Πατέλης (ΘΕΜΑ 104,6): Η κίνηση της Μπεκατώρου να δώσει το θάρρος και σε άλλες γυναίκες να βγουν μπροστά

Πατέλης (ΘΕΜΑ 104,6): Η κίνηση της Μπεκατώρου να δώσει το θάρρος και σε άλλες γυναίκες να βγουν μπροστά

Τι είπε για τις προοπτικές επενδύσεων, για την ψηφιακή ανάπτυξη και τις διακρίσεις στην Ελλάδα

patelis-654
Για την σημασία της επένδυσης της Amazon στην Ελλάδα, η οποία ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείο της εταιρείας στην χώρα μας, μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως είπε ο κ. Πατέλης, «εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και για μεγάλο διάστημα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Amazon έχει τελείως διαφορετικό στυλ management από πολλές άλλες εταιρείες. Κάνει πολλές προσεκτικές, μικρές, κινήσεις και όχι μία μεγάλη. Χρειάστηκε η εμπλοκή 340 ατόμων για να έρθει η έγκριση, και ο ίδιος ο Μπέζος».

Περιγράφοντας δε το άνοιγμα το γραφείου, ο κ. Πατέλης σημειώνει: «η απόφαση πάρθηκε σε διάστημα 10 μηνών, το οποίο αποτελεί χρόνο ρεκόρ για το νέο γραφείο. Η χθεσινή ανακοίνωση της Αmazon web services ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία και αποτελεί προπομπό και για άλλες μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας».

Συμπληρώνει δε πως το νέο γραφείο που ανοίγει ξεκινάει με 50 θέσεις εργασίας, ωστόσο «ελπίζουμε ότι αυτό θα επεκταθεί. Υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας που η εταιρεία ήδη διαφημίζει στο website».

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού μιλώντας για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην χώρα μας στον τομέα της τεχνολογίας σημείωσε πως: «οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα μας είναι μεγάλες». Όπως συμπλήρωσε θέλουμε να «προσελκύσουμε εργαζόμενους υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε δουλειές για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Διότι τώρα, ελληνικές εταιρείες θα μπορούν πιο εύκολα να στραφούν σε εξαγωγές μέσω της τεχνολογίας αλλά και εταιρείες του εξωτερικού να προσλάβουν Έλληνες και Ελληνίδες. Με την τεχνολογία ανοίγουν καινούριοι τρόποι ανάπτυξης και για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας».

Ο Αλέξης Πατέλης, ωστόσο μίλησε και για το θέμα που απασχολεί την ειδησεογραφία τα τελευταία 24ωρα που δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έκανε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Κλείσιμο
«Θαυμάζω το θάρρος της κυρίας Μπεκατώρου», είπε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και συνέχισε: «Κάθε άνθρωπος που σπάει ένα τείχος σιωπής και λέει την πραγματικότητά του, δίνει θάρρος και σε όλους εμάς. Πάντα, δεν είναι εύκολο να είσαι ο πρώτος. Ελπίζω η κίνηση της κυρίας Μπεκατώρου να δώσει το θάρρος και σε άλλες γυναίκες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βγούνε μπροστά διότι προφανώς το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην ιστιοπλοΐα ή μόνο στον αθλητισμό. Είναι κατά κάποιο τρόπο η αρχή του κινήματος «me too» και στην Ελλάδα».

Μιλώντας ευρύτερα για τα ζητήματα διακρίσεων στην χώρα μας, ο κ. Πατέλης συνέδεσε την εξάλειψή τους και με την οικονομική ανάπτυξη. «Δουλειά μας ως κοινωνία είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο στο οποίο οι γυναίκες αλλά και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους», είπε.

Συνέχισε δε σημειώνοντας πως: «για τον πρωταθλητή, ο πρωταθλητισμός είναι η εργασία τους. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων. Κάθε εργοδότης, είτε είναι αθλητική ομοσπονδία είτε είναι επιχείρηση, έχει την υποχρέωση και το συμφέρον να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι και όλες αισθανόμαστε ασφαλείς».

Ειδήσεις σήμερα

Κορακάκη για Μπεκατώρου: Αξιέπαινη η πράξη της – Οι θύτες πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνούν με τον φόβο


Ο Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για τις διερευνητικές επαφές: Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στα λευκά η χώρα με τσουχτερό κρύο - Ποιες περιοχές έχουν τα περισσότερα προβλήματα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης