Survivor All Star: Αποβολές, αποχωρήσεις, delivery και έρωτες στη ζούγκλα

Τι συμβαίνει και το ριάλιτι επιβίωσης έχει μεταμορφωθεί σε μια κούρσα απρόβλεπτων γεγονότων με τους παίκτες να ανταγωνίζονται στην αλληλοεξόντωση;

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΛΙΑΝΟΣ__1_
Αν στο ποδόσφαιρο κάνεις φάουλ στην μικρή περιοχή τότε θα δοθεί πέναλτι. Αν παίξεις παραβιάζοντας κανόνες θα πάρεις κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια κόκκινη, τουτέστιν θα αποβληθείς. Λογικό. Όλα λειτουργούν με κανόνες. Και ιδανικά. όπου συμμετέχουν άνθρωποι. υπάρχουν κανόνες ηθικής. οι οποίοι εφαρμόζονται λόγω μπέσας και όχι αστυνόμευσης ή αυστηρής επιτήρησης.

Το Survivor δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι ριάλιτι επιβίωσης. Είναι μια αρένα, στην οποία οι συμμετέχοντες διεκδικούν χρήμα και δημοσιότητα. Και ειδικά στο φετινό, οι παίκτες δεν τα διεκδικούν με απλό τρόπο. Καλά διαβασμένοι, γνωρίζουν τα κόλπα, τα κατατόπια, τους αντιπάλους, την στρατηγική και την εξόντωση του αντιπάλου. Οι φετινοί All Star Survivors παίζουν με «σημαδεμένη τράπουλα».

Γνωρίζουν τα μυστικά και τα καταφύγια της ζούγκλας, το πώς θα προσεγγίσουν ντόπιους, πως θα χειριστούν τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία των αντιπάλων και φυσικά φαντάζονται ότι θα κερδίσουν την προτίμηση του κοινού.

Κάτι όμως δεν πάει καλά. Μετράμε ήδη δύο οικειοθελείς αποχωρήσεις και τέσσερις αποβολές. Μετράμε άπειρους καβγάδες, δάκρυα και διαπληκτισμούς, κλίκες και προδοσίες, ζευγαρώματα και χωρισμούς, μετράμε κινητά και τρόφιμα. Η καρύδα σχεδόν θάφτηκε στην άμμο, ο στόχος δεν σημαίνει και πολλά αν τον πετύχεις, η ταχύτητα είναι σχετική στα αγωνίσματα και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στις καλύβες, στις παραλίες και φυσικά στα Συμβούλια. Εκεί όπου φέτος εκτοξεύονται πυρά όχι μόνο από την μία ομάδα στην άλλη αλλά και εντός της ομάδας. Εκεί που ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιανός, θα προειδοποιήσει τους παραβάτες, στη συνέχεια θα ανακοινώσει την αποβολή τους, θα προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα, να βρει τις ισορροπίες. Α! Και να πει και κανένα αστείο για να σπάσει την μονοτονία της ανθρωποφαγίας…

Ερωτες στην ζούγκλα, χωρισμοί στις παραλίες, παύση στα νέα ειδύλλια
Όταν στον προηγούμενο κύκλο η Μαριαλένα Ρουμελιώτη μάθαινε πως ο πρώην σύντροφός της Σάκης Κατσούλης επρόκειτο να μπει στο ριάλιτι και να βρεθεί δίπλα της, εξερράγη μπροστά στις κάμερες. Ακόμη χειρότερα θα έμπαινε μαζί με την τότε σύντροφό του, Χριστίνα Κεφαλά, η οποία αποδείχθηκε πρώην, κι ενώ η Μαριαλένα διατηρούσε σχέση με λαϊκό τραγουδιστή. Απείλησε μάλιστα με αποχώρηση, κατηγορώντας τότε τον Σάκη για θράσος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crj5bm37aja1)
Κλείσιμο


Εκείνος μπήκε κι έμεινε. Η απόσταση μεταξύ τους καλύφθηκε από το συναίσθημα που ελλόχευε στις καρδιές τους, οι τότε σύντροφοι ξεπεράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και το ζευγάρι πορεύθηκε χέρι - χέρι ως τον τελικό με τον Κατσούλη να στέφεται νικητής.
Φέτος το ζευγάρι επέστρεψε στο «Survivor All Star» και βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο. Αν και σε αντίπαλες ομάδες τα βράδια δραπέτευαν στην ζούγκλα προκειμένου να συναντηθούν μυστικά στην περιβόητη καλύβα, κάτι που η παραγωγή και οι συμπαίκτες τους αντιλήφθηκαν με αποτέλεσμα να δεχτούν συστάσεις από την παραγωγή και επιθέσεις από τα μέλη των δύο ομάδων που κινδύνεψαν με ποινή. Ακόμη χειρότερα στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού κάλυψαν ένα νέο ζευγάρι, τον Πρίαμο και την Καρολίνα παίρνοντας τους μαζί και «βαφτίζοντας» την σχέση τους «τσάι και συμπάθεια» προκαλώντας γέλια και κλάματα εντός και εκτός των παραλιών των Survivors. Δέχτηκαν συστάσεις, συμμορφώθηκαν και φυσικά η αποκάλυψη του νέου ζευγαριού ήρθε να ταράξει τα νερά όπου έκρυβαν τελικά έρωτες και όχι σαλάχια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crj52a8m8mfl)


Η βόμβα Καρολίνας – Μάριου ήταν η πρώτη. Η σχέση αυτή οδήγησε ουσιαστικά την Καρολίνα στην έξοδο, την Ελευθερία Ελευθερίου στην είσοδο και φυσικά τον χωρισμό όλων. Η Καρολίνα χώρισε με τον Μπο, είναι σε παύση με τον Μάριο, ο οποίος αφού πρώτα διαπληκτίστηκε ενώπιον τηλεθεατών και παικτών χώρισε και με την Ελευθερία δύο ή τρεις φορές.. Πρωτοφανείς καταστάσεις.

Αποχωρήσεις
Η Βρισηίδα Ανδριώτου αφησε το ριάλιτι και τον σύντροφό της Σπύρο Μαρτίκα για να επιστρέψει στην Ελλάδα «Αν θεωρείς ότι το κορμί σου ή η ψυχική σου κατάσταση δεν σου επιτρέπει να φτάσεις σε αυτά τα όρια, αν θέλεις να αποχωρήσεις τώρα», ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιανού, με την παίκτρια να αποφασίζει να αποχωρήσει οριστικά από το παιχνίδι και τους συμπαίκτες της να μένουν άφωνοι. Με κλάματα, η Βρισηίδα Ανδριώτου ανακοίνωσε την απόφασή της. «Θέλω να αποχωρήσω, δεν είμαι καλά ρε παιδιά. Θέλω να γυρίσω σπίτι μου. Μην με πιέζετε. Δεν αντέχω. Δεν είναι η ζωή μας το Survivor, δεν θα πεθάνω εγώ για αυτό το παιχνίδι». Κι αυτό ακριβώς συνέβη.



Ακολούθησε ο Στάθης Σχίζας ο οποίος έπεσε στην παγίδα της Ελευθερίας Ελευθερίου, η οποία με την καθοδήγηση του Μάριου Πρίαμου του δημιούργησε ανασφάλεια και ψυχολογικά τον τάραξε σε βαθμό που ο παίκτης εγκατέλειψε το ριάλιτι καθώς ήδη ένιωθε αφόρητη πίεση. Τα είπε άλλωστε και ο ίδιος βγαίνοντας. «Γενικά το παιχνίδι είχε πάρει μια τροπή τελείως έξω από τα νερά μου και τον τρόπο που έχω μεγαλώσει, πέρασε σε ένα απάνθρωπο στάδιο. Σε χτυπάει στην ηθική σου, σε όλα. Ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ κι εγώ χτυπήματα. Αυτό που μου είπε η Ελευθερία ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Είναι δυνατόν να μην τσίμπαγα για αυτό που μου είπαν για τη σύντροφό μου; Δεν μπορούν να περνάνε τα όρια της αξιοπρέπειας».

Οι αποβολές, τα κινητά και το …ντελίβερι
Η Κατερίνα Δαλάκα και η Ασημίνα Χατζηανδρέου είναι οι πρώτες αποβληθείσες παίκτριες από το ριάλιτι. Η ανακοίνωση της αποβολής τους τότε προκάλεσε σοκ. «Μετά από την μαρτυρία του Νίκου Μπάρτζη, μιλήσαμε με αρκετό κόσμο. Ήμασταν υποχρεωμένοι γιατί αυτή η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή κι έχει γίνει μια συμφωνία ανάμεσα σε όλους μας, ότι τέτοιου τύπου κατηγορίες θα πρέπει να ελέγχονται για να μπορούμε να ξέρουμε αν ο ισχυρισμός του Νίκου αυτήν την στιγμή ή οποιουδήποτε άλλου, είναι αληθής ή όχι. Είναι μια κατηγορία, που μπορεί να οδηγήσει παίκτες εκτός παιχνιδιού», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιανός στο Survivor.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq72q3lwlw09)

«Δεν το αφήσαμε έτσι φυσικά. Έπειτα από έρευνα που κάναμε κι ήρθαμε σε επαφή με αρκετά άτομα, είμαι στην θέση να σας πω ότι ο ισχυρισμός του Νίκου Μπάρτζη επιβεβαιώθηκε. Βρήκαμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έκανε αυτήν την κίνηση κι έδωσε το κινητό του στην Ασημίνα και στην Κατερίνα. Αφού επιβεβαιώθηκε, πήραμε την απόφασή μας κι όπως είδατε η Ασημίνα κι η Κατερίνα είναι πλέον εκτός Survivor».

Ακόμη δεν έχουν δώσει συνεντεύξεις, δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά ενώ επίσημα δεν υπάρχει αναλυτική αιτιολογία γι αυτή την απόφαση. Εξώδικα, απογοήτευση, θυμός, παράπονα… Η ιστορία ακόμη είναι ανοιχτή.

Ακολούθησαν αυτή την εβδομάδα οι Ηλίας Γκότσης και Γιωρίκας Πιλίδης. Η αποβολή τους ανακοινώθηκε απουσία τους στο Συμβούλιο από τον Γιώργο Λιανό. «Ο Γιωρίκας Πιλίδης κι ο Ηλίας Γκότσης παραβίασαν βασικούς κανόνες του Survivor. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ο Γιωρίκας παραβίασε τον κανόνα της επικοινωνίας. Είχε επικοινωνία με την Ελλάδα, βρήκαμε το κινητό από το οποίο έγινε η επικοινωνία και βρήκαμε και τον συγκεκριμένο αριθμό στον οποίο καλούσε. Ο Ηλίας Γκότσης κατ’ εξακολούθηση και συστηματικά βρήκε τρόπο σε συνεννόηση με ντόπιους να έχει τροφή στο Survivor. Άλλος ένας κι απαραβίαστος κανόνας του παιχνιδιού. Και για αυτήν την περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις. Έχοντας πλέον όλα τα δεδομένα στα χέρια μας, φτάσαμε στο σημείο να εξετάσουμε τα στοιχεία ένα ένα και καταλήξαμε στην συγκεκριμένη απόφαση. Θα σας ανακοινώσω την απόφαση της παραγωγής. Η απόφαση είναι ότι ο Γιωρίκας Πιλίδης κι ο Ηλίας Γκότσης αποβάλλονται από το Survivor All Star» ανέφερε ο Γιώργος Λιανός, αφήνοντας τους παίκτες άφωνους με τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crhgnv7yfx6p)


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό μας» οι δύο παίκτες ήρθαν σε επικοινωνία με κάποιον ντόπιο από τον Άγιο Δομίνικο, ο οποίος και παραδέχτηκε ότι τους βοήθησε. Στον λογαριασμό του ανθρώπου από τον Άγιο Δομίνικο, η παραγωγή είδε κατάθεση 300 δολαρίων για λογαριασμό του Γιωρίκα Πιλίδη, πιθανότατα από άτομο του στενού του περιβάλλοντος.

Από την άλλη, ο νικητής του Survivor 2018, Ηλίας Γκότσης, έδωσε στον ίδιο ντόπιο μια λίστα με ψώνια, γραμμένη στα αγγλικά, στην οποία μεταξύ ορισμένων τροφίμων, αναγράφονταν «καπνικά προϊόντα» και «αναψυκτικά». Πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Γιωρίκας Πιλίδης παραδέχτηκε τις πράξεις του, μπροστά σε όλους, ενώ ο Ηλίας Γκότσης από την άλλη μεριά, αρνήθηκε τα πάντα. Προς επίρρωση τη θέσης του, μάλιστα, θέλησε να τονίσει πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αγγλικά, οπότε δεν θα μπορούσε να γράψει τη λίστα.

Λίγες ώρες μετά την προβολή του επεισοδίου, οι δύο άνδρες πήραν τον δρόμο της επιστροφής και ο Ηλίας Γκότσης επέστρεψε στα social media με βίντεο και στιγμιότυπα από το ταξίδι της επιστροφής. Στα πρώτα Instagram stories, ο πρώην παίκτης του All Star Game, ακούγεται να λέει: «Και τελικά εδώ, στο δρόμο για το αεροδρόμιο μετά από τρεις μήνες. Εντάξει μπορεί τα πράγματα να μην πήγαν όπως τα είχα υπολογίσει. Παρόλα αυτά νιώθω νικητής, βλέπω τα μηνύματα σας και έχω πάρει απίστευτη αγάπη, Ξέρω ότι γυρίζω σε αληθινές αγκαλιές. Όπως έχω πει και μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιες ιδέες, πορεύονται με αυτές και τελειώνουν αυτές. Εγώ τις υπηρέτησα, τώρα καλώς ή κακώς είμαι εδώ. Νομίζω το πιο δυνατό όπλο είναι να συγχωρείς και να προχωράς. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν και αυτό που με νοιάζει είναι να γυρίσω στους ανθρώπους μου. Σε αυτούς που ξέρω πως μ’ αγαπάνε πραγματικά και είναι πάντα εκεί. Άλλο ένα μάθημα. Το 2018 αναθεώρησα πολλά πράγματα που θεωρούσα δεδομένα αλλά νομίζω το 2023 με δίδαξε πολλά στο κομμάτι των ανθρωπίνων σχέσεων οπότε νιώθω λίγο πιο σοφός, είμαι γεμάτος αγάπη εξαιτίας σας και έχουμε να πούμε πολλά. Σας αγαπώ πολύ και τα λέμε».

Η πρώτη ανάρτηση του Ηλία Γκότση μετά την αποβολή του από το Survivor - «Νιώθω νικητής»


Οι αναρτήσεις συνεχίστηκαν. Σε κοινωνικά δίκτυα και εκπομπές προβάλλονται βίντεο και ρεπορτάζ όπου οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν παραβιάσεις κανονισμών. Σε ένα μάλιστα εμφανίζεται ντελιβεράς, σύμφωνα με ισχυρισμούς τηλεοπτικών εκπομπών αν και το κανάλι δεν επιβεβαιώνει.

Οι παίκτες κάνουν unfollow ο ένας στον άλλο μόλις επιστρέψουν στην Ελλάδα, φιλίες καταστρέφονται, δίνουν συνεντεύξεις και αλληλοκατηγορούνται, βγάζουν άπλυτα στη φόρα. Στο twitter και στα Stories στο Instagram γράφονται πολύ βαριές κουβέντες και απειλές προ όλες τις κατευθύνσεις από πρώην παίκτες από αποχωρήσαντες και από πικραμένους. Κάποιοι ονειρεύονται πολιτικές καριέρες, άλλοι τηλεοπτικές. Οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς ότι τρώνε και μιλάνε στα κινητά.

Ο κόσμος ξαφνιάζεται, απογοητεύεται, αιφνιδιάζεται, φανατίζεται. Τι συμβαίνει στην Δομινικανή Δημοκρατία; Προφανώς αυτό που είχε μαντέψει ο Ντάνος γι αυτό και δεν μπήκε ποτέ διατηρώντας τίτλο, αξιοπρέπεια και επικοινωνιακό χάρισμα. Εκείνος προτίμησε την «Γη της Ελιάς» από αυτή της Δομινικανής Δημοκρατίας… Κάτι ήξερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σήμερα στον ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ


ΗΠΑ: Σε ένα μήνα θα γίνει γνωστό αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς


Βασίλης Καρράς: Yποψήφιος σε δήμο της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης