Fast & Furious 9: Πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων στους παραγωγούς της ταινίας για ατύχημα που υπέστη κασκαντέρ

Fast & Furious 9: Πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων στους παραγωγούς της ταινίας για ατύχημα που υπέστη κασκαντέρ

Ο Τζο Γουάτς υπέστη κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική βλάβη που είχε μακροχρόνιες επιπτώσεις

fast_9
Στους παραγωγούς του «Fast & Furious 9», της ένατης συνέχειας του franchise, επιβλήθηκε πρόστιμο άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων από δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού ένας κασκαντέρ υπέστη τραυματισμούς που «άλλαξαν τη ζωή του» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η «FF9 Pictures Limited», θυγατρική της «Universal Pictures», έλαβε το πρόστιμο αφού παραδέχθηκε την ενοχή της για παραβίαση του νόμου περί υγείας και ασφάλειας στην εργασία του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο του «Luton Magistrates Court» λίγο έξω από το Λονδίνο.

Ο κασκαντέρ Τζο Γουάτς, ο οποίος έχει εργαστεί σε έργα όπως το «Solo: A Star Wars Story» και το «Pokemon: Detective Pikachu», τραυματίστηκε σοβαρά το 2019, όταν μια σκηνή πήγε στραβά και τον πέταξε πάνω από 7 μέτρα πάνω σε τσιμεντένιο πάτωμα.
Ο Γουάτς υπέστη κάταγμα στο κρανίο και τραυματική εγκεφαλική βλάβη, η οποία είχε μακροχρόνιες επιπτώσεις. Μια έρευνα αργότερα διαπίστωσε ότι το σχοινί στο γιλέκο του είχε αποκολληθεί.

Η Αρχή Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία άσκησε την ποινική δίωξη, δήλωσε ότι η «FF9 Pictures» δεν είχε εξετάσει την πιθανότητα «σπασίματος του σχοινιού ή αστοχίας του συνδέσμου» κατά την αρχική αξιολόγηση κινδύνου και ανέφερε άλλες παραλείψεις, όπως η έλλειψη επιθεώρησης του ιμάντα του Γουάτς εντός των τελευταίων έξι μηνών, όπως απαιτούνταν, και η μη επέκταση του στρώματος πρόσκρουσης μετά την αλλαγή της σειράς του ακροβατικού.

«Οι τραυματισμοί του κ. Γουάτς άλλαξαν τη ζωή του και θα μπορούσε εύκολα να είχε σκοτωθεί», δήλωσε η επιθεωρήτρια της HSE, Ροξάν Μπάρκερ. «Στα stunts, το ζητούμενο δεν είναι να αποτρέψουμε μια πτώση αλλά να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο τραυματισμού».

Εκδικάζοντας την υπόθεση, ο περιφερειακός δικαστής Ταλγουίντερ Μπουτάρ επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 800.000 λιρών Αγγλίας (1 εκατομμύριο δολάρια) και δήλωσε ότι ο Γουάτς ήταν «τυχερός που είναι ζωντανός» μετά το ατύχημα στα στούντιο της Warner Brothers στο Leavesden.

Η FF9 καταδικάστηκε επίσης να καταβάλει 18.600 δολάρια σε δικαστικά έξοδα.

Κλείσιμο
Ο Γουάτς μηνύει επίσης την εταιρεία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια για σωματική βλάβη.

«Δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην προ του ατυχήματος απασχόλησή του ως κασκαντέρ», αναφέρει η αγωγή του. «Αν είναι σε θέση να εργαστεί, θα υποστεί μόνιμο μειονέκτημα στην αγορά εργασίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο κατακόρυφο η αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων - Η Χαμάς χωρίζει παιδιά από μητέρες

Διδυμότειχο: Δωρεά 100.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γενικό Νοσοκομείο

Συζήτηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο - «Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης