Κατρίνης: Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν με αίσθημα ευθύνης, αρνούμαστε τα μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ

Κατρίνης: Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν με αίσθημα ευθύνης, αρνούμαστε τα μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

κατρινης

Την σκυτάλη της σφοδρής επίθεσης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση έλαβε ο Μιχάλης Κατρίνης από το Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο και εκπροσώπησε στη σημερινή μάχη στην Ολομέλεια της Βουλή.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής μετά τον αρχηγό του κόμματος έκανε από το βήμα της Ολομέλειας επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό κατηγορώντας τους για πλήρη αποτυχία στα βασικά πεδία της πολιτικής. «Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε», υποστήριξε ο κ. Κατρίνης υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζαν από την αίθουσα όταν εκείνος ξεκίνησε την ομιλία του. Με διάθεση να προσθέσει «αποτυχίες» στον κατάλογο του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κατρίνης άρχισε να παραθέτει λάθη και αδυναμίες της κυβέρνησης στο πεδίο της Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων, της ανάπτυξης για την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Και έκλεισε την ομιλία του με την παραδοχή ότι το «ΚΙΝΑΛ είναι εδώ» κι ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παίζει πια μόνος του». Επεσήμανε ότι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας αλλά αρνείται τα μικροκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς ανοίγουμε ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες, αξιοποιούμε νέα και φωτεινά πρόσωπα και συγκροτούμε ένα ισχυρό σχέδιο», είπε μεταξύ των άλλων κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για δείγματα αυτοθαυμασμού και την κυβέρνηση ότι μεταθέτει τις ευθύνες εν τέλει στους πολίτες.

«Σας ζητήσατε να ενισχύσετε το σύστημα υγείας, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να την εντάξετε στην μάχη κατά της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Κατρίνης θέλοντας να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν «ακούει» τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ. Επιχειρώντας να απλώσει γέφυρα στη μεσαία τάξη στηλίτευσε την κυβέρνηση για τις πολιτικές κατά της ακρίβειας και την έψεξε ότι «προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το διεθνές κύμα για να κρύψει τη δική της ολιγωρία». Χαρακτήρισε ακόμη εξοργιστικό το ότι επιχειρεί πέρα από την πραγματικότητα «να μας πείσει ότι υπάρχει μια άλλη εικόνα» και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών που όπως είπε, αμφισβήτησε ότι υπάρχει ακρίβεια του πρότεινε με δηκτικό ύφος «να πάτε στα σούπερ μάρκετ να βγάλετε σέλφι». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ οι προβλέψεις της νέας χρονιάς δείχνουν αυξήσεις έως και 20% σε βασικά προϊόντα, ενώ ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τα επίπεδα που βρισκόταν η χώρα πριν μπει στο ευρώ.

Τι πρότεινε; Παρεμβάσεις που έχει ήδη στηρίξει δημοσίως ο κ. Ανδορουλάκης για άμεση αύξηση κατώτατου μισθού (στα 751 ευρώ), μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατά 6%, μείωση των φόρων στα καύσιμα, αξιοπρεπείς κατώτερες συντάξεις, ρεαλιστικές προτάσεις για το δημογραφικό ζήτημα, στήριξη της βιοτεχνίας, της έρευνας και της τεχνολογίας κα. Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τέλος, υποστήριξε ότι «η Τουρκία λειτουργεί ξεκάθαρα ως αναθεωρητική δύναμη», ότι «χρειάζεται αταλάντευτη εθνική γραμμή, οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, εθνική γραμμή που χάραξαν ο Κ. Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο τρομερός Ναδάλ κατέκτησε το Australian Open: Κέρδισε τον Μεντβέντεφ 3-2 με ανατροπή σε ματς 5 ωρών και 24 λεπτών!

Εκτάκτως σε σοβαρή κατάσταση στο ΓΝΑ η Μαριέττα Γιαννάκου

Άκρως επιθετικό είδος ο λύκος που κυκλοφορεί στον Διόνυσο - Πηδάει σε αυλές από 3 μέτρα ύψος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης