του κ. Ανδρουλάκη στην Πάτρα και το Αγρίνιο, στις δύο περιοχές, όπου το ΠΑΣΟΚ «κράτησε» σημαντικές δυνάμεις και στις δυσκολότερες περιόδους και όπου τώρα αναμένει σημαντική άνοδο. Έμφαση δίνουν -και είναι αναμενόμενο- στην ανάπτυξη καλά οργανωμένων δράσεων στο πολυπληθές λεκανοπέδιο Αττικής, όπου το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές κατέγραψε μικρότερο ποσοστό από το πανελλαδικό (περίπου τριών μονάδων). Πηγή αισιοδοξίας όσον αφορά στη διαμόρφωση των ποσοστών τους είναι η Κρήτη- έμπειρα στελέχη «στοιχηματίζουν» ότι εκτός από τα Χανιά, σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει ισχυρότατα διψήφια ποσοστά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, που ενεργοποίησε με αίτημά του στις αρμόδιες υπηρεσίες των Βρυξελλών την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή, θα πυκνώσει τις εμφανίσεις του στα κεντρικά και περιφερειακά ΜΜΕ- οι υποψήφιοι βουλευτές «τρέχουν» ήδη με ταχύτατους ρυθμούς, ειδικά στις εκλογικές περιφέρειες, όπου η Χαριλάου Τρικούπη κατάφερε να συγκροτήσει «ανταγωνιστικά» ψηφοδέλτια. Επιδίωξή τους είναι, στο διάστημα που απομένει μέχρι τις πρώτες κάλπες, να εξασφαλίσουν σταδιακή αύξηση των ποσοστών τους, διατηρώντας διακριτή θέση στο πλάνο της αναμέτρησης με τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Αποβολές, αποχωρήσεις, delivery και έρωτες στη ζούγκλα

Ο Παπαδημούλης μπλοκάρει τον φράχτη στον Εβρο - «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το χάος στο μεταναστευτικό», λέει ο Οικονόμου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης