Κορωνοϊός: «Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

Κορωνοϊός: «Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

«Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε.

5364261
«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων. Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» είπε η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα αλλά και γενικότερα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Θράκη η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς Covid-19. «Οι ανάγκες μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε».

Σε ερώτηση αν τα μέτρα που πάρθηκαν θα μπορούν να προλάβουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση απάντησε:  «Για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», συνέχισε προσθέτοντας ότι «ό,τι μέτρα και να βάλουμε δεν προλαβαίνουμε κάτι εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα». 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cffz29dewach-se)


Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα γιατί όπως εξήγησε και στις κοινότητες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πάνω-κάτω ένα 50% εμβολιασμού, δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πέρυσι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.


Κλείσιμο
Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες η Μίνα Γκάγκα επισήμανε ότι οι στόχοι είναι να είμαστε προσεκτικοί όλοι και το δεύτερο όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες αλλά και θανάτους. «Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε.

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τις επαφές, να φοράμε μάσκα και να εμβολιαστούμε. «Όχι μόνο να εμβολιαστούμε για πρώτη φορά. Αλλά και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την τρίτη δόση».



Ειδήσεις σήμερα:

Όταν υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας οι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα

Μία ασύλληπτη τραγωδία: Η συντριβή των γονέων της μαραθωνοδρόμου και οι συνθήκες του τροχαίου

Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: O Tρωικός Πόλεμος δεν έγινε για την Ωραία Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης