Νίκος Δένδιας: Και η πανδημία στο ραντεβού με τον Ράμα

Νίκος Δένδιας: Και η πανδημία στο ραντεβού με τον Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ήλθε στην Αθήνα μετά από διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα ,  όπου συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν

Dendias-rama
Τα διμερή θέματα και η κατάσταση στην περιοχή ήταν τα θέματα της συζήτησης μεταξύ Δένδια - Ράμα, σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού των Εξωτερικών. Όπως είναι γνωστό, στις 20 Οκτωβρίου η Αλβανία αποδέχθηκε την ελληνική πρόταση για παραπομπή της διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο με κοινή προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις. 

Η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας, μιας και ο -πιστός σύμμαχός της- πρωθυπουργός της Αλβανίας αποδέχθηκε δημοσίως το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στη συνάντηση Δένδια - Ράμα συζητήθηκε και το ζήτημα της πανδημίας, καθώς η γειτονική χώρα έχει περιορισμένες δυνατότητες προμήθειας εμβολίων, λόγω της μη συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ χιλιάδες Αλβανοί πολίτες ζουν στη χώρα μας και συχνά μετακινούνται για μικρά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Η χώρα μας έχει θέση στον μηχανισμό συνεργασίας και αποτελεί χώρα-κόμβο για την προώθηση της ποσόστωσης που θα αποφασιστεί προσεχώς σε ευρωπαϊκο επίπεδο, για τις γειτονικές χώρες, κυρίως στα Δυτικά Βαλκάνια.





Ειδήσεις σήμερα:

Οι κροκόδειλοι «νίκησαν» τους δεινόσαυρους: Πώς επιβίωσαν από την πτώση μετεωρίτη πριν 66 εκατ. χρόνια

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Bridgerton: Η σκηνή σεξ που δίχασε τους θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης