Έλληνες καλλιτέχνες στηρίζουν τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία - Τι προσφέρουν Ρέμος, Βίσση, Γαρμπή, Ντενίση

Έλληνες καλλιτέχνες στηρίζουν τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία - Τι προσφέρουν Ρέμος, Βίσση, Γαρμπή, Ντενίση

Άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συγκινητική πρωτοβουλία του Γιώργου Ντάβλα - Μεγάλη η ανταπόκριση από τον καλλιτεχνικό κόσμο

tourkia-seismostourkiasyria-seismoi-kallitexnes
Το νήμα της ζωής κόπηκε για πάνω από 50.000 ανθρώπους (με βάση τον έως τώρα απολογισμό) μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου του 2023.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για περισσότερους σεισμούς και μετασεισμούς καθώς και για επιδείνωση του καιρού για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Σήμερα, 1 Μαρτίου του 2023 ένας νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ έπληξε τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον καταστροφικό σεισμό στη γείτονα, με τους Τούρκους να συνεχίζουν να ευγνωμονούν την Ελλάδα για τη βοήθεια που έστειλε και συνεχίζει να στέλνει μετά τους φονικούς σεισμούς.  Μια Ελλάδα, στην οποία σήμερα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ανθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη και την αγάπη τους στους ανθρώπους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά στην Τουρκία και τη Συρία. 

Τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ αλλά και άνθρωποι του επιχειρείν γίνονται «μια γροθιά» για καλό σκοπό, δίχως να έχουν ξεχάσει την τραγωδία που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα σε Τουρκία και Συρία. 


Μιμή Ντενίση, Αντώνης Ρέμος, Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Έλλη Κοκκίνου, Κώστας Μαρτάκης, Δέσποινα Μοιραράκη, Φαίη Σκορδά, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Γερονικολού πλαισιώνουν την αρχική λίστα Ελλήνων διασήμων καλλιτεχνών που επικοινωνούν την ευαισθησία τους και στηρίζουν έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας - Συρίας από τα φονικά Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου του 2023.

Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης που «έλαβε σάρκα και οστά» με την ανιδιοτελή και σκληρή προσπάθεια του pr manager Γιώργου Ντάβλα, τους καλεί να δείξουν τη στήριξή τους σε ανθρώπους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά.Όπως δηλώνει ο ίδιος στο protothema.gr: «Είναι σταγόνα στον ωκεανό, απέναντι στην τραγωδία που βιώνει η γείτονα, αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε. Όλοι οι καλλιτέχνες αποδέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση και αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος από την ανταπόκρισή τους. Η λίστα είναι μακρά, επιφυλάσσονται ευχάριστες εκπλήξεις και θα καταβάλλω προσπάθεια να ανταποκρίνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι διάσημοι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν».

Καταναλώνοντας σημαντικό προσωπικό χρόνο και ενέργεια  - παρά το άκρως φορτωμένο πρόγραμμά του - ο διάσημος pr manager Γιώργος Ντάβλας επικοινωνεί καθημερινά με τους πιο σπουδαίους ανθρώπους της Τέχνης και του Επιχειρείν προκειμένου να μεγαλώσει τη λίστα με όσους θέλουν να προσφέρουν, καθώς για εκείνον η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδεικνύει την πιο ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του που ο γενικός πληθυσμός δεν γνώριζε μέχρι και σήμερα. Για εκείνον είναι ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα!

Η Μιμή Ντενίση, γνωστή για το ευαίσθητο πνεύμα και την προσφορά της στην Τέχνη και τη Φιλανθρωπία, γνωστοποίησε ότι η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα προβληθεί σε κεντρικό σινεμά στην Αθήνα, με τα έσοδα να διατίθενται για τον συγκεκριμένο σκοπό. 



Ο Αντώνης Ρέμος αναφέρει σχετικά: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, γιατί τώρα βιώνουν τα δύσκολα. Οι Έλληνες καλλιτέχνες θα οργανώσουν σύντομα πολύ όμορφα πράγματα. Θα είμαστε δίπλα τους». 

Κλείσιμο


Η Άννα Βίσση αποδέχθηκε το κάλεσμα, λέγοντας λακωνικά: «Είμαι δίπλα τους, είμαστε δίπλα τους». 



Η Καίτη Γαρμπή δήλωσε: «Η τραγωδία στη γείτονα θα μπορούσε να έχει συμβεί σε εμάς. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας».  



Η τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι χρέος μας να είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που βιώνει μια τέτοια τραγωδία. Με μεγάλη χαρά θα συμμετέχω κι εγώ στη μεγάλη προσπάθεια που κάνεις εσύ Γιώργο και όλοι οι υπόλοιποι. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε δίπλα στους Σύρους και τους Τούρκους». 




Η  επιτυχημένη και αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, Δέσποινα Μοιραράκη δεν σκέφτηκε λεπτό να πει το «ναι» στην έκκληση προσφοράς. «Η ανθρωπιά δεν έχει τείχη, δεν έχει όρια, δεν έχει εθνικότητες. Πρέπει να σταθούμε όλοι στους συνανθρώπους μας». 




Και η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ, Φαίη Σκορδά, δέχθηκε επίσης να συμμετάσχει στην έκκληση για οικονομική βοήθεια. 




Ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης, ένας άντρας γενναιόδωρος και ευαίσθητος ως καλλιτέχνης δίνει και αυτός το παρών στη δράση. 

«Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, ανεξαρτήτως θρησκείας. Στηρίζω από καρδιάς την ευαίσθητη πρωτοβουλία για στήριξη στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία». 







Τα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες για σκηνές, θερμικές κουβέρτες, στρώματα, χειμερινά είδη, μαγειρικά σκεύη και άλλες προμήθειες γιατί η Τουρκία και η Συρία χρειάζονται ακόμη τη στήριξή μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης