Η Κέιτι Πέρι οφείλει σε ράπερ πάνω από μισό εκατ. δολάρια επειδή «αντέγραψε» κομμάτι του

Η Κέιτι Πέρι οφείλει σε ράπερ πάνω από μισό εκατ. δολάρια επειδή «αντέγραψε» κομμάτι του

Αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε τον ράπερ Flame, που είχε μηνύσει την ποπ σταρ και τη δισκογραφική εταιρεία της

Katy Perry: “All the Awards that I’ve won are Fake”! (HOT PHOTOS)
Εντολή να καταβάλει το ποσό των 550.000 δολαρίων στον μουσικό χριστιανικής ραπ Flame έδωσε ένα αμερικανικό δικαστήριο στη δημοφιλή τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι.

Ο Flame, που γράφει και ερμηνεύει ραπ και γκόσπελ κομμάτια, είχε υποβάλει μήνυση κατά της Πέρι και της δισκογραφικής της εταιρείας, ισχυριζόμενος ότι η σταρ «αντέγραψε» ένα σημαντικό τμήμα από το τραγούδι του, Joyful Noise, εντάσσοντάς το στο κομμάτι της Dark Horse το 2013.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένα αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε τον ράπερ, κρίνοντας την ποπ τραγουδίστρια, τους παραγωγούς και τους στιχουργούς που εμπλέκονται στην δημιουργία του κομματιού, ένοχους για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να λάβει ο Flame αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του θα καταβληθεί, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, από τη δισκογραφική εταιρεία της Πέρι, την Capitol Records.

«Τα άτομα που εμπλέκονται στη δημιουργία του "Dark Horse" θεωρούν τη συγκεκριμένη απόφαση παρωδία της δικαιοσύνης» δήλωσε η δικηγόρος της Κέιτι Πέρι μετά την ανακοίνωση του τσουχτερού προστίμου.

Η νομική ομάδα της ποπ σταρ προτίθεται να ασκήσει έφεση, σύμφωνα με το BBC.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που είχε ζητήσει ο ράπερ μέσω των δικηγόρων του για την αντιγραφή του κομματιού του ανερχόταν στα 20 εκατ. δολάρια. Δικηγόροι της Capitol Records ισχυρίστηκαν ωστόσο ότι, παρόλο που η εταιρεία κέρδισε επίσημα 31 εκατ. δολάρια από το Dark Horse, μετά την αφαίρεση του κόστους τα καθαρά κέρδη ανέρχονταν μόλις σε $630.000.

Ακούστε παρακάτω τα δύο κομμάτια

Κέιτι Πέρι, Dark Horse

Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J


Flame,  Joyful Noise


Flame - Joyful Noise
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης