ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνη καταδίκη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνη καταδίκη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

«Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι εικόνες της επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν»

neasmyrnimat
Έντονη είναι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, στα χθεσινά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη ο οποίος τόνισε πώς «η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι εικόνες της επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν.Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη.Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

Ο βουλευτής του κόμματος και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, σημειώνει σε ανάρτηση του μεταξύ άλλων πως, «η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται δυστυχώς αδύναμη να διασφαλίσει μια απλή αστυνόμευση, όπως είναι η τήρηση των μέτρων κυκλοφορίας μια Κυριακή μεσημέρι σε μία φιλήσυχη γειτονιά της Αττικής, χωρίς να καταφεύγει σε ξυλοδαρμούς. Τέτοια επιχειρησιακή ένδεια είναι ντροπιαστική για αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας. Η ευθύνη για την εικόνα αυτή βαρύνει αποκλειστικά την ηγεσία του Υπουργείου».




Ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνει από τη δική του πλευρά πως «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται υπέρμετρη βία. Οι υπεύθυνοι αστυνομικοί πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα και απαιτείται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου συνολικά». Ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.


Κλείσιμο


Ενώ την ίδια ώρα, επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Κυρανάκη, ασκεί μέσω twitter ο Εκπρόσωπος του Κοινοβουλευτικού Έργου, Σπύρος Καρανικόλας. Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ενός συλληφθέντα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο Σπύρος Καρανικόλας, τονίζει πως «σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε στον αέρα εκπομπής τα στοιχεία και τον «φάκελο» του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε χθες. Δεν τα έδωσε η αστυνομία, ούτε καν η Εισαγγελία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα έδωσε Βουλευτής του Κοινοβουλίου. Κανένας σεβασμός στο κράτος δικαίου».








Ειδήσεις σήμερα: 

Το βίντεο από το βράδυ που η Μέγκαν Μαρκλ σκέφτηκε να αυτοκτονήσει

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε στα 33 της η Έλλη Διβάνη του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης