Κορωνοϊός - Έκτορας Μποτρίνι: Ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα
«Οταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας - που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση», γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο γνωστός σεφ
Ο Έκτορας Μποτρίνιτοποθετήθηκε μέσα από τα social media για την κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωνοϊό. Ο γνωστός σεφ που είναι και ιδιοκτήτης εστιατορίου με ανάρτησή του στο Instagram μιλάει για τις οικονομικές επιπτώσεις και στέλνει ένα μήνυμα λέγοντας πώς μετά από όλο αυτό ο κόσμος θα βγει πιο δυνατός. Γράφει στην ανάρτητή του:
«Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κοροναϊός πλήττει και την οικονομία. Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως. Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί. Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας. Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία. Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα. Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία. Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας. Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση. Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο! #SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave»
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι:
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας