Ιωάννης Αθανασόπουλος: Όλοι εν δυνάμει είμαστε ένας Γιάννος

Ιωάννης Αθανασόπουλος: Όλοι εν δυνάμει είμαστε ένας Γιάννος

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για όλα και είπε πως σκεφτόταν να εγκαταλείψει την υποκριτική

athanasopoulos_ar
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του ο οποίος διαπρέπει στο θεατρικό σανίδι. Στην τηλεόραση τον γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο του «Γιάννου» στις «Άγριες Μέλισσες» και κατάφερε να ξεχωρίσει για το υποκριτικό του ταλέντο. Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για όλα. Για το βραβείο «Queer Theater Awards», για τη σκέψη του να εγκαταλείψει το θέατρο, για τις δουλειές που έχει κάνει, για τις τέσσερις γλώσσες που μιλάει, για το πτυχίο στα Οικονομικά, για το ρόλο του «Γιάννου», για το bullying και άλλα πολλά.

Μάλιστα ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μιλώντας για το ρόλο του είπε μεταξύ άλλων: «Ο “Γιάννος” θα επιστρέφει κατά καιρούς στις «Άγριες Μέλισσες». Ο Γιάννος θα εμφανίζεται είτε σαν πνεύμα είτε σε σκηνές του παρελθόντος για να δικαιολογηθούν αυτά που συμβαίνουν. Το μεγάλο μυστήριο που θα δείτε παρακάτω είναι πώς σκοτώθηκε. Αν αυτοκτόνησε. Είναι τρομερός ήρωας ο Γιάννος. Είναι ένας λαϊκός ήρωας. Είναι ψυχούλα, που σε όλα τα χωριά σίγουρα υπάρχει».



Το bullying και η απόφασή του να βγει στο γυαλί
Ο Ιωάννης αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπήρξε και αυτός θύμα bullying,cκαθώς πήρε βάρος όταν έδινε πανελλήνιες και τον φώναζαν «χοντρούλη». Μάλιστα είπε πως ήταν επιπλέον 30 κιλά. Ο ηθοποιός μίλησε και για την προετοιμασία που έκανε για τον ρόλο, μέσω της παρατήρησης των ανθρώπων στον δρόμο. «Είχε ανακοινωθεί μια οντισιόν τον Απρίλιο, εγώ ήμουν σε μια περίεργη φάση της ζωής μου, αν θα συνεχίσω ή όχι, αν θα ασχοληθώ με το θέατρο ξανά ή τα παρατάω όλα και κάνω αυτό που έχω σπουδάσει. Εγώ επειδή δουλεύω από το 2009, από το πρώτο έτος της δραματικής σχολής, κάτι μου έλειπε στη ζωή μου, ήθελα να κάνω κάτι άλλο, αλλά δεν ερχόταν. Ήμουν έτοιμος να παρατήσω την υποκριτική, είχα και οικονομικό θέμα.
Αναγκαζόμουν να κάνω κι άλλες δουλειές για να τα βγάζω πέρα. Στα 32 μου δεν μπορώ να έχω χορηγούς τους γονείς μου. Ήρθε η οντισιόν, κι επειδή έχω περάσει από διάφορα κάστινγκ για σίριαλ, είπα θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Μου φάνηκε και τρομερή εμπειρία η σειρά εποχής και τρομερό όλο αυτό που συνέβαινε. Έστειλα το βιογραφικό, με κάλεσαν, πήγα 5-6 φορές, και τελικά έμαθα ότι θα είμαι και θα κάνω αυτό το ρόλο. Μελέτησα στο ίντερνετ το πώς είναι οι σχιζοφρενείς, ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με την Μελίνα Τσαμπάνη που έχει γράψει το καταπληκτικό σενάριο και την ομάδα της. Μελέτησα αυτούς τους ανθρώπους, πώς είναι να ακούς φωνές… Βγήκα στο δρόμο, έβλεπα πρόσωπα σκυμμένα, να κοιτούν κάτω, μελαγχολικά, που σημαίνει έντονη κατάθλιψη όλο αυτό και ζόρια πολλά. Έβλεπα ένα πρόσωπο που με ενδιέφερε και το έβαζα στον Γιάννο, τις κινήσεις του, το σώμα του», είπε.

Κλείσιμο


Οι απαιτήσεις του επιτυχημένου του ρόλου
Έρχεται κάποια στιγμή στην επαγγελματική ζωή ενός ηθοποιού, αυτό που αποκαλούμε ευτυχής συγκυρία, που όλα κουμπώνουν αρμονικά για το ιδανικό αποτέλεσμα. «Με πιάνουν τα κλάματα από χαρά, γιατί λέω ήρθε η στιγμή να κάνω κι εγώ τον Γιάννο και να προχωρήσω, να εξελιχθώ» αναφέρει ο Ιωάννης Αθανασόπουλος αδυνατώντας ακόμη να συλλάβει καλά, καλά την απήχηση του ρόλου του στις «Άγριες Μέλισσες». Όπως εξηγεί, η δουλειά του ηθοποιού ώστε να ενσαρκώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από σχιζοφρένεια, δεν είναι απλή υπόθεση: «Για τον ρόλο του Γιάννου σκεφτόμουν, αυτός ο χαρακτήρας πως στέκεται, πως μιλάει».



Συνεχίζει λέγοντας ότι: «Έκανα πρόβες στο σπίτι μου ή στον δρόμο, χωρίς να ντραπώ. Περπάταγα στον δρόμο – αν προσέξεις αυτός ο ήρωας έχει μια καμπούρα και πάντα είναι μαζεμένος – σκεφτόμουν πως περπατά. Ταλαιπωρήθηκα. Αλλά είναι μαγική, μπορεί είναι είναι επώδυνη, αλλά είναι και μαγική η διαδικασία που παίρνεις έναν ήρωα από το πουθενά» και του δίνει ζωή είχε εξηγήσει παλιότερα ο ηθοποιός.  «Τώρα μπορώ και χαμογελάω, αν σκεφτώ πως ήμουν τον Απρίλιο που έλεγα ότι θα τα παρατήσω, ζω μια διαρκή μέθη, δηλαδή περπατάω στο δρόμο και μου στέλνουν μηνύματα “σε αγαπάμε”, είναι λες και είμαι μεθυσμένος… και δεν περνάει αυτή η ζάλη. Αυτό νιώθω» περιγράφει ο ηθοποιός και το πρόσωπό του λάμπει από ικανοποίηση.



Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον ρόλο
Η συμμετοχή του στη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» γέμισε απολαυστικά την πρώτη εβδομάδα που το πρόγραμμα βγήκε στον αέρα. Ο Γιάννος, ως ήρωας και ευγενής, θυσιάστηκε για να προστατέψει τις τρεις αδερφές και το μυστικό τους. Η ερμηνεία του, αλλά και ο τρόπος που παρουσιαζόταν από το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη, την οποία ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ανέφερε με ενθουσιασμό δεκάδες φορές στη συζήτησή μας, όπως και τον σκηνοθέτη από τις «Άγριες Μέλισσες» Λευτέρη Χαρίτο, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό. Ο ίδιος ο ηθοποιός λέει πως λυπάται μόνο που ο ρόλος του έφυγε τόσο νωρίς από την πλοκή.

Δεν θα ήθελε όμως ο Ιωάννης Αθανασόπουλος τον ρόλο ενός από τους γιους του Σεβαστού ή ακόμη και εκείνον του δάσκαλου, αδερφού του Γιάννου στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»; «Δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Τον έχω διαβάσει, τον έχω μελετήσει τόσο καλά. Έχω ψάξει, έχω κάνει έρευνα το πως είναι ένας άνθρωπος σχιζοφρενής, έχω κάνει έρευνα στο δρόμο να παρατηρώ πρόσωπα» μας λέει χωρίς δεύτερη σκέψη. «Τον έχω σαν να είναι ένας φίλος μου, ένας κολλητός μου ή σαν να είμαι εγώ σε μια άλλη ζωή… Τον έχω αγαπήσει, δεν θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο» σημειώνει.



Από την πρεμιέρα της σειράς «Άγριες Μέλισσες» δεκάδες χρήστες στα social media στέλνουν στον Ιωάννη Αθανασόπουλο συγχαρητήρια για τον τρόπο που ερμήνευσε τον ρόλο. Ο Γιάννος είναι ο τρελός του χωριού, όμως τόσο ο ηθοποιός, όσο και ο σκηνοθέτης δεν τον ήθελαν «καρικατούρα». Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η συγκίνηση και η ταύτιση που προκαλεί ο ρόλος στους τηλεθεατές. «Τους αδύναμους ήρωες στην τηλεόραση τους αγαπάνε αρκετά, τους στηρίζουν. Αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμπάσχουν τόσο κάποιοι άνθρωποι μαζί του».

«Τον έχουν πρότυπο ευγένειας ή ηρωισμού γιατί θυσιάζει τη ζωή του για τις τρεις κοπέλες» σχολίασε αδυνατώντας να κρύψει ακόμη τον αιφνιδιασμό του από την απήχηση του ρόλου, ο ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες». Όπως λέει, από όλους του χαρακτήρες του χωριού της σειράς «ο Γιάννος είναι ο πιο δίκαιος και ο πιο αμερόληπτος ρόλος. Όλοι οι άλλοι έχουν ένα μυστικό σκοτεινό, κάτι που κρύβουν. Ο Γιάννος, το μίσος του, τον έρωτά του, τα πάθη του, όλα, τα εκδηλώνει ευθέως, δεν κρύβει τίποτα. Ίσως αρέσει κι αυτό, ότι είναι ένας τύπος στρέιτ και ευθύς».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Ιωάννη Αθανασόπουλου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

THE 2NIGHT SHOW - Ιωάννης Αθανασόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης