Μυστήριο με την εξαφάνιση διάσημης ηθοποιού στην Κίνα

Μυστήριο με την εξαφάνιση διάσημης ηθοποιού στην Κίνα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της;

fan_01
Φανταστείτε την πανέμορφη ηθοποιό, Τζένιφερ Λόρενς, να περπατά στο «κόκκινο χαλί» στο Λος Άντζελες και το επόμενο πρωί να εξαφανίζεται από προσώπου γης.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή τρομακτικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κίνα: Η πιο διάσημη και καλοπληρωμένη ηθοποιός της χώρας δεν έχει δώσει σημάδια ζωής από τον Ιούνιο.

Η Φαν Μπινγκμπινγκ, μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, είναι πασίγνωστη στο Χόλιγουντ ενσαρκώνοντας μεγάλους ρόλους σε κινεζικές αλλά και δυτικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας «X-Men».

mesa_1
H Φαν Μπινγκμπινγκ και ο Χιου Τζάκμαν στην πρεμιέρα της ταινίας «X-Men: Days of Future Past»


Το πρόσωπό της εμφανιζόταν σε πολλές διαφημίσεις ενώ ήταν η «μούσα» πολυτελών οίκων μόδας όπως του Cartier και του Louis Vuitton. Το 2015, το περιοδικό «Time» την ανέδειξε ως την «πιο διάσημη ηθοποιό της Κίνας».

Κλείσιμο
Αλλά η Κινέζα σταρ έχει εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες μετά την επίσκεψή της σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Θιβέτ.

Άρθρο του κρατικού δικτύου «Securities Daily» με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι η Φαν είχε «τεθεί υπό έλεγχο κι ότι για την υπόθεσή της θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις για το πού μπορεί να βρίσκεται.Ωστόσο, σε μια χώρα όπου οι κορυφαίες προσωπικότητες αναγκάζονται να διατηρούν ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ για να μην ερεθίζουν την κινεζική κυβέρνηση, πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα.

«Αν είστε δισεκατομμυριούχος, τότε αυτό είναι κάτι που προφανώς μπορείτε να απολαύσετε ως ένα βαθμό, αλλά πρέπει να είστε πολύ, πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην περάσετε οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή προκαλώντας το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», δήλωσε στο CNN ο Φέργκιους Ράιαν, αναλυτής του κυβερνοχώρου στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το CNN, η Φαν μπήκε στο...μάτι των αρχών όταν διέρρευσαν υποτιθέμενα αντίγραφα ενός συμβολαίου στα social media της Κίνας στο τέλος του Μαίου.

Η διάσημη ηθοποιός φέρεται να είχε δυο συμβόλαια:ένα για φορολογικούς σκοπούς που έδειχνε ότι της είχαν καταβληθεί 1,5 εκατομμύρια δολάρια κι ένα ξεχωριστό ιδιωτικό συμβόλαιο έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα συμβόλαια «ying yang» είναι μία μορφή φοροδιαφυγής στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.Το πρώτο συμβόλαιο κατατίθεται στις αρχές ενώ το δεύτερο είναι το αφορολόγητο εισόδημα.

Ο άνθρωπος που «κάρφωσε» τη Φαν είναι ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής στην Κίνα, Cui Yangyuan ο οποίος ζήτησε άφεση αμαρτιών τον Ιούνιο,ωστόσο,οι αρμόδιες αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι θα ερευνήσουν ενδελεχώς τέτοιες υποθέσεις στη βιομηχανία ταινιών της χώρας.

Οι συνεργάτες της Κινέζας ηθοποιού διέψευσαν την ανάμειξή της σε τέτοια συμβόλαια, όμως, λίγες ημέρες μετά η Φαν εξαφανίστηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης