Eurovision: Τα προγνωστικά δείχνουν την Κύπρο στον τελικό και την Ελλάδα εκτός - Θα κάνει την ανατροπή ο Victor Vernicos;

Eurovision: Τα προγνωστικά δείχνουν την Κύπρο στον τελικό και την Ελλάδα εκτός - Θα κάνει την ανατροπή ο Victor Vernicos;

Απόψε στις 22:00 ο δεύτερος ημιτελικός

eurovision-greece-cyprus
Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 22:00, θα διαγωνιστούν συνολικά 16 χώρες, με τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου να διεκδικούν μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Τα προγνωστικά μέχρι στιγμής, δείχνουν μία σίγουρη πρόκριση του Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart» για την Κύπρο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τον  Victor Vernicos με το «What They Say» για την Ελλάδα, δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές.

Όπως καταγράφουν τα προγνωστικά, η ελληνική συμμετοχή εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού, αφού όχι μόνο δεν είναι στην δεκάδα των στοιχημάτων αλλά σημειώνει και πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο Victor Vernicos με το τραγούδι του βρίσκονται στη 13η θέση. Κάτω από την Ελλάδα, είναι η Ισλανδία, η Ρουμανία και ο Άγιος Μαρίνος.

Από την άλλη πλευρά,  τα προγνωστικά για την Κύπρο δείχνουν πως θα περάσει στον μεγάλο τελικό, αφού ο Lambrou  έχει εντυπωσιάσει μετά τη δεύτερη πρόβα του, δείχνοντας ότι θα κατακτήσει τη 4η θέση από τις 10 συνολικά που θα περάσουν στον τελικό.

Δείτε τον πίνακα με τα προγνωστικά για τον β' ημιτελικό της Eurovision
344217820_623643119648999_12762050893630147_n

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, Αυστρία, Αυστραλία, Κύπρος, Αρμενία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Πολωνία, Εσθονία, είναι οι δέκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και θα συναντήσουν τις δέκα χώρες του Α’ Ημιτελικού και τις Big 5 με την περσινή νικήτρια Ουκρανία.

Λίγο καιρό πριν, και το BBC πρόβλεψε τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού. Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως η Ελλάδα και το «What They Say» θα αποκλειστούν στον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετέχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού. Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα. Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say», «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».

Το «What They Say» του Victor Vernicos
Ο 16χρονος Victor Vernicos έχει γράψει μόνος του το τραγούδι για την Eurovision 2023, με τίτλο «What They Say». Είναι ένα τραγούδι που έγραψε μετά από μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, και ως εκ τούτου σημαίνει πολλά για εκείνον. «Το τραγούδι μου είναι ένα τραγούδι για μια πολύ αληθινή εμπειρία που βίωσα. Μια εμπειρία για την οποία πάντοτε ήθελα να γράψω» είχε πει ο Victor μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έτσι, κάποια στιγμή, όταν σήκωσα την κιθάρα μου, μελωδίες και λέξεις ξεπήδησαν από μέσα μου. Από την πρώτη στιγμή που δημιούργησα αυτό το τραγούδι, πίστεψα ότι όσοι το ακούσουν θα το νιώσουν και θα το κρατήσουν στην καρδιά τους, όπως έκανα και εγώ τα δύο τελευταία χρόνια πριν το κυκλοφορήσω», συμπλήρωσε.
Victor Vernicos - What They Say | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | Eurovision 2023

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον δεύτερο ημιτελικό είναι η εξής: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία. Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Με φωτιές και καταρράκτες ο Andrew Lambrou
Ο Andrew Lambrou που εκπροσωπεί για φέτος την Κύπρο, εντυπωσίασε στις πρόβες του, αποκαλύπτοντας τα σκηνικά που επέλεξε για φέτος η κυπριακή αποστολή. Ο τραγουδιστής έδωσε ένα σόου με αντιφατικά εφέ, αφού από τη μία «καίγεται» στις φλόγες και από την άλλη «ρέει» ανάμεσα σε καταρράκτες.

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού επιμελήθηκαν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard -γνωστοί για άλλα πρότζεκτ από παλαιότερες Eurovision του με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Δανίας και του Αγίου Μαρίνου.

Andrew Lambrou - Break A Broken Heart | Cyprus 🇨🇾 | Official Music Video | Eurovision 2023


Τα μεγάλα φαβορί διαγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό, συνεπώς στον αποψινό ημιτελικό, θα υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τις διαγωνιζόμενες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανατροπές πάντα έχουν θέση σε έναν διαγωνισμό, όπως αυτόν της Eurovision.



Ειδήσεις σήμερα:

«Πήρα το δρεπάνι για να... αμυνθώ», κατέθεσε ο 10ος κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη

Δεκάδες παιδιά τραυματίστηκαν από την κατάρρευση πεζογέφυρας στην πόλη Έσποου της Φινλανδίας

Αμετανόητος ο Ντόναλντ Τραμπ: Προκλήσεις, προσβολές και σεξισμός σε συνέντευξή του στο CNN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης