Ακραίο παραλήρημα Μπαχτσελί: Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου

Ακραίο παραλήρημα Μπαχτσελί: Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

baxtseli1
Στον «χορό» των ακραίων προκλήσεων εξακολουθεί να κινείται η Τουρκία μετά φιέστα στην Αγία Σοφία, στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σε εθνικιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο επικεφαλής των εθνικιστών και αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης επιτέθηκε κατά των απογόνων του Βυζαντίου, όπως χαρακτήρισε τους Έλληνες.

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που υπήρξε λίκνο πολλών πολιτισμών και πολλών καταπιεσμένων λαών, υπήρξε πηγή της αυτοκρατορίας. Η βυζαντινή αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Μαντζικέρτ και η Ανατολία έγινε τουρκική πατρίδα. Πιστεύω πως τα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα βρώμικο χέρι και καμία βρώμικη φιλοδοξία δεν θα επισκιάσει την κατάκτησή μας. Αυτοί που λένε πως η τυραννία ξεκίνησε το 1453, αυτοί που εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη και θέλουν να την πυρπολήσουν και να στήσουν ενέδρες στα σχέδιά μας, θα τους κόψουμε τα χέρια και τα πόδια. Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου σε όλα τα μέτωπα και όλα τα επίπεδα», δήλωσε σε μήνυμά του στο Τwitter ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής ηγέτης και εταίρος του προέδρου Ερντογάν.


Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ιδιαίτερα την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

Κλείσιμο
«Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών.Η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος» έγραφε η ανακοίνωση.

Προκλητική απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ για τη φιέστα στην Αγία Σοφία

Απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα» αναφέρει η ανακοίνωση του Χ. Ακσόι.

«Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας» προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με βιτριόλι: Ύποπτη γυναίκα που έχει εξώγαμο με άνδρα από το περιβάλλον της 34χρονης

Εκτέλεση στη Βούλα - Βίντεο από τις έρευνες της αστυνομίας αμέσως μετά το έγκλημα

Κορωνοϊός: Επτά νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης