Αμάλ Κλούνεϊ προς εταιρείες: Ενισχύστε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να έχετε κέρδη

Αμάλ Κλούνεϊ προς εταιρείες: Ενισχύστε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να έχετε κέρδη

Η Αμάλ Κλούνεϊ, Βρετανο-Λιβανέζα νομικός, δήλωσε ότι οι εταιρείες έπρεπε να ανταποκρίνονται «σε πραγματικό χρόνο» σε γεγονότα που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλο και περισσότερο να λογοδοτούν γι 'αυτά

amal001
Οι εταιρείες πρέπει να θέσουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πυρήνα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, το να «κάνουν το καλό» πιθανόν να γίνει μια μακρόχρονη τάση εάν το θεωρήσουν ως έναν τρόπο αύξησης των κερδών, δήλωσε η δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, σύζυγος του ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η Αμάλ Κλούνεϊ, Βρετανο-Λιβανέζα νομικός, δήλωσε ότι οι εταιρείες έπρεπε να ανταποκρίνονται «σε πραγματικό χρόνο» σε γεγονότα που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλο και περισσότερο να λογοδοτούν γι 'αυτά.
amal

Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα των ξένων εταιρειών που αποχώρησαν από επενδυτικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι εταιρείες φέρουν σήμερα ευθύνη για τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους πελάτες και το κοινό, σημείωσε.

Κλείσιμο
«Όλες οι επιχειρήσεις είναι σε τέτοια θέση, ώστε εάν δεν αναλαμβάνουν δράση, να κρίνονται από αυτές τις κοινότητες» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ σε συνέδριο που διοργάνωσε η SAP Ariba, αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής.
amal_clooney

«Οι επαγγελματίες του χώρου των επιχειρήσεων και οι άνθρωποι στη Δύση με δημοκρατίες συχνά πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για κάποιον άλλο, κάποιον που ζει μακριά και δεν είναι καθόλου σαν αυτές - και αυτό δεν είναι πραγματικά αλήθεια» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδική αναφορά έκανε στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας που έχει πάρει τη μορφή «επιδημίας», σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, καθώς και τις διώξεις των μελών της LGBT+ κοινότητας και τη φίμωση των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Η δικηγόρος, η οποία παντρεύτηκε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ το 2014, αναγνώρισε ότι το «να κάνεις το σωστό» μπορεί να μην είναι πάντα κερδοφόρο βραχυπρόθεσμα.

Θυμήθηκε επίσης μια συνάντηση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο οποίος ζήτησε από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να μειώσουν την τιμή των φαρμάκων ώστε να γίνουν οικονομικά προσιτά για τους φτωχούς.

george_clooney_amal
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης