Έξαλλη η εγγονή του Μουσολίνι με τον Τζιμ Κάρεϊ - Zωγράφισε τον νεκρό παππού της κρεμασμένο ανάποδα!

Έξαλλη η εγγονή του Μουσολίνι με τον Τζιμ Κάρεϊ - Zωγράφισε τον νεκρό παππού της κρεμασμένο ανάποδα!

H ιστορική αναδρομή στο παρελθόν που έκανε ο ηθοποιός  μέσω της τέχνης του, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα κατά του φασισμού, προκάλεσε την οργή της 56χρονης Αλεσάντρα Μουσολίνι

jim-carrey
Η αγάπη του Τζιμ Κάρεϊ για τη ζωγραφική, και πιο συγκεκριμένα για το πολιτικό σκίτσο, είναι γνωστή τοις πάσι.

Ο διάσημος ηθοποιός δημοσιεύει συχνά έργα του στους λογαριασμούς του στα social media, τα οποία προκαλούν αίσθηση όχι μονάχα για την καλλιτεχνική τους αξία (που αμφισβητείται από πολλούς) αλλά και λόγω της θεματολογίας τους, αφού σε πολλά από αυτά «πρωταγωνιστούν» πρόσωπα της επικαιρότητας, π.χ. ο Τραμπ, σε καθόλου κολακευτικές πόζες.

Πρόσφατα, ο Κάρεϊ αποφάσισε να κάνει μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν μέσω της τέχνης του, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα κατά του φασισμού. Γι' αυτό και ζωγράφισε τον γνωστό Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι μαζί με την ερωμένη του, νεκρούς και κρεμασμένους ανάποδα, συνοδεύοντας το σκίτσο με την εξής λεζάντα: «Αν αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισμός, απλά ρωτήστε τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωμένη του Κλαρέτα».




Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός δικτάτορας συνελήφθη μαζί με την Κλαρέτα Πετάτσι στις 27 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο, κι ενώ το ζευγάρι κατευθυνόταν στην πόλη Κιαβέννα με σκοπό τη διαφυγή του στην Ελβετία. Την επόμενη μέρα, αφού δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτελέστηκαν, τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο του Μιλάνου όπου και παρέμειναν για αρκετο διάστημα, ώστε να εξευτελίζονται από τους περαστικούς.

H εγγονή του Ιταλού δικτάτορα

Κλείσιμο
alesandra-musolini


Αν και το σκίτσο και η αναφορά του Κάρεϊ στον Μουσολίνι απευθυνόταν κυρίως στους σύγχρονους «φασίστες», η Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του Ιταλού δικτάτορα, έγινε έξαλλη με τον πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ. Με μια σειρά οργισμένων tweet τον χαρακτήρισε «μπάσταρδο» και τον κατηγόρησε ότι, ενώ εκθέτει τα «λάθη» της Ιταλίας, δεν βγάζει άχνα για το παρελθόν των ΗΠΑ, για τις σφαγές των Ινδιάνων, τον ρατσισμό της αμερικανικής κοινωνίας.

ale







Η 56χρονη Αλεσάντρα, πρώην μοντέλο και ηθοποιός που πλέον ασχολείται με την πολιτική, ως μέλος του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, συνέχισε να «σφυροκοπά» για αρκετή ώρα με tweet τον Κάρεϊ με φωτογραφίες από το ένοχο παρελθόν των ΗΠΑ.

Δυστυχώς για εκείνη, φαίνεται πως έχασε τελείως το νόημα της ανάρτησης του Κάρεϊ, ο οποίος εξάλλου έχει θίξει πολλές φορές με τα έργα του τα κακώς κείμενα της Αμερικής.



Ακόμα όμως κι αν δεν το έκανε αυτό, οι αναρτήσεις της 56χρονης θα ήταν έτσι κι αλλιώς άστοχες, αφού ο «Αμερικάνος» (κατά την ίδια) Κάρεϊ είναι στην πραγματικότητα... Καναδός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης