Eurovision: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Σε ποια θέση διαγωνίζεται η Ελλάδα

Eurovision: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Σε ποια θέση διαγωνίζεται η Ελλάδα

Ο Victor Vernikos με το «What They Say» διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου

victor_vernicos__3_
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ, όπου σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 22:00, πραγματοποιείται ο Β’ Ημιτελικός του 67ou Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο διαγωνίζεται η Ελλάδα με τον Βίκτωρα Βερνίκο και μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (στο studio θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μεϊδάνης που θα καλύπτει τα διαφημιστικά διαλείμματα με συνεντεύξεις και στοιχεία από την ιστορία του διαγωνισμού), καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Victor Vernicos - What They Say | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | Eurovision 2023

Στον σχολιασμό του Β’ Ημιτελικού, όπως και του Μεγάλου Τελικού (Σάββατο 13/5) θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.
Κλείσιμο
Andrew Lambrou - Break A Broken Heart | Cyprus 🇨🇾 | Official Music Video | Eurovision 2023

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Ειδήσεις σήμερα:

Το Twitter «ψήφισε» για το ντιμπέιτ: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν

Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στην Αρδηττού - Ένας τραυματίας

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «σκάνδαλο» με τα πάρτι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης