Μπραντ Πιτ: Η σαμπάνια του είναι το επίσημο ποτό στα φετινά Όσκαρ

Μπραντ Πιτ: Η σαμπάνια του είναι το επίσημο ποτό στα φετινά Όσκαρ

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι η Fleur de Miraval, που παράγεται στο κτήμα του ηθοποιού στην Προβηγκία, θα έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την τιμητική της στη φαντασμαγορική τελετή απονομής

brad-champagne-mak
Την Κυριακή το βράδυ, στην βραδιά της μεγαλύτερης γιορτής του κινηματογράφου, ο Τζορτζ Κλούνι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα σε ότι αφορά το ποτό που θα πιει.

Θα επιλέξει τεκίλα-είναι γνωστός λάτρης του συγκεκριμένου ποτού-ή τις ροζ φυσαλίδες της Fleur de Miraval του φίλου του Μπραντ Πιτ, ο οποίος μαζί με την οικογένεια Περίν διαφεντεύει τις τύχες του Chataeu Miraval;

H ροζέ σαμπάνια του διάσημου ηθοποιού επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως το επίσημο ποτό της βραδιάς των Όσκαρ και θα σερβιριστεί όταν ανάψουν τα φώτα αλλά και στα πάρτι που θα ακολουθήσουν.
brad-champagne-1

Η Fleur de Miraval ήταν ο διακαής πόθος του Μπραντ Πιτ από το 2012, όταν μαζί με την τότε σύζυγο του Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν το Chateau Miraval στην Προβηγκία και συνεταιρίστηκαν με την οικογένεια Περίν.

Κλείσιμο
ΟΙ Γάλλοι οινοποιοί που είναι ιδιοκτήτες του Chateau de Beaucastel, μπήκαν στο παιχνίδι του ροζέ, λανσάροντας το Miraval, που έγινε διάσημο εν μια νυκτί.
Ήταν βλέπετε το κρασί των Μπρατζελίνα που έγινε αμέσως trend και κυριάρχησε στην αγορά, ενώ το κτήμα έγινε μήλο της έριδος μετά το σκληρό διαζύγιο του ζεύγους.

Η Αντζελίνα πούλησε το μερίδιο της, ο Μπραντ της έκανε αγωγή αλλά παράλληλα συνέχισε να ασχολείται παθιασμένα με το κτήμα και την σαμπάνια που ήθελε να κυκλοφορήσει.
brad-champagne-5

Για να γίνει αυτό, οι Περίν συνεργάστηκαν με την οικογένεια Πίτερς, μια οικογένεια παραγωγών στην Cote de Blancs, ενώ το φρούτο για την Fleur de Miraval καλλιεργείται, στο χωριό Mesnil sur Oger, που είναι κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο για κάποιες από τις κορυφαίες grand cru glanc de blanc σαμπάνιες.

Οι πρώτες φιάλες κυκλοφόρησαν το 2020 και έγιναν ανάρπαστες, ενώ Μαρκ Περίν όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο μεγάλο καλλιτεχνικό event του κινηματογράφου».

Περίπου 20.000 μπουκάλια παράγονται κάθε χρόνο, επισήμανε ο Γάλλος οινοποιός και συνέταιρος του Μπραντ, χίλια εκ των οποίων-συγκεκριμένα το NV Exclusivement Rosé 2, γνωστό ως EV2 και κυκλοφόρησε το 2021- ταξίδεψαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
brad-champagne-7

Συνοδεύουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα γεύματα των υποψηφίων στα Όσκαρ, καθώς και όλες τις επίσημες τελετές με αποκορύφωμα την βραδιά της 95ης απονομής των Όσκαρ την Κυριακή. Το Fleur de Miraval έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως μια κρεμώδης, σατινέ και λαμπερή ροζέ σαμπάνια, που βγάζει στην γεύση νότες από λεμονόχορτο, φουντούκι, πυρηνόκαρπο, λευκό τσάι και μπισκότα.

Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι τα media δεν θα αρκεστούν μόνο στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα πηγαδάκια με τους σταρ του Χόλιγουντ που θα δώσουν το παρόν στην απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ.
brad-champagne-2

Buisiness με ροζέ φυσαλίδες

Θα υπάρξουν όχι μία αλλά πολλές στιγμές της βραδιάς, όταν τα ποτήρια των διάσημων καλεσμένων θα γεμίσουν αποκλειστικά με την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval του Μπραντ Πιτ, η οποία είναι το επίσημο ποτό της τελετής.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι η Αντζελίνα Τζολί θα δώσει το παρόν θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον η σκηνή που θα αποφασίσει αν θα πιει ή δεν θα αγγίξει καν το δημιούργημα του πρώην συζύγου της.

Έχοντας μιλήσει απαξιωτικά για το Chateau από την στιγμή που πούλησε το μερίδιο της σε Ιταλική οινοποιία η οποία ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη, ενώ υπήρχε όρος που έλεγε ότι σε περίπτωση που επιθυμεί να πουλήσει, τον πρώτο λόγο θα είχε ο Πιτ, ο τελευταίος της έκανε αγωγή.

Ο ηθοποιός που λατρεύει το κτήμα της Προβηγκίας προσπάθησε τέσσερις τουλάχιστον φορές να αγοράσει το μερίδιο της πρώην συζύγου του, όμως έφτασε μια ανάσα από το κλείσιμο του deal.
brad-champagne-6

Όταν όλα ήταν έτοιμα η Τζολί απλά δεν υπέγραφε και ανέβαζε την τιμή σε ένα μπρα ντε φερ που κράτησε μήνες και συνεχίζεται με δίκες σε Γαλλία και Ελβετία.
Το πρώην ζευγάρι που παντρεύτηκε στο Chateau Miraval, το κτήμα με τους αμπελώνες όπου παράγεται το ομώνυμο διάσημο ροζέ-στις παλιές καλές μέρες αναφέρονταν σε αυτό ως «το κρασί των Μπραντζελίνα»-εξακολουθεί να «σφάζεται» στα δικαστήρια.

Έτσι θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο η Κυριακάτικη τελετή απονομής των Όσκαρ, από την στιγμή που η Fleur de Miraval είναι το επίσημο ποτό της βραδιάς.

Είναι για πολλούς μια δικαίωση για τον Μπραντ Πιτ ο οποίος είχε πει στον Τόμας Περίν ότι κάποια στιγμή θα παράγουν τον πιο διάσημο αφρώδη οίνο και εν πολλοίς δικαιώθηκε.
brad-champagne-3

Για τον ίδιο ήταν ένα μεγάλο στοίχημα να την προωθήσει στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό event της χρονιάς, αυτό στο οποίο δίνει το παρόν η crème de la crème του Χόλιγουντ.

Για την περίσταση δημιουργήθηκε ειδική φιάλη που περιλαμβάνει την λέξη Oscars πάνω από την περίφημη ροζ ετικέτα της διάσημης σαμπάνιας και εκτός από την τελετή, θα υπάρχει στο Governors Ball-το επίσημο πάρτι της Ακαδημίας μετά την απονομή-καθώς και στα άλλα events που θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες όπως π.χ αυτό του Vanity Fair, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.
brad-champagne-4

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Τζολί θα πάει και θα βρέξει τελικά τα χείλη της με την ροζέ σαμπάνια που φέρνει την σφραγίδα του πρώην της που επισκέπτεται πολύ συχνά το διάσημο κτήμα της Προβηγκίας.

Εκεί που διατηρούσε και ή ίδια μερίδιο το οποίο πούλησε με βαριά καρδιά όπως έγραψε στην επιστολή με την οποία ενημέρωνε τον Μπραντ για τα όσα έπραξε.

Ήξερε κατά βάθος ότι έμπηγε το μαχαίρι στο κόκκαλο και το διαπίστωσε λίγο αργότερα όταν της ήρθε η αγωγή του Πιτ για την πώληση, άλλη μια στον πόλεμο των Μπρατζελίνα που καλά κρατεί εδώ και χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: «Πανηγυρίζει» για την απομάκρυνση της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Την παρομοιάζει με... σμέρνα


Αγγελική Νικολούλη: «Σε παίρνουμε και μας κλείνεις το τηλέφωνο, για όνομα του Θεού»


Κρήτη: Αφού τον ξυλοκόπησε, τον καταδίωξε και μετά τον τράκαρε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης